Kask - jaki wybrać?
- Mikele
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 900rr
- Rok produkcji: 1998
Ja coraz częściej widzę kaski Nitro na głowach stunterów i w różnych clipach. Może to troszkę dla promocji, ale jednak niektóre modele Nitro mają bardzo dobre wyniki. Sam miałem Nitro, tyle że troszkę starszy model, i szczerze mówiąc jakość wykonania i wygoda były na bardzo dobrym poziomie. Szczególnie jeśli wziąć pod uwagę niskie ceny. Jak ktoś nie ma za bardzo kasy i chce nowy kask to Nitro będzie dobrym wyborem.
- Bartek_929
- Motocykl: Honda CBR 929
- Rok produkcji: 2001
A ja z czystym sumieniem radziłbym Ci poszukać XR-1000. Jeżeli będziesz cierpliwy to znajdziesz bardzo ładną sztukę w dobrych pieniądzach. Widziałem Stealth-a SV, na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Nie mniej jednak jak to w AGV po sezonie jazdy, wnętrze będzie wyglądało jak u Shoei-a po trzechmario 12 pisze:Koledzy mam takie pytanie,jak myślicie czy lepiej kupić nowego agv s4 sv czy używanego shoeia xr-1000?Zastanawiam sie nad tym i nie mogę sie zdecydować,dużo jest opini na temat shoei,ale czy warto przepłacac za używke jesli w tych samych pieniądzach mozna miec new...?i jeszcze w tescie sharpa agv wypadł lepiej.Moze mi ktos doradzi;)
Przepraszam jeżeli uraziłem posiadaczy AGV. Takie jest moje zdanie, które niestety wyrobiłem sobie po przykrych doświadczeniach z tą marką. Dla mnie były to pieniądze wyrzucone w błoto, nowy AGV Ti-Tech przetrwał 2 sezony, 5-letni Shoei XR-1000 którego teraz posiadam wygląda o niebo lepiej
Jeżeli jednak chcesz nowego Shoei-a to zrób tak jak kolega pork doradził... według mnie lepiej wydać pieniądze raz a dobrze niż co roku dokładać do interesu bo po pięciu latach będziesz miał 5 kasków a tak naprawdę nie będziesz z żadnego zadowolony...
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
Bartek_929,
POLAĆ MU!
AGV zrywaja sie zapinki(widzialem na wlasne oczy)
Wiesz, Rossi to niema zwyklego dostepnego dla kazdeog za duza kase modelu...to jest replika ala rossi cyz cos, a materialy wykonania i tak inne, no niesttety nie kazdego stac:(
Masz Narzeczoną? z Kaskiem jak z Kobita...poszukasz Cierpliwie to znajdziesz:)
(mysle o XR 1000) w dobrych pieniadzach:)
Ja mam nadzieję, TRZYMACJIE KCIUKI... być może za ok.2 tyg. będe stanie dla Kolegów załątwić taniej niż na rynku akcesoria i motocyklowe ubiory renomowanyc Marek:)
NIECH NIKT NIE KUPUJE KASKU "YOKE"(malowania lepsze niz AGV)
POLAĆ MU!
AGV zrywaja sie zapinki(widzialem na wlasne oczy)
Wiesz, Rossi to niema zwyklego dostepnego dla kazdeog za duza kase modelu...to jest replika ala rossi cyz cos, a materialy wykonania i tak inne, no niesttety nie kazdego stac:(
Masz Narzeczoną? z Kaskiem jak z Kobita...poszukasz Cierpliwie to znajdziesz:)
(mysle o XR 1000) w dobrych pieniadzach:)
Ja mam nadzieję, TRZYMACJIE KCIUKI... być może za ok.2 tyg. będe stanie dla Kolegów załątwić taniej niż na rynku akcesoria i motocyklowe ubiory renomowanyc Marek:)
NIECH NIKT NIE KUPUJE KASKU "YOKE"(malowania lepsze niz AGV)
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej
- Bartek_929
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
- Rok produkcji: 0
I ja tez radzę Bartkowi polać i się go słuchaćBartek_929 pisze:A ja z czystym sumieniem radziłbym Ci poszukać XR-1000. Jeżeli będziesz cierpliwy to znajdziesz bardzo ładną sztukę w dobrych pieniądzach. Widziałem Stealth-a SV, na pierwszy rzut oka wygląda ładnie. Nie mniej jednak jak to w AGV po sezonie jazdy, wnętrze będzie wyglądało jak u Shoei-a po trzechmario 12 pisze:Koledzy mam takie pytanie,jak myślicie czy lepiej kupić nowego agv s4 sv czy używanego shoeia xr-1000?Zastanawiam sie nad tym i nie mogę sie zdecydować,dużo jest opini na temat shoei,ale czy warto przepłacac za używke jesli w tych samych pieniądzach mozna miec new...?i jeszcze w tescie sharpa agv wypadł lepiej.Moze mi ktos doradzi;), nie wspomnę o antyfogu, który działa ok dopuki nie zacznie odchodzić w miejscach styku z uszczelką, która i tak nie spełnia swojego zadania (miałem Stealth'a i Ti-Tech'a w obu przypadkach dokładnie to samo). Niestety era AGV skończyła się parę lat temu, teraz to średniawka, która wabi malowaniami i tym że Rossi używa kasków tej firmy. W tym przypadku reklama robi wszystko. Jeśli już chcesz koniecznie nowy kask to szukaj HJC HQ1, jak dobrze poszukasz to za 700 zł znajdziesz. W tym przedziale cenowym nie ma sobie równych.
Przepraszam jeżeli uraziłem posiadaczy AGV. Takie jest moje zdanie, które niestety wyrobiłem sobie po przykrych doświadczeniach z tą marką. Dla mnie były to pieniądze wyrzucone w błoto, nowy AGV Ti-Tech przetrwał 2 sezony, 5-letni Shoei XR-1000 którego teraz posiadam wygląda o niebo lepiej
Jeżeli jednak chcesz nowego Shoei-a to zrób tak jak kolega pork doradził... według mnie lepiej wydać pieniądze raz a dobrze niż co roku dokładać do interesu bo po pięciu latach będziesz miał 5 kasków a tak naprawdę nie będziesz z żadnego zadowolony...
Nawet, jeśli się weźmie używkę SHOEI-a to zawsze można kupić Pachnące nowością wkładki boczne za niewielkie pieniądze.
A na allegro jest na prawdę sporo fajny kasków SHOEI w rozsądnych cenach.
O ARAI się nie wypowiem, bo nie miałem.
Ale mój kolega ( z resztą na forum też jest ) ma już 2gi sezon ARAI-a i mówi, że by go na żaden inny kask nie zamienił.
-
mario 12
- Motocykl: honda cbr929/cbr600f3/xt600
- Yarson 954
- Staly Bywalec

- Motocykl: 954,929 pora na 1000RR
powiem tak, jak mialem 954 kupilem nowke xr 1000, byl super, potem sprzedalem...
i teraz Mam X-spirit Vermulen cos tam, nowka kosztuje ok.2800 pln. kupilem go za 1500,jako kilka razy uzywany...wnętrze nie zniszcozne, wiec wyprałem cały środek i do dzis pachnie nowoscia..
Nie ma co się bac- To nie majstki:D!!!
i teraz Mam X-spirit Vermulen cos tam, nowka kosztuje ok.2800 pln. kupilem go za 1500,jako kilka razy uzywany...wnętrze nie zniszcozne, wiec wyprałem cały środek i do dzis pachnie nowoscia..
Nie ma co się bac- To nie majstki:D!!!
ZAPRASZAM na> www.zespoloxide.pl Podaj dalej
- Biały
- Motocykl: CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 2012
Ja mam Araia RX7-GP i powiem że kask jest świetny jedyny jego minus to to że jest dość głośny ale to za sprawą tego ze te kaski są robione i używane raczej na torze .
Moje zdanie jest takie że 2 najleprze marki kasków to Arai i Shoei ale o gustach się nie dyskutuje .
Moje zdanie jest takie że 2 najleprze marki kasków to Arai i Shoei ale o gustach się nie dyskutuje .
Lepiej sie wdycha TCH z powietrzem
- Bartek_929
-
luis954
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008
ogólnie pytam o firme.a dokladniej coś takiego.
http://moto.allegro.pl/suomy-spec-1r-ma ... 30482.html
http://moto.allegro.pl/suomy-spec-1r-ma ... 30482.html