Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jesli dysponujesz hamownia zeby potem gazniki dostroic do nowego wydechu i filtra powierza to eksperymantuj;) Jesli silnika nie lubisz(gniazda zaworowe np sie wypalaja szybko) to eksperymentuj. No chyba, ze chodzi tylko o dzwiek...
wiec:
Jest to wydech od 954 firmy ROMBO okrągły. Przerobione są szpilki i teraz idealnie pasują do SC33. Jedyna różnica to większa średnica przelotu. U mnie wystarczyła pasta uszczelniająca do tłumików i było git. Ewentualnie może być jakaś uszekla do tłumików. Zdjęcia są na http://www.bikepics.com/members/bogusz/ Cena to 200zł. Tłumiczek chodzi naprawde fajnie:) Pozdro
Odświeżam temat, bo nikt nie napisał nic konkretnego do pytania, a bardzo ciekawi mnie czy będzie efekt. Nie mówię tutaj o wstawianiu przelotu lub wybebeszaniu czy innych rzeźnickich metodach, tylko o skróceniu środkowej rurki wylotowej (ma ona 3-4cm). Dodatkowo, jeśli uda ją nam się rozklepać na kształt stożka (przynajmniej lekkiego) dźwięk powinien się zmienić. Robiłem już tak ale w dwucylindrowej rzędówce która miała dwa kominy, dlatego nie wiem czy tutaj będzie fajny efekt. Dodam, że w starym moto udało się uzyskać fajny lekki basik (nie parkot czy pierdzenie) pozostając przy oryginalnych tłumikach.
JEdyna metode jaka ja poznalem, to uciecie calej koncowki i po rozdzieleniu iciecie rurki..ja wybebeszylem oryginalny i skrocielm, tlumik tylko na chwile i na zloty, ale osobiscie mi sie bardzo podoba halas i efekt jaki uzyskalem
Ponizej link do filmiku: wybebeszony oryginalny wydech