Tłumik do CBR 900RR SC33
-
niconus
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- Rok produkcji: 0
Tłumik do CBR 900RR SC33
Witam serdecznie wszystkich posiadaczy tak wspaniałych motocykli jakimi jest FIRE BLADE. Potrzebuję pomocy. Chce zakupić tłumik ale taki żeby pasował do oryginalnego kolektora wydechowego SC 33. Czy do takiego wydechu pasuje bez żadnych kombinacji inny oryginalny tłumik dedykowany od wyższych modeli HONDY . jeśli tak to prosze o podanie typu ( 929, 954)Z góry dziękuję.
niconus
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Kontakt:
niestety przyjacielu pasuje tylko wydech dedykowany do tego modelu, rozstaw srub jest troszke inny i musialbys dorabiac przejsciowki
jesli jestes zainteresowany nowym wydechem to moge ci polecic taki dedykowany wydech firmy Viper ktore mam w ciaglej sprzedazy
jest kilka wersji ale nawet najtansza bardzo ladnie gra, nie musisz nic przerabiac a w zestawie masz opaske i wszystkie potrzebne rzeczy aby zamontowac go w swoim motocyklu
tlumik jest oczywiscie przelotowy co oznacza mniej wiecej tyle ze patrzysz przez niego jak przez lunete

499 pln
599 pln
jak taki wydech chodzi w bladziaku? a no tak >
http://pl.youtube.com/watch?v=BOmkmBDHG9Y
wiecej nic ciekawego nie znalazlem
jesli jestes zainteresowany nowym wydechem to moge ci polecic taki dedykowany wydech firmy Viper ktore mam w ciaglej sprzedazy
jest kilka wersji ale nawet najtansza bardzo ladnie gra, nie musisz nic przerabiac a w zestawie masz opaske i wszystkie potrzebne rzeczy aby zamontowac go w swoim motocyklu
tlumik jest oczywiscie przelotowy co oznacza mniej wiecej tyle ze patrzysz przez niego jak przez lunete

499 pln
599 pln
jak taki wydech chodzi w bladziaku? a no tak >
http://pl.youtube.com/watch?v=BOmkmBDHG9Y
wiecej nic ciekawego nie znalazlem
- qban
- Rok produkcji: 1996
a jak nie vier, to zrób sobie przejściówke. Ja wytoczyłem sobie pierścień o troszke mniejszej średnicy od kołnierza wydechu, w środku tego pierścienia dziura o śrdnicy takiej jaka ma wylot wydechu, przykręciłem go śrubami M6 do oryginalnego kolektora, a w pierścienu wywierciłem otwory niecałe 9mm i przykręciłem wydech śrubami M8. Wiem troche to pogmatwane, ale to naprawde nic trudnego. Godzine czasu mi zajęło zamontowanie. Jeśli będziesz zaiteresowany to ci podeślę zdjęcia gdybyś czegoś nie wiedział.
Wydech mam z kawy siódemki (zx7r)
tam jest inny rozstaw śrub, tzn. są inaczej obrócone i troche mniejszy rozstaw mają.
Albo bierz od fabiq'a puche bo ma w dobrej cenie jeśli nie chce ci się z tym bawić. Ja mam dsotęp do tokarki dlatego nie miałem z tym problemów.
Wydech mam z kawy siódemki (zx7r)
tam jest inny rozstaw śrub, tzn. są inaczej obrócone i troche mniejszy rozstaw mają.
Albo bierz od fabiq'a puche bo ma w dobrej cenie jeśli nie chce ci się z tym bawić. Ja mam dsotęp do tokarki dlatego nie miałem z tym problemów.
Adrenalina to najlepszy drag
- fabiq
- Staly Bywalec

- Kontakt:
tez mi sie wydaje ze troche duzo roboty zeby cos dorabiac, jesli sam tego nie potrafisz zrobic lub nie masz narzedzi to bedziesz musial za to zaplacic i za jakas tam kaske powiedzmy 200 pln bedziesz mial jakas szopke a tu dokladajac wcale nie tak duzo mozesz miec przyzwoity wydech i nie babrac sie z przerobkami a jeszcze oryginalny wydech za 100 pln mozesz gdzies sprzedac bo nie wszyscy lubia glosniejszy wydech
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
- fabiq
- Staly Bywalec

- Kontakt:
niconus, poslij mi swoj nr na prywatna wiadomosc to zadzwonie do ciebie i obgadamy sprawe
a roznice tak jak qban pisal, jeden jest oval a drugi okragly , jakby ci taki tlumik za glosno gral to mozesz do niego dokupic dbkillera taka wkladke co se w srodek wsadzasz zeby ciszej chodzil jednak mysle ze nie jest to potrzebne, slyszalem kilkakrotnie vipery w innych motocyklach bo troche ich juz sprzedalem i nikt nie narzekal ani ze za cichy ani tez ze za glosny, za to ponoc fajnie popiarduje jak z obrotow na biegu schodzi
a roznice tak jak qban pisal, jeden jest oval a drugi okragly , jakby ci taki tlumik za glosno gral to mozesz do niego dokupic dbkillera taka wkladke co se w srodek wsadzasz zeby ciszej chodzil jednak mysle ze nie jest to potrzebne, slyszalem kilkakrotnie vipery w innych motocyklach bo troche ich juz sprzedalem i nikt nie narzekal ani ze za cichy ani tez ze za glosny, za to ponoc fajnie popiarduje jak z obrotow na biegu schodzi
- fabiq
- Staly Bywalec

- Kontakt:
Kondore, ciesze sie ze tlumik ode mnie pasowal, mam nadzieje ze i z gratisow jestes zadowolony 
slyszalem wydech vipera na zywo no i na filmiku wiem ze nie oddaje to w pelni jego dzwieku jednak za 499 pln nie ma chyba co wybrzydzac i to za nowy tlumiczek, tlumik dedykowany, na dodatek race competition, jesli jest ci za glosny to mam do niego takie wkladki zeby ciszej chodzil
slyszalem wydech vipera na zywo no i na filmiku wiem ze nie oddaje to w pelni jego dzwieku jednak za 499 pln nie ma chyba co wybrzydzac i to za nowy tlumiczek, tlumik dedykowany, na dodatek race competition, jesli jest ci za glosny to mam do niego takie wkladki zeby ciszej chodzil
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
- Honda
- Motocykl: Były dwie SC33
- Rok produkcji: 1999
Witaj, nie wiem czy ten micron bedzie pasowal ale skoro w opisie jest sc33 wiec chyba tak. Tez mam w swoim microna ale w innej puszce a jak to brzęczy to mozesz sobie posluchac tutajGrzesku pisze:Co sądzicie o tym wydechu ? Warto takie coś wrzucić do fajera ?
Micron
Mi się bardzo podoba.
Jak to będzie chodziło ?
Będzie pasował ?
pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=lAkWDYN35TE
http://www.youtube.com/watch?v=86PaXRgt4pA