mam takie pytanie odnosnie przedniej felgi (cbr 954)czy jest gdzies mozliwosc prostowania i co sie z tym wiaze czy warto naprawiac czy kupic uzywke co nie latwo dostac
felga (954)
-
osama8522
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 954 (sc 50)
- Rok produkcji: 2002
felga (954)
witam wszystkich
mam takie pytanie odnosnie przedniej felgi (cbr 954)czy jest gdzies mozliwosc prostowania i co sie z tym wiaze czy warto naprawiac czy kupic uzywke co nie latwo dostac
a sezon w pelni mial ktos z takim czyms do czynienia? u mnie wgniecenie jest dosyc spore przy wiekszej pretkosci jest to odczuwalne na kierownicy jezli ktos ma kontakt ze specjalista od tego typu rzeczy byl bym niezmiernie wdzieczny
z gory dzieki za podpowiedzi
CalkowityBrakRozumu
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
ble2u
- Motocykl: sc57b oraz suzuki rm 125
- Rok produkcji: 2007
- Dono
- Motocykl: SV 650S
- Rok produkcji: 0
Facet, co za bzdury piszesz. Wyprostujesz na zimno "o ile nie pęknie" ? To albo pęknie albo nie? A jeśli nie pęknie to wg. Ciebie wszystko jest w porządku? A wyobraź sobie, że tak nie jest, w materiale powstaną naprężenia wewnętrzne, taka felga jest dopiero niebezpieczna. Na zimno to możesz wyklepać sobie felgę stalową w swoim komarze. Właśnie prostowanie na gorąco pozwoli zmniejszyć naprężenia powstałe przy prostowaniu, poza tym wygrzewanie w odpowiedniej temperaturze pozwoli na znormalizowanie materiału i usunięcie powstałych naprężeń wewnętrznych. Nie doradzaj ludziom, jeśli nie masz o czymś najmniejszego pojęcia!crazyduck pisze:nie dawaj robic felgi tam gdzie grzeja szkoda ze nie jestes odemnie mialbys ja zrobiona w ciagu jednego dnia cena 60 o ile nie peknie
-
crazyduck
- Staly Bywalec

- Motocykl:
dla Ciebie Pan nie facet a i mam wsk-e felge klepalem na herkulesie pewnie ty sie znasz na prostowaniu felg wiec doradzaj,pewnie 12 letnie doswidczenie jest niczym przy Twoim 1 poscieDono pisze:Facet, co za bzdury piszesz. Wyprostujesz na zimno "o ile nie pęknie" ? To albo pęknie albo nie? A jeśli nie pęknie to wg. Ciebie wszystko jest w porządku? A wyobraź sobie, że tak nie jest, w materiale powstaną naprężenia wewnętrzne, taka felga jest dopiero niebezpieczna. Na zimno to możesz wyklepać sobie felgę stalową w swoim komarze. Właśnie prostowanie na gorąco pozwoli zmniejszyć naprężenia powstałe przy prostowaniu, poza tym wygrzewanie w odpowiedniej temperaturze pozwoli na znormalizowanie materiału i usunięcie powstałych naprężeń wewnętrznych. Nie doradzaj ludziom, jeśli nie masz o czymś najmniejszego pojęcia!crazyduck pisze:nie dawaj robic felgi tam gdzie grzeja szkoda ze nie jestes odemnie mialbys ja zrobiona w ciagu jednego dnia cena 60 o ile nie peknie
- Dono
Jeśli czyjąś wiedzę określasz na podstawie ilości napisanych postów to gratuluję głupotycrazyduck pisze:dla Ciebie Pan nie facet a i mam wsk-e felge klepalem na herkulesie pewnie ty sie znasz na prostowaniu felg wiec doradzaj,pewnie 12 letnie doswidczenie jest niczym przy Twoim 1 poscieDono pisze:Facet, co za bzdury piszesz. Wyprostujesz na zimno "o ile nie pęknie" ? To albo pęknie albo nie? A jeśli nie pęknie to wg. Ciebie wszystko jest w porządku? A wyobraź sobie, że tak nie jest, w materiale powstaną naprężenia wewnętrzne, taka felga jest dopiero niebezpieczna. Na zimno to możesz wyklepać sobie felgę stalową w swoim komarze. Właśnie prostowanie na gorąco pozwoli zmniejszyć naprężenia powstałe przy prostowaniu, poza tym wygrzewanie w odpowiedniej temperaturze pozwoli na znormalizowanie materiału i usunięcie powstałych naprężeń wewnętrznych. Nie doradzaj ludziom, jeśli nie masz o czymś najmniejszego pojęcia!crazyduck pisze:nie dawaj robic felgi tam gdzie grzeja szkoda ze nie jestes odemnie mialbys ja zrobiona w ciagu jednego dnia cena 60 o ile nie peknie
-
osama8522
- Motocykl: HONDA CBR 954 (sc 50)
- Rok produkcji: 2002
- Dono