Wymiana rozrządu
-
sobol
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: GSXR litr
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
Wymiana rozrządu
A wiec doszły mnie słuchy ze w sc 33 jedyne co sie robi przy rozrządzie to wymienia napinacz bo łancuszek i slizgi są na 100 % dobre a wiec jak to jest naprawde ? bo może da rade zrobić po kosztach a nie chce sie dać naciągnać
machanikowi 
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
Re: Wymiana rozrządu
Czy aby na 100% to był mechanik ?? I po co odwiedzasz takich mechaników co Cię naciągają ??sobol pisze:A wiec doszły mnie słuchy ze w sc 33 jedyne co sie robi przy rozrządzie to wymienia napinacz bo łancuszek i slizgi są na 100 % dobre a wiec jak to jest naprawde ? bo może da rade zrobić po kosztach a nie chce sie dać naciągnaćmachanikowi
Po 2 jak wymieniasz łańcuszek to raczej z napinaczem (fireblade to nie cbr 600) a kiedy to się robi zależy od przebiegu,typu jazdy,i stopnia zużycia.Jeśli sam tego nie umiesz ocenić to nie pozostaje nic innego jak mechanik
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
fachowej odpowiedzi na tak postawione pytanie nie otrzymasz bo nikt nie zaryzykuje stwierdzenia bez ogledzin calego rozrzadu ze wymiana napinacza pomoze. Oczywiscie mowa o nowym napinaczu za 350 pln. Jestes czlowiekiem ktory znajduje sie w wiekszosci wlascicieli swoich pojazdow (w szczegolnosci bardzo starych i wymeczonych) ktorzy posluguja sie pewna typowa dla polaka logika ktora brzmi; najpewniej sie czuje gdy zrobie sam. Dlatego tez odpowiedzialem tak a nie inaczej poniewaz Ty nie przyjedziesz do mnie na naprawe...nie pojedziesz do Martina czy tez jakiegokolwiek innego mechanika i nikt z w/w nie zarobi 10 pln na Tobie bo TY zrobisz to sam i bedziesz drazyl temat doputy dopoki nie trafisz w sedno i usuniesz usterke. Czy bedzie to z pozytkiem dla moto i kieszeni hmm... ja zycze powodzenia 
wciąż zajmuję się serwisem