Wentylator
-
Robert929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 0
Wentylator
Dzisiej troche sobie polatałem. Jak przyjechałem pod dom nie zgasiłem go od razu tylko poczekałem że załączy sie wentylator i ... nie doczekałem się, temp doszła do 104° i d..a.
Moje pytanie przy jakiej temp. załącza sie w waszych Bladych
Moje pytanie przy jakiej temp. załącza sie w waszych Bladych
- koma600
- Motocykl: R1 Rn09
- Rok produkcji: 2003
A u mnie równo jak wskoczy na 104 odrazu wiatrak załancza
A ja mam ine pytanie bo w czasie jazdy tak z predkością 40km miałęm temp.82 stopnie
a na ulicy tak kawałek niecały kilometr jechałem i miałem 78. 80 czy to normalne
Patrze z obserwacji ze te silniki szybko łapią temperature jak to jest? bo mam 600 to bardzo długo sie nagrzewa w taka pogode jak teraz a blady postoji 5 min od włanczenia i już 90 stopni a stoji nie ruszany i zaraz wiatrak
A ja mam ine pytanie bo w czasie jazdy tak z predkością 40km miałęm temp.82 stopnie
a na ulicy tak kawałek niecały kilometr jechałem i miałem 78. 80 czy to normalne
Patrze z obserwacji ze te silniki szybko łapią temperature jak to jest? bo mam 600 to bardzo długo sie nagrzewa w taka pogode jak teraz a blady postoji 5 min od włanczenia i już 90 stopni a stoji nie ruszany i zaraz wiatrak
,,Nie ważne przy czym stoisz ale ważne jak tym jeździsz"
- gogo_one
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
a w mojej sie coś ostatnio CENZURA i załącza się przy 108-109, czasami nawet przy 110*C !!! efekt jest taki, że jak zajezdzam na parking to z reguły jest już ok.111*C i po zgaszeniu silnika słysze jak się woda gotuje, a z przewodu oprowadzającego napierdala PARA pod ciśnieniem... jutro jade na diagnoze, ale coś czuje że termostat się zesrał i za późno załącza wentylator (wcześniej przy 104-105 *C)
PEACE 2 ALL WEED SMOKERS
- zbyszek007
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2000
[quote="gogo_one"]ale coś czuje że termostat się zesrał i za późno załącza wentylator (wcześniej przy 104-105 *C)[/quote
Musze Cię poprawić, za załączenie wentylatora odpowiada czujnik umieszczony z reguły w chłodnicy (w bladym pewnie tez jest, nie sprawdziłem jeszcze) a nie termostat.
Termostat otwiera tylko obieg cieczy.
Musze Cię poprawić, za załączenie wentylatora odpowiada czujnik umieszczony z reguły w chłodnicy (w bladym pewnie tez jest, nie sprawdziłem jeszcze) a nie termostat.
Termostat otwiera tylko obieg cieczy.
Zbyszek