Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Kombinezon skórzany
-
LOLO
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
- Rok produkcji: 0
Konkretnie chodzi mi po głowie model LAGUNA SECA tylko chcę znać opinie czy z perforacją czy bez, bo do tej pory miałem kombik dwuczęściowy z mała perforacją na łokciach (z drugiej strony) i bardzo szybko przemakały w deszczu te miejsca, a w Dainese wiem, że tej perforacji jest dość dużo więc mam obawy o chłód i deszcz na krótkich odcinkach, bo w dalsze wypady zawsze biore przeciwdeszczówke!! WIELKIE DZIĘKI marcinSC33 za wypowiedź!! Pozdrawiam!!
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Laguna Seca jest kozacki! Niestety dla mnie raczej odpadał - nie chcę kombi z dużym garbem bo często latam z plecakiem i mi przeszkadza. PRzypomnialo mi się , że kiedyś widziałem takie "śpioszki"
pod kombi z DAINESE jakbyś brał nówkę to może wynegocjujesz coś takiego po pieniądzach (powinno dawać radę).
pod kombi z DAINESE jakbyś brał nówkę to może wynegocjujesz coś takiego po pieniądzach (powinno dawać radę).- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Kontakt:
Zle mnie zrozumiałeś - jak chodzi o plecak to chodziło mi o normalny , że często śmigam z plecakiem na plecach
Z "plecaczkiem" narzeczoną to tak z 10% mojej jazdy jeżdżę więc nie aż tak często i w tym garb nie przeszkadzał mi
Jak chodzi o te "śpioszki" to na allegro z Dainese były po ok500zł ale kupując kombi można zawsze wynegocjowac trochę.
Z "plecaczkiem" narzeczoną to tak z 10% mojej jazdy jeżdżę więc nie aż tak często i w tym garb nie przeszkadzał mi
Jak chodzi o te "śpioszki" to na allegro z Dainese były po ok500zł ale kupując kombi można zawsze wynegocjowac trochę.-
Wariat79
- Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
- Rok produkcji: 2002
MarcinSC33 nie wiem jak z rozmiarem kombi u ciebie ale u mnie jedyne co wciskam pod kombi to bielizna termoaktywna, starałem się dobrać kombi jak naj bardziej dopasowany ( może to błąd ? ) ale o ubraniu się na cebule nie ma mowy
Co prawda nie jest to kombi jakiejś renomowanej i uznanej marki bo to Tschul ale w zimne dni przez perforacje na przedramiowach i w okolicy ud pizga troszku
ale bez przesady można wytrzymać a w gorące dni na pewno perforacja pomaga w wentylowaniu kombi
Poprzednie sezony latałem w tekstyliach Modeki no ale do bladego raz nie pasowały by a dwa były własnie za luźne i przeszkadzało mi to przy wyższych prędkościach ale czy w zimne dni z podpinkami czy gorące bez i z otwartymi odpowietrznikami była bajka i skóry nie ma co porównywać w komforcie
Więc jeśli ma być skóra to musisz liczyć się z pewnymi wadami (zimą zimno, latem gorąco) ja bym brał z perforacjami ale to twój wybór

Co prawda nie jest to kombi jakiejś renomowanej i uznanej marki bo to Tschul ale w zimne dni przez perforacje na przedramiowach i w okolicy ud pizga troszku
ale bez przesady można wytrzymać a w gorące dni na pewno perforacja pomaga w wentylowaniu kombi
Poprzednie sezony latałem w tekstyliach Modeki no ale do bladego raz nie pasowały by a dwa były własnie za luźne i przeszkadzało mi to przy wyższych prędkościach ale czy w zimne dni z podpinkami czy gorące bez i z otwartymi odpowietrznikami była bajka i skóry nie ma co porównywać w komforcie
Więc jeśli ma być skóra to musisz liczyć się z pewnymi wadami (zimą zimno, latem gorąco) ja bym brał z perforacjami ale to twój wybór

- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Kontakt:
- MaciekM
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
mam pytanko co do kombi, czy plecakowi będzie wygodnie w kombi skórzanym? tekstylne zazwyczaj wyglądaja brzydko , a jak juz jakis fajniejszy sie trafi to kosztuje tyle co skóra, może macie jakieś firmy które robią fajne tekstylne kombi ( mile widziane również damskie). Na kupno jest cała zima więc sie nie pali ale ja nie wiem co doradzić ona upiera sie na skóre bo ładniejsze ( ale nie wiem czy na naszych niezbyt wygodnych fajerach wogóle bedzie dało sie usiaść z tyłu w sztywnym kombi, a poza tym nie przemawiaja do niej argumenty że o skóre trzeba dbać i jak ciepło to sie człowiek poci a jak zimno to marźnie ma być skóra bo tekstylne brzydkie)
licze na jakąś pomoc z waszej strony:)
licze na jakąś pomoc z waszej strony:)- Killu
- Motocykl: RC33 & SC33
- Rok produkcji: 1998
Modeka i Held mają całkiem bogatą ofertę odzieży damskiej. Można też poszukać w RST. Jak chcesz coś tańszego, to poszukaj sobie wyrobów Ozone. Komplet może Cię wyjść tyle, co sama skórzana kurtka... Trzeba jednak wziąć poprawkę na to, że są to ozone = chiny... Ale na początek może być. Później możesz jej powoli kompletować skórę, jeżeli nadal będzie się upierała.
Ja zacząłem od skóry i subiektywnie uważam to za błąd... Musiałem się jeszcze raz kompletnie ubierać.
Ja zacząłem od skóry i subiektywnie uważam to za błąd... Musiałem się jeszcze raz kompletnie ubierać.
-
Gregory
- Motocykl: Była Honda :)
- Rok produkcji: 1999
Witam od świerzam ten temat bo mam zamierzam kupić jakąś kurtkę albo od razu cały kombinezon na motor tylko, że nie wiem co wybrać skórę czy tekstylia.Chodzi mi o to żeby było to wygodne i dobre w długie jak i krótkie trasy dobre na deszcz i słońce
. Czekam na wasze opinie i z góry dzięki za pomoc
. Pozdro.
. Czekam na wasze opinie i z góry dzięki za pomoc
. Pozdro.Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość