Zmiana zadupka od innego modelu
-
rbrt10
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr 900 rr fireblade
- Rok produkcji: 1999
chlopaki pomozcie prosze...zmieniam zadupek w mojej fajerce na torowy z gsxr k6..stelaz juz gotowy wszystko popasowane..czeka mnie teraz glowny dylemat czyli lampa tyl...problem nr jeden to lampa z kierunkami czy bez???? ja mysle ze bez bo bedzie bezpieczniej ale z drugiej strony z kierunkami mi sie podoba bo dupa wtedy bedzie smuklejsza:) jak myslicie??? 2 kumpli jezdzi r1 z 2005 i 2006 jeden ma z a drugi bez no i powiem ze w sloneczne dni to troche slabo to widac ten wbudowany migacz( a lampa ledowa)....
no i problem glowny czyli co kupic i jak zamontowac?
opcja 1..lampa z k6 wycinam na nia otwor i tablica pod lampa czyli klasycznie standard.
opcja 2..to samo ale tablica nad wachacz wcisnieta pod siedzenie
(tylko tu prroblem pt. czy montowac jakies dodatkowe oswietlenie)
opcja 3...tablica pod siedzenie a nad tablice lampke np. listwe ledow...
chodzi mi o to ze bardzo by mi sie podobalo gdyby blacha byla schowana bo juz probowalem wszystkie opcje i tak mi sie podoba najbardziej...ale chodzi mi tez o to zeby sie niebiescy nie czepiali...
jak myslicie jak to rozwiazać???? bede wdzieczny za podpowiedzi szczegolnie od tych ktorzy tez maja poprzerabiane moto...chetnie zobacze jakies zdjecia..
no i problem glowny czyli co kupic i jak zamontowac?
opcja 1..lampa z k6 wycinam na nia otwor i tablica pod lampa czyli klasycznie standard.
opcja 2..to samo ale tablica nad wachacz wcisnieta pod siedzenie
(tylko tu prroblem pt. czy montowac jakies dodatkowe oswietlenie)
opcja 3...tablica pod siedzenie a nad tablice lampke np. listwe ledow...
chodzi mi o to ze bardzo by mi sie podobalo gdyby blacha byla schowana bo juz probowalem wszystkie opcje i tak mi sie podoba najbardziej...ale chodzi mi tez o to zeby sie niebiescy nie czepiali...
jak myslicie jak to rozwiazać???? bede wdzieczny za podpowiedzi szczegolnie od tych ktorzy tez maja poprzerabiane moto...chetnie zobacze jakies zdjecia..
-
Jce_man
- Motocykl: SC33
co do stelaża z 929 to dobra baza duł siada na śruby na dole natomiast górę tniesz w odpowiednim miejscu [ w zależności pod jakim katem podoba Ci się zadupek
] jeżeli nie chcesz bawić się ze spawaniem to tylko dorabiasz "blaszki" i już , sam używałem stelaża z 929 pod zadupek z 1000
[ Dodano: Pon Sty 17, 2011 7:05 pm ]
http://www.bikepics.com/pictures/2024090/
[ Dodano: Pon Sty 17, 2011 7:05 pm ]
http://www.bikepics.com/pictures/2024090/
-
rbrt10
- Motocykl: honda cbr 900 rr fireblade
zdecydowalem sie juz na lampke:)..fajna:) dziura w zadupku juz wycieta blotnik tylny tez sciagnalem..pozostaje to przeszlifowac i wszystko w przyszlym tygodniu pod primer..
..teraz kolejna sprawa to nowe buciki...jesli ktos ma komplecik do sc33 z 99r.. czyli 16 z przodu i 180/17 do tylu to dajcie znac...mysle nad pirelkami dibelkami najlepiej gdyby dalo rade cos taniej wyrwac powiedzmy jakies nieuzywane kapcie z dotem z zeszlego roku???
Witam.Podepnę się pod temat trochę stary ale nie będę zaśmiecał forum i pisał nowego wątku.Czy dużo jest przerabiania gdybym chciał zmienić tył w moim sc33 z 97r. na tył z 954?i jaki były by całkowity koszt chodzi mi o wszystko stelaż plastiki wypełnienie lampa?pytam ponieważ nie wiem czy będzie sens pchać pieniądze to starego ...
- Silesiasquad
- Motocykl: Honda CBR 900
- Rok produkcji: 1997
-
Wlodar
- Motocykl: Honda cbr fireblad sc33
- Rok produkcji: 1998
Re: Zmiana zadupka od innego modelu
czy zadupek z sc33 z roku 1997 pasuje do sc33 1998r ? a jeżeli tak czy trzeba coś przerabiać?
- Spidi
- Motocykl: Honda CBR 900 RR
Wlodar pisze:czy zadupek z sc33 z roku 1997 pasuje do sc33 1998r ? a jeżeli tak czy trzeba coś przerabiać?
Siema.
W trzecim pście wszystko opisane.
ja z racji tego ze mialem shimmy, CENZURA sie, wiec i moto rozwalone, zalozylem dupe od 1000rr, sc57 swietnie wyglada, w sumie jezdze juz taki posklejany od tamtego roku, jakos w czerwcu powiniem pomalowac, wiec moge wrzucic foto...