Stalowy oplot czy warto?
- walek809
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: streetfighter
- Rok produkcji: 0
- LENAR
- Motocykl: 1000RR Repsol
- Rok produkcji: 2005
- Kontakt:
Bo przy pompie fabrycznie jest śruba w wyjściem na jeden przewód, który niżej się rozdziela na dwa zaciski. A oploty najczęściej się montuje bez trójników, tylko od samej pompy biegną dwa, więc jest potrzebna śruba z wyjściem na dwa przewody.
Edit: teraz doczytałem, że już miałeś zamontowany stalowy oplot, więc raczej już masz taką dłuższą śrubę z wyjściem na dwa przewody.
Edit: teraz doczytałem, że już miałeś zamontowany stalowy oplot, więc raczej już masz taką dłuższą śrubę z wyjściem na dwa przewody.
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
w instrukcji od gixera 750 2007r jest napisane ze przewody hamulcowe nalezy wymieniac co 4 lata, ja tam jakos nie narzekam na gumiaki jest calkiem ok i slyszalem tez wiele opini ze stalowe nic nie daja na jazdę po drogach publicznych, ale to trzeba by sie samemu przekonać. a co do tego ze nagle zabraklo hamulcow to moze plyn byl tak stary jak u mnie przy kupnie bzyka ktos chyba nigdy nie wymienial i byl po prostu czarny, wiadomo ze plyn ciagnie wilgoc z powietrza i przez to obniza sie jego temp wrzenia, wiec moze sie zagotowaly i przestaly hamowacfabiq pisze:a gdzie widziales ten motyw z wymiana przewodow co 5 lat? jakbym mial obadac swoj sprzet to polowa do wymiany