brak ladowania pomocy
-
zondar
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc44
- Rok produkcji: 2000
-
Maciejak
- Motocykl: honda cbr 900 rr sc33
- Rok produkcji: 1998
nie podesle ci foty bo moto mam złożone natomiast musisz wziasc wiatrak najlepiej z kompa nie moze byc grunszy niz 1,5 cm wielkosci mniejwiecej tego regulatora poprostu pzykrecasz go na regulator i podłaczasz 12 v np do zasialania (u mnie odpala sie razem e swiatłami) i juz
CHWDP zawsze i wszędzie !
-
fazi
- Motocykl: SC 59
- Rok produkcji: 0
Witam
Mam taki mały problem pod sklepem padł mi akumulator na szczęście był pod ręką kolega który popchnął ze mną moto dojechałem do domu około 10 km , zgasiłem próba odpalenia raz przekręciło rozrusznikiem i koniec ... No wiec miernik w ręka i tak na jałowym biegu na włączonym zapłonie obroty około 1.5 tys . 13 V nic więcej , po dodaniu gazu spadają , zmierzyłem napięcie na kablach od altka na jałowym do 1,5 tyś na jednym 3,5 V a drugim też 3,5 V a na trzecim około 2,8V . Czy oznaczało by to że wysypał się alternator ?? regulator mam na 100% sprawny . czy raczej cos z aku , dodam że mam trzy miesięczną Yuase .
Prosze wymyślcie coś
Mam taki mały problem pod sklepem padł mi akumulator na szczęście był pod ręką kolega który popchnął ze mną moto dojechałem do domu około 10 km , zgasiłem próba odpalenia raz przekręciło rozrusznikiem i koniec ... No wiec miernik w ręka i tak na jałowym biegu na włączonym zapłonie obroty około 1.5 tys . 13 V nic więcej , po dodaniu gazu spadają , zmierzyłem napięcie na kablach od altka na jałowym do 1,5 tyś na jednym 3,5 V a drugim też 3,5 V a na trzecim około 2,8V . Czy oznaczało by to że wysypał się alternator ?? regulator mam na 100% sprawny . czy raczej cos z aku , dodam że mam trzy miesięczną Yuase .
Prosze wymyślcie coś
-
Maciejak
- Motocykl: honda cbr 900 rr sc33
- Rok produkcji: 1998
kolego to jest objaw regulatora napiecia u mnie jak padł bylo na stykach 12-13v i po dodaniu gazu napiecie spadało naładuj aku i wsadz do innego moto czy zapali jesli na drugim moto pojezdzi a moto nie odpali masz winowajcę lub do elektryka i niech sprawdzi go pod obciazeniem
skad pewnosc ze regiel masz dobry ? ja kupiolem w zimie i padł w pierwszy cieply dzien i musialem kupic drugi tym razem nowy
skad pewnosc ze regiel masz dobry ? ja kupiolem w zimie i padł w pierwszy cieply dzien i musialem kupic drugi tym razem nowy
CHWDP zawsze i wszędzie !
-
fazi
- Motocykl: SC 59
- Rok produkcji: 0
Poniewaz sprawdzalem na nowym regulatorze z pudelka i na sprawnym regulatorze kolegi i to samo
[ Dodano: Pią Maj 20, 2011 8:55 pm ]
Najbardziej martwi mnie to napięcie na kablach od altka tylko po około 3V
Moze ktos sie na ten temat wypowiedzieć
[ Dodano: Sob Maj 21, 2011 2:58 pm ]
Dla potomności chciałem napisać , że problem rozwiązany wina był brak masy na przewodach z regulatora na akumulator po zrobieniu mostka wszystko działa jak należy
[ Dodano: Pią Maj 20, 2011 8:55 pm ]
Najbardziej martwi mnie to napięcie na kablach od altka tylko po około 3V
[ Dodano: Sob Maj 21, 2011 2:58 pm ]
Dla potomności chciałem napisać , że problem rozwiązany wina był brak masy na przewodach z regulatora na akumulator po zrobieniu mostka wszystko działa jak należy
-
Maciej8891
- Motocykl: Honda CBR 900RR
- Rok produkcji: 1999
Witam wszystkich mam podobny problem lecz z niewielką różnicą ponieważ zaczeło się od tego że pojechałem sobie bladym do kolegi wszystko było ok zaparkowałem moto zgasiłem i po czasie chciałem go odpalić i już niestety ale nie odpalił więc myślałem że aku padł wczoraj zakupiłem nowy aku zamontowałem i na pierwszy rzut oka wyglądało ok lecz wsiadam na moto jadę na miasto i co na środku skrzyżowania moto gaśnie i koniec jego żywota. Odpaliłem go na kable i o dziwo dojechałem do domu lecz cały czas się tak dzieje że troszkę przejadę km i moto gaśnie podczas jazdy. Zrobiłem pomiary i na aku mam podczas odpalonego moto 12.83V a na przewodach od altka pokazuje mi (na każdym z osobna) -2.84V więc nie wiem czy o wina altka czy może padł reglator napięcia pomocy ponieważ moto stoi przygotowane do sezonu a tu taki psikus
[ Dodano: Nie Maj 22, 2011 6:15 pm ]
sprawdziłem ładowanie ponownie i na akumulatorze wskazuje napięcie 13.40 V przy wyłączonym silniku a przy włączonym silniku spada do 12.80V (przypominam że aku jest nowe wczoraj kupowane) a na przewodach od alternatora zasilanie pokazało więcej jak 10V z tym że pod siedzeniem kierowcy przewody idące od alternatora były całe popalone i zaśniedziała wtyczka z tym że gdy odpaliłem moto to zasilanie utrzymywało się cały czas przy wartości 12.80 a po włączeniu świateł mijania zaczeło stopniowo spadać aż do momentu gdzie napięcie na akumulatorze doszło do wartości 7.54V i moto zgasło. i tak się dzieje już drugi dzień podczas jazdy
i już nie mam sił bo nie wiem czy jest uszkodzony alternator albo regulator napięcia (chociaż oglądając go nie zauważyłem jakiś znaków spalenia czy uszkodzenia bynajmniej z zewnątrz) czy poprostu mam gdzieś zwarcie na przewodach od świateł
[ Dodano: Pon Maj 23, 2011 6:56 pm ]
no i wszystko już wiadome spalił się regulator napięcia
[ Dodano: Nie Maj 22, 2011 6:15 pm ]
sprawdziłem ładowanie ponownie i na akumulatorze wskazuje napięcie 13.40 V przy wyłączonym silniku a przy włączonym silniku spada do 12.80V (przypominam że aku jest nowe wczoraj kupowane) a na przewodach od alternatora zasilanie pokazało więcej jak 10V z tym że pod siedzeniem kierowcy przewody idące od alternatora były całe popalone i zaśniedziała wtyczka z tym że gdy odpaliłem moto to zasilanie utrzymywało się cały czas przy wartości 12.80 a po włączeniu świateł mijania zaczeło stopniowo spadać aż do momentu gdzie napięcie na akumulatorze doszło do wartości 7.54V i moto zgasło. i tak się dzieje już drugi dzień podczas jazdy
[ Dodano: Pon Maj 23, 2011 6:56 pm ]
no i wszystko już wiadome spalił się regulator napięcia