Oceniamy ogłoszenia z internetu - CBR 929 SC44
- MaciekM
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
według mnie 25 000 to i tak dość optymistyczne założenie. ja w sumie jeżdze nie wiele tylko i wyłącznie dla przyjemności i rocznie robie ok 7000. myśle że mało jest ludzi którzy jeźdża dużo mniej niż ja wiec moto w tym wieku powinno miec ok 60tys. Na dodatek wiekszość moto jest z włoch gdzie sezon jest dużo dłuższy. Owszem zdarzaja sie wyjątki i sam sie mocno zdziwiłem gdy mechanik oglądajaćy moja cbr stwierdził że przebieg może byc oryginalny ( a ma własnie ok 25000 tylko 2003r.)
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
Oczywiście, że wyjątki się zdarzają ale powiedzmy, że na 20 sztuk jedna a nie że na 20 sztuk w Polsce jedna będzie z przebiegiem autentycznym. Dlaczego tak musi być? Czyż nie lepiej byłoby gdyby każdy z nas wiedział ile moto już przejechało? Gdyby to ode mnie zależało to chciałbym aby w naszym zjepanym kraju takie kręcenie liczników było surowo karane i oczywiście żeby była do tego celu jakaś komórka która by to w jakiśsposób sprawdzała.
Nienawidzę złodzieii i kanciarzy.
Nienawidzę złodzieii i kanciarzy.
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Bo sami ich do tego nauczylismy i dlatego tak jest. Znam wiele sytuacji gdzie znajomi chcieli sprzedac auta czy moto z realnym przebiegiem to wyrzuty byly non stop Panie czego tak duzo najechane inni to maja mniej. CENZURA polska mentalnosc to patrzenie na przebieg a nie na stan. A druga sprawa jak sie komus proponuje motory ludzi z forum tutaj to usilnie szukaja gniota na allegro, nie wiem o co tu chodzi.
Dla niektorych moto to forma rekreacji i zabawy wiec jezdza na weeekndy tlko a nawet rzadziej wiec nie ma sie co dziwic ze i takie przebiegi istnieja bo naprawde widzialem sprzety 8-10 letnie z rpzebiegiem po kilka tys km, ale tu od razu trzeba sie liczyc z tym ze taki sprzet bedzie te kilka tys tanszy od rezty
Dla niektorych moto to forma rekreacji i zabawy wiec jezdza na weeekndy tlko a nawet rzadziej wiec nie ma sie co dziwic ze i takie przebiegi istnieja bo naprawde widzialem sprzety 8-10 letnie z rpzebiegiem po kilka tys km, ale tu od razu trzeba sie liczyc z tym ze taki sprzet bedzie te kilka tys tanszy od rezty
- Andrew
- Motocykl: sc44 929
- Rok produkcji: 2000
W zeszłym sezonie kupiłem 929 z 2000 roku z autentycznym przebiegiem 13 000 mil. Sceptycznie podchodziłem do tego przebiegu bo też wydawał mi się trochę za mały jak na te lata. Do motocykla była jednak pełna dokumentacja - książka serwisowa, przeglądy angielskie na których jest wpisywany przebieg, rachunki i inne papiery które ten przebieg potwierdzają.
Ja uważam, że jeżeli jakiś sprzęt będzie miał rzeczywiście mały przebieg to sprzedający/właściciel zadba wcześniej (w trakcie użytkowanie) o to, żeby go udokumentować. Właścicielowi też będzie zależało, żeby przy sprzedaży dostać za takie moto więcej, dając dowód że przebieg jest taki jak na zegarach.
Ja uważam, że jeżeli jakiś sprzęt będzie miał rzeczywiście mały przebieg to sprzedający/właściciel zadba wcześniej (w trakcie użytkowanie) o to, żeby go udokumentować. Właścicielowi też będzie zależało, żeby przy sprzedaży dostać za takie moto więcej, dając dowód że przebieg jest taki jak na zegarach.
-
jacmiz
- Motocykl: cbr929
- Rok produkcji: 0
Oczywiscie potwierdzam ze takie przebiegi w tych rocznikach sa mozliwe .
Mieszkam w Szwajcarii gdzie najlepiej kupowac uzywki samochody czy moto i czesto znajduje takie sprzety z malym przebiegiem do rocznika, udokumentowanym w dodatku sprzedawane czesto przy salonie z jakas gwarancja .Tutaj nawet nie wiedza jak przestawic licznik wiec jednak niemozliwe jest mozliwe ale rzeczywiscie w Polsce mozna watpic
i trzeba uwazac ale cuda sie zdarzaja 
Jesli chodzi o angoli to tez trzeba uwazac bo naszych rodakow jest tam juz chyba wiecej niz w samej Polsce wiec wszystko mozliwe
Mieszkam w Szwajcarii gdzie najlepiej kupowac uzywki samochody czy moto i czesto znajduje takie sprzety z malym przebiegiem do rocznika, udokumentowanym w dodatku sprzedawane czesto przy salonie z jakas gwarancja .Tutaj nawet nie wiedza jak przestawic licznik wiec jednak niemozliwe jest mozliwe ale rzeczywiscie w Polsce mozna watpic
Jesli chodzi o angoli to tez trzeba uwazac bo naszych rodakow jest tam juz chyba wiecej niz w samej Polsce wiec wszystko mozliwe
- borro
- Motocykl: fireblade 929
- Rok produkcji: 0
pomoc przy zakupie 929
siemanko, poszukuje dobrego egzemplarza 929, jeżeli któryś z was ma takowy na sprzedaż, proszę o kontakt na maila.
póki co natknąłem sie na dwie sztuki, dajcie proszę jakieś opinie czy w ogóle warto się tym interesować
http://allegro.pl/item972970595_honda_f ... dkowa.html
http://allegro.pl/item966610103_honda_929.html
tą z pierwszego linka raczej pojadę zbadać jeszcze przed świętami bo blisko wawy.
tylko mój zapał studzi informacja że fotki są z września 2009, a są robione typowo pod aukcje więc może to nie jest dobry egzemplarz skoro uchował się aż do dzisiaj. Dajcie opinie. Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 8:43 pm ]
i przy okazji, znajomy który sprowadza moto z niemiec, proponował mi 954 za 13 tys.
powiedzcie mi tylko co sądzicie na oko bo w tym przypadku fotki mówią bardzo dużo
z info dodatkowych , boczne owiewki z laminatu, technicznie podobno spoko, opona tylnia nowa.
Ten sam człowiek sprowadził mi kiedyś cbr f2 i egzemplarz był naprawde wymuskany także jakieś zaufanie do niego mam i zacząłem poważnie myśleć nad tym, skoro zapewnił mnie ze technicznie spoko. po świetach umówiony jestem na ogledziny także zobacze jak to się sprawuje. a tymczasem dajcie znać co sądzicie o tego rodzaju propozycji
fotka:
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0310/honda9540033041.jpg
póki co natknąłem sie na dwie sztuki, dajcie proszę jakieś opinie czy w ogóle warto się tym interesować
http://allegro.pl/item972970595_honda_f ... dkowa.html
http://allegro.pl/item966610103_honda_929.html
tą z pierwszego linka raczej pojadę zbadać jeszcze przed świętami bo blisko wawy.
tylko mój zapał studzi informacja że fotki są z września 2009, a są robione typowo pod aukcje więc może to nie jest dobry egzemplarz skoro uchował się aż do dzisiaj. Dajcie opinie. Pozdrawiam.
[ Dodano: Czw Mar 25, 2010 8:43 pm ]
i przy okazji, znajomy który sprowadza moto z niemiec, proponował mi 954 za 13 tys.
powiedzcie mi tylko co sądzicie na oko bo w tym przypadku fotki mówią bardzo dużo
Ten sam człowiek sprowadził mi kiedyś cbr f2 i egzemplarz był naprawde wymuskany także jakieś zaufanie do niego mam i zacząłem poważnie myśleć nad tym, skoro zapewnił mnie ze technicznie spoko. po świetach umówiony jestem na ogledziny także zobacze jak to się sprawuje. a tymczasem dajcie znać co sądzicie o tego rodzaju propozycji
fotka:
http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0310/honda9540033041.jpg