Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy ;)
viewtopic.php?p=143542#p143542

Kask - jaki wybrać?

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!
Awatar użytkownika
niunieq666
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: SC33 Lift
Rok produkcji: 1998
Samochód: Bora VR6 :)

Re: Kask - jaki wybrać?

Post autor: niunieq666 »

Ja w tamtym sezonie również nabyłem HJC RPHA 10+, potwierdzam, mega zajebiaszczy. Bardzo lekki co od razu czuć w rękach, wykonanie również bardzo przyzwoite. Do tego dokupiłem szybkę lustrzankę irydium złotą, ale po sezonie jest już dosyć podjechana. W tym roku nabyłem również mam nadzieje, górną półkę tzn ICON VARIANT THILLER, wiec jak coś to zdam relacje
... tak dużo za nami a jeszcze przed nami tyle...
Awatar użytkownika
nys
Motocykl: CBR1000rr SC57B + XL600V
Rok produkcji: 2006

Post autor: nys »

Jak najbardziej podoba mi się rpha+, ale jest nie co drdroższy i nie ma blendy to jednak fajny bajer:-)
Nikt z was nie śmiga w speed-r? Chyba zostaje mi zakupić w ciemno i się samemu przekonać.
Awatar użytkownika
niunieq666
Motocykl: SC33 Lift
Rok produkcji: 1998
Samochód: Bora VR6 :)

Post autor: niunieq666 »

Z tego co pamiętam to mój kolega w tamtym roku kupił w intermotors właśnie speed-r. Chyba jest zadowolony, ale jak dobrze poszukasz to w nie wiele większej cenie znajdziesz RPHa 10+. Co do blendy to się nie wypowiem bo nigdy nie miałem kasku z blendą
... tak dużo za nami a jeszcze przed nami tyle...
luis954
Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
Rok produkcji: 2008

Post autor: luis954 »

do RPHA masz dwie szybki przezroczystą i przyciemnianą w komplecie. :)
mario 12
Motocykl: honda cbr929/cbr600f3/xt600
Rok produkcji: 2001

Post autor: mario 12 »

Panowie chciałem zapytać o waszą opinie,wpadły mi w oko 2 kaski,agv sv i hjc is17,do tej pory jeździłem w scorpionie exo 400,srednio zadowolony byłem :/ ,kask już sprzedałem i teraz muszę coś zakupić
mario
maxiKaz
Motocykl: CBR 1000RR SC57a
Rok produkcji: 2004

Post autor: maxiKaz »

Odkopię kolejny temat, choć trochę dziwne, że nikt dawno o tym nie pisał, jaki kask polecacie w dzisiejszych czasach? :D
Zależy mi żeby był w miarę cichy i nie urywało głowy przy większych szybkościach. Da się coś kupić za ok. 1000zł?
Interesuje mnie integralny z blendą i najlepiej pinlockiem w zestawie, polecicie coś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)”