Temperatura silnika - jaką macie ???
-
Bumer
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 0
- qban
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1996
fabiq o co ci chodzi? po co nr fabryczny? nie rozumiemfabiq pisze:a czy ktorys z szanownych kolegow ma mozliwosc odczytania numeru fabrycznego nabitego na termostat?!
ja mam tak samo: jak jade do 120 - 140 to temperatura jest najwyzej do 1/4 skali. jak stoi chwile do temp idzie w gore. ajak na kole polatam to sie wetylator włącza
nie wiem czy to normalne czy nie...
pzdr
Adrenalina to najlepszy drag
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
cziken929
Mam takie pytanie do ciebie jako fachowca. Mam taki problem w sc57, że wentylator mi nie zbija temperatury. Znaczy włącza się przy 103-4C a temperatura dalej rośnie do 111C nigdy nie czekałem dłużej więc nie wiem co się stanie ale wygląda na to że wentylator nie jest w stanie obniżyć temperatury. W czasie jady jest ok temperatura na trasie to około 75C, przed sezonem został wymieniony płyn chłodniczy i termostat ale to nie pomogło, poziom oleju w normie też wymieniony w tym sezonie. Wiesz co może być przyczyną?
fabiq,
Jeśli chcesz dobrać termostat to nr. fabryczny raczej nic ci nie da. Najlepiej to wyjmij swój termostat i polataj po sklepach z częściami samochodowymi dobierz termostat kształtem i temperaturą otwarcia. Kumpel tak zrobił w Afryce i kupił termostat od Tico za 25zł zamiast hondowskiego za 150zł.
ps. tu masz spis części http://fireblade.pl/down_servisowki.php
Mam takie pytanie do ciebie jako fachowca. Mam taki problem w sc57, że wentylator mi nie zbija temperatury. Znaczy włącza się przy 103-4C a temperatura dalej rośnie do 111C nigdy nie czekałem dłużej więc nie wiem co się stanie ale wygląda na to że wentylator nie jest w stanie obniżyć temperatury. W czasie jady jest ok temperatura na trasie to około 75C, przed sezonem został wymieniony płyn chłodniczy i termostat ale to nie pomogło, poziom oleju w normie też wymieniony w tym sezonie. Wiesz co może być przyczyną?
fabiq,
Jeśli chcesz dobrać termostat to nr. fabryczny raczej nic ci nie da. Najlepiej to wyjmij swój termostat i polataj po sklepach z częściami samochodowymi dobierz termostat kształtem i temperaturą otwarcia. Kumpel tak zrobił w Afryce i kupił termostat od Tico za 25zł zamiast hondowskiego za 150zł.
ps. tu masz spis części http://fireblade.pl/down_servisowki.php
- fabiq
- Staly Bywalec

- Kontakt:
chodzi wlasnie o to ze mam dostep do wszystkich mozliwych czesci samochodwych, system komputerowy z jakim pracuje pozwala na podanie nr. oryginalnej czesci i po nim znajduje zamienniki, niestety po wpisaniu nr. naszego termostatu nic nie wyrzucil wiec trzebaby obadac termostat wizualnie a swojego nie chce wyciagac bo niby dziala, no nic moze jak kiedys bede wymienial to obadam temat
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
-
Grzesku
- Motocykl: 1000RR
- Rok produkcji: 2005
Witam.
Dzisiaj troszkę się zmartwiłem, bo pośmigałem więcej po mieście i przeciskając się przez korek temp. silnika wzrosła mi do 107 stopni i utrzymywała się cały czas podczas jazdy w korku. Skakała od 103-107 stopni. Podczas normalnej jazdy jest około 80 stopni, czyli w normie. Wiem, że sc33 nie lubi korków .... Co będzie gdy temperatura powietrza będzie około 30 stopni i trzeba będzie się przeciskać w korku ? Czy termostat może być walnięty ? Jak jest u Was ? Macie takie wzrosty temperatur w swoich fajerach ? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
Dzisiaj troszkę się zmartwiłem, bo pośmigałem więcej po mieście i przeciskając się przez korek temp. silnika wzrosła mi do 107 stopni i utrzymywała się cały czas podczas jazdy w korku. Skakała od 103-107 stopni. Podczas normalnej jazdy jest około 80 stopni, czyli w normie. Wiem, że sc33 nie lubi korków .... Co będzie gdy temperatura powietrza będzie około 30 stopni i trzeba będzie się przeciskać w korku ? Czy termostat może być walnięty ? Jak jest u Was ? Macie takie wzrosty temperatur w swoich fajerach ? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
-
Ziggy
- Motocykl: sc33-97
Ja u mnie w szczuże zrobiłem osobny włącznik do wentylatora i jak podłączyłem odwrotnie kable +/- to wiatrak kręcił się w drugą strone i gotowała mi się woda...motobandyta pisze:Mam taki problem w sc57, że wentylator mi nie zbija temperatury. Znaczy włącza się przy 103-4C a temperatura dalej rośnie do 111C nigdy nie czekałem dłużej więc nie wiem co się stanie ale wygląda na to że wentylator nie jest w stanie obniżyć temperatury.
Taka mała wskazówka
Witam wszystkich
- fabiq
- Staly Bywalec

- Kontakt:
a jak bys mi go moze podeslal? jezdza tam w twoje strony moi przedstawiciele to podasz dane to zajedzie do ciebie ktorys i wezmie, wtedy bede mogl cos dopasowac bo po nr. seryjnym z katalogu nic mi nie wlazi a tak przejde sie na magazyn i obadam ktory bedzie pasowac
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte