problem z odpalaniem
-
zondar
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc44
- Rok produkcji: 2000
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
cholera, zglupiec idzie
az wybralem sie do garazu po oryginalna instrukcje obslugi od mojego sc33 aby zobaczyc co tam w niej o tym temacie pisza
no i jest jak wól napisane, ale po włosku... portugalsku... niemiecku FUCK! ze tez sie czlowiek nie chcial uczyc jak byl na to czas

kuma ktos cos z tego?
az wybralem sie do garazu po oryginalna instrukcje obslugi od mojego sc33 aby zobaczyc co tam w niej o tym temacie pisza
no i jest jak wól napisane, ale po włosku... portugalsku... niemiecku FUCK! ze tez sie czlowiek nie chcial uczyc jak byl na to czas

kuma ktos cos z tego?
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
-
wroclawianinek
- Motocykl: Honda Cbr 900 rr
- Rok produkcji: 1996
-
chomik666
- Motocykl: cbr 900 rr
- Rok produkcji: 1999
raczej pewny, mam tak u siebie, a w ogole informacje taka podaje:LOLO pisze:Pewny jesteś?? Z tego co ja się orientuje to dokręcamy na 15Nm i dobrze jest po 10min jak trochę "siądą" świece czyli podkładki się wygniotą to jeszcze raz z ta samą siłą dokręcić czyli sprawdzić wszystkie jeszcze raz!!!chomik666 pisze:swiece dokrecamy sila 12Nm bez luzowania absolutnie niczego
HAYNES SERVICE & REPAIR MANUAL
HONDA FIREBLADE
Fours '92-'99
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Hheh,, tez mnie to ostrzezenie na koniec zaskoczyło, ale lepiej pozno niz wcale...
Jest jeszcze jeden myk, instrukcja mowi ze nie powinno sie ustawiac przerwy na swiecy, gdyz jesli jest ona niewlascia to do wymiany. A haynes pisze aby na dzien dobry ja ustawic - widac co ksiazka to inna szkoła.
Ja teraz tez kluczem dyno dokrecam, bez stresu ze swieczka wystrzeli czy tez gwint urwie.
Za małolata to były czasy, człowiek nie wiedział ze jest cos takiego jak klucz dynamometryczny i ze trzeba cos z odpowiednim momentem dokrecac, a sprzety i tak działały, raz lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu,, a teraz sie wyuczył i ile roboty wiecej..... bez synsuuuu
Jest jeszcze jeden myk, instrukcja mowi ze nie powinno sie ustawiac przerwy na swiecy, gdyz jesli jest ona niewlascia to do wymiany. A haynes pisze aby na dzien dobry ja ustawic - widac co ksiazka to inna szkoła.
Ja teraz tez kluczem dyno dokrecam, bez stresu ze swieczka wystrzeli czy tez gwint urwie.
Za małolata to były czasy, człowiek nie wiedział ze jest cos takiego jak klucz dynamometryczny i ze trzeba cos z odpowiednim momentem dokrecac, a sprzety i tak działały, raz lepiej raz gorzej ale zawsze do przodu,, a teraz sie wyuczył i ile roboty wiecej..... bez synsuuuu
-
wroclawianinek
- Motocykl: Honda Cbr 900 rr
- Rok produkcji: 1996
-
chomik666
- Motocykl: cbr 900 rr
- Rok produkcji: 1999
pewnie gdzies Ci sie paliwa nazbieralo, zablakala sie jakas iskierka i pie...... .nelowroclawianinek pisze:kurde a mi dalej moto nie odpala ... dzis jak jeb.. o z rury to jak z armaty:D o co kaman ze tak strzelilo
A sprawdzalem caly uklad zaplonowy? tzn. cewki ,przewody? musisz przegladanac cale moto jak nie mozesz dojsc o co loto