Pare pytań odnośnie Bladego 98' :)
- tomogt
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA FIREBLADE SC33-98R
- Rok produkcji: 0
-
cziken
- Motocykl: cbr929
Moto będzie latało bez zakładania dyno na filtrze k&n i sportowej końcówce! Jeśli dyno, to nie trzeba wcale hamowni i w zasadzie ustawienia pre set producenta nie trzeba poprawiać ! Trzeba jedynie składy mieszanek dostroić najlepiej na swiecach gunson's colotrune. Jeśli się pojawią dziury w gazie to trzeba dysze większe o 0,05 do 0,10 i po problemie. Niestety w sc33 nie ma regulacji poziomu iglic, co skutecznie utrudnia życie. Robiłem sc33 z k&n i końcówką i latałona oryginalnej szafie gaźników bez zmiany dysz a jedynie składy mieszanek zostały skorygowane nieznacznie, co poprawiło pracę na dole, powodzenia 
kogut
- rommi
- Motocykl: Tuono
Pozwolę się podłączyć do tematu z moimi wątpliwościami.
Niedawno kupiłem bladego z Niemiec i mam pewien dylemat.
Minowicie z tłumaczeń dowodu rejestracyjnego, pole nr 5 " Oznaczenie klasy pojazdu i karoserii" jest napisane: "MOTOCYKL BEZ OGRANICZENIA MOCY"
jednak w dalszej części dowodu z tlumaczeń wyczytałem: " ... redukcja mocy przez zaślepki dławika ... "
Pytanie:
- jak sprawdzić, że jest on rzeczywiście zblokowany (dodam, że moto nie zarejstrowane - nie moge nigdzie się przejechać)
- jak odblokować bladego
- moc wpisana w dowodzie 72 kW (98 KM)
Niedawno kupiłem bladego z Niemiec i mam pewien dylemat.
Minowicie z tłumaczeń dowodu rejestracyjnego, pole nr 5 " Oznaczenie klasy pojazdu i karoserii" jest napisane: "MOTOCYKL BEZ OGRANICZENIA MOCY"
jednak w dalszej części dowodu z tlumaczeń wyczytałem: " ... redukcja mocy przez zaślepki dławika ... "
Pytanie:
- jak sprawdzić, że jest on rzeczywiście zblokowany (dodam, że moto nie zarejstrowane - nie moge nigdzie się przejechać)
- jak odblokować bladego
-
baba_zanetti
- Motocykl: 900rr