Normalne?

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

Pavel kupil sprzet odemnie i tylko przyczyna tego ze dluzej zapalal mogl byc akumulator.bo bylo wszystko zrobione,gazniki,zawory,chyba ze nie wiem co robil ze sprzetem ale wiem jedno ze z geby zrobil dupe :wnerwiony:
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0
Kontakt:

Post autor: fabiq »

moja sztuka ma grubo ponad 50 tys km i pali na dotyk bez zadnego gazu i bez znaczenia czy zimna czy ciepla

najlepiej od razu sprawdzic cisnienie na garach wtedy bedzie wiadomo albo zawory albo ...
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

akumulator byl juz do wymiany
sideways
Motocykl: CBR-ka była, jest Gsxr 1000 L0
Rok produkcji: 0

Post autor: sideways »

Obstawiałbym zawory
W CRF miałem to samo tylko ze na zimnym, trzeba było nieźle się nakopac by odpalił, po regulacji trzy kopnięcia i pali :)
Profilaktycznie w CBR też kazałem by sprawdzili, choc nic na to nie wskazywało i... cztery zawory do regulacji.
Sprawdz te zawory koszt nie duży a jak się okaże coś innego to bedziesz mial pewnoś że z zaworami ok
Awatar użytkownika
trauma
Motocykl: CBR 929 RR
Rok produkcji: 2000

Post autor: trauma »

na pewno przebieg ponad 50tys nie jest fajerowi straszny chyba ,ze to juz któreś z kolei 50 tyś na blacie ;p. Mi właśnie stuknęło 50 i żadnych kłopotów z paleniem czy czymkolwiek innym. Ja bym sprawdził właśnie zawory bo nawet jeśli nie klepią to być może wymagają regulacji i regulator napięcia.
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl:

chyba nie czytacie tego co kto pisze tylko piszecie na pale,nie wazne co tylko by piasc :wnerwiony: Pisze ze Pavel kupil sprzet odemnie i zawory (moze zrobilem 1,5 tys poregulacji i on kupil ) gazniki byly robione nowe filtry olej a wy o zaworach akumulator byl awimy i to tylko moglo broic,znalem ten sprzet jak wlasna kieszen.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR900RR SC33)”