dzieki za pomoc, ustawiłem na 3 rowki na półce kluczem 14. ale mialem wczesniej, jak widac na fotce, wkrecone na maks sruby, było zawieszenie tak twarde zajebiscie, ze nadgarstki bolały, poza tym łożyska główki CENZURA.
ale jak mowicie ze im wyzej tym twardsze? tu problem mam, bo wydawalo mi sie ze im WIECEJ rowków wystaje tym zawias jest miększy.
ustawienie zawiasu w SC33
- jony
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
- rommi
- Motocykl: Tuono
- Rok produkcji: 0
W sobotę podłubałem w zawiasach swojego bladego
Wszystko podaje od położenia najbardziej wykręconego w lewo:
Widelec:
Napięcie wstępne sprężyny: 18 pełnych obrotów (czyli prawie na maksa wkręcone) – moto podniosło się o około 15 mm
Tłumienie, regulacja góra: 2,5 pełnych obrotów (twardo)
Tłumienie, regulacja dół: 2 pełne obroty
Amortyzator tył:
Napięcie wstępne: 3 schodek od dołu (nie przestawiałem bo nie mam klucza)
Tłumienie: na maksa Hard (ale chyba nie działa, bo nie czuje różnicy od poprzedniego ustawienia).
Mam 175 i 63 kg i jest to dość twarde ustawienie – raczej chyba na tor, które mam nadzieję niedługo sprawdzę.
Wczoraj zrobiłem traskę w koło komina (około 300 km) i troszkę mnie rączki bolą
na nierównościech troszkę telepie, ale na równym asfalcie prowadzi się bajka.
Chętnie się dowiem co i jak ustawić pod siębie, bo to co zrobiłem to raczej eksperyment.
[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 12:15 pm ]
Ktoś ma może?
Wszystko podaje od położenia najbardziej wykręconego w lewo:
Widelec:
Napięcie wstępne sprężyny: 18 pełnych obrotów (czyli prawie na maksa wkręcone) – moto podniosło się o około 15 mm
Tłumienie, regulacja góra: 2,5 pełnych obrotów (twardo)
Tłumienie, regulacja dół: 2 pełne obroty
Amortyzator tył:
Napięcie wstępne: 3 schodek od dołu (nie przestawiałem bo nie mam klucza)
Tłumienie: na maksa Hard (ale chyba nie działa, bo nie czuje różnicy od poprzedniego ustawienia).
Mam 175 i 63 kg i jest to dość twarde ustawienie – raczej chyba na tor, które mam nadzieję niedługo sprawdzę.
Wczoraj zrobiłem traskę w koło komina (około 300 km) i troszkę mnie rączki bolą
na nierównościech troszkę telepie, ale na równym asfalcie prowadzi się bajka.
Chętnie się dowiem co i jak ustawić pod siębie, bo to co zrobiłem to raczej eksperyment.
[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 12:15 pm ]
Również chętnie zapoznam się z tymi artykułami, z tego co wiem to numery 2, 3, 4, 5 z 2008 roku.Tylik pisze:tomgt: Z tego co moge powiedzieć o ustawieniach w Sc 33 to:
- standardowo napięcie wstępne na przednich sprężynach wynosi 3 rowki (1,2 - miękkie, 4 i więcej..- twarde)
- na tylnym amorze standardowo są 3 kliknięcia z 7 (1 i 2 - jest b.miękko, a 6 i 7 jest zalecane do jeżdżenia w trasy z ciężkim bagażem i plecaczkiem)
Każdy ustawia zawieche pod siebie z czasem - nigdy nie zrobisz tego za jednym machnięciem klucza..no chyba że wynajmiesz kola z Ohlins'a
![]()
W moim przypadku mam 179 cm wzrostu, 84 kg wagi i mam u siebie ustawione 3 rowki przód (zastanawiam się nad 2 :roll: ) oraz 4 kliknięcia tył, jedyne nad czym ubolewam to tłumienie i odbicie którego sam do tej pory jeszcze nie ogarnołem co i jak lepiej :?
Z tego co wiem twarde się ustawia zwłaszcza do gumowania bo lepiej wtedy idzie na koło![]()
Ma ktoś może jakieś screen'y tych artykułów z WMC ? - Bardzo byłbym wdzięczny za pomoc![]()
[ Dodano: Pon Mar 24, 2008 9:46 pm ]
..nikt nie pomoże :roll: ?
Ktoś ma może?