Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Customowy wydech CBR 954
- miki
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc 44
- Rok produkcji: 2001
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
jaką średnicę ma wylot? wydech wygląda kozacko ale wydaje mi się że wylot jest za wąski i słychać takie pierdzenie trochę na wyższych obrotach.ile by kosztowały 2 sztuki tylko że mocowany na sprężynki (ew. opaska)?
[ Dodano: Nie Kwi 18, 2010 6:45 pm ]
i jeszcze jedno: jak uzyskać taką barwę carbonu? żywica jest jakoś barwiona?
[ Dodano: Nie Kwi 18, 2010 6:45 pm ]
i jeszcze jedno: jak uzyskać taką barwę carbonu? żywica jest jakoś barwiona?
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
SIEMA
1. wylot ma średnice 50 mm i raczej na pewno to zmodyfikuje na 80-90 mm - tak jak mam u siebie w 929 - ta 50 jednak go dławi i na dłużśżą mete mogą pójść spoiny
2.Nie myślalem narazie o puszczaniu tego w handel musze na maxa wszystko pozamykac odnośnie "prototypu seryjnego"
...ale mysle ze jeszcze kilka tygodni i wszysto bede miał pozapinane "na zicher"
3.ta pucha jest zaprojektowana tylko na mocowanie 3 śrubowe--rozstaw śrub obojętny kwestia dobrania odpowiedniej śednicy grodzi i rozstawu tulejek...
4.Czerwona barwa carbonu powstaje po przez dodanie do 1 warstwy lakieru-koncentratu HOUSE OF KOLOR----droga sprawa 100 ml tego specyfiku to koszt 25 euro
1. wylot ma średnice 50 mm i raczej na pewno to zmodyfikuje na 80-90 mm - tak jak mam u siebie w 929 - ta 50 jednak go dławi i na dłużśżą mete mogą pójść spoiny
2.Nie myślalem narazie o puszczaniu tego w handel musze na maxa wszystko pozamykac odnośnie "prototypu seryjnego"
...ale mysle ze jeszcze kilka tygodni i wszysto bede miał pozapinane "na zicher"
3.ta pucha jest zaprojektowana tylko na mocowanie 3 śrubowe--rozstaw śrub obojętny kwestia dobrania odpowiedniej śednicy grodzi i rozstawu tulejek...
4.Czerwona barwa carbonu powstaje po przez dodanie do 1 warstwy lakieru-koncentratu HOUSE OF KOLOR----droga sprawa 100 ml tego specyfiku to koszt 25 euro

- THOMAS
- Motocykl: Sprzedany
- Rok produkcji: 2002
już rozmawiałem z edziem, polecił rozebrać, wyciągnąć wszystko, zrobić komorę rozprężającą na jakiś 12 cm, a dalej przelot, wszystko porządnie wytłumić, wszystko zacząć od skrócenia wydechu, bo mega długi jest, jednak patrząc na koszty wykonania przez niego to nie opłaca się dłubać samemu tylko uderzać do Edzia
podoba mi się wydech robiony przez misiopujar'a ale jedna preferuję coś mniej radykalnego i cichszego 
podoba mi się wydech robiony przez misiopujar'a ale jedna preferuję coś mniej radykalnego i cichszego 
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
http://www.moto.allegro.pl/item1003932698_tlumik_gp_stal_nierdzewna.html
ten jest fajny ale szkoda że nie w carbonie
ten jest fajny ale szkoda że nie w carbonie

-
Gruby
- Motocykl: CBR 954 RR
- Rok produkcji: 2003
Pytanko mam takie. Postanowilem zdjąc rurkę, żeby ja skrocic. Po zdjeciu i odpaleniu moto, uslyszalem to, co chcialem uslyszec i jakos nie spieszy mi sie z zakladaniem rury spowrotem. Czy istnieja jakies wady w przypadku jazdy bez tlumika? Jedyne co zostalo to taka stozkowata seryjnie dziurowana koncowka.
Kiedys cos slyszalem o regulacji czegos
Ale nie wiem dokladnie o co chodzi.
[ Dodano: Sob Maj 29, 2010 9:01 pm ]
Dobra, ppolatalem pol dnia bez rury i stwierdzic musze jedno. Pie...le, zakladam ja spowrotem. Jak mnie prawe ucho od tego ryku nap...la to szkoda gadac. Poza tym wiocha jak nie wiem. Wszyscy sie ogladaja i patrza jak na nie do konca normalnego czlowieka. Nie polecam
Kiedys cos slyszalem o regulacji czegos
Ale nie wiem dokladnie o co chodzi. [ Dodano: Sob Maj 29, 2010 9:01 pm ]
Dobra, ppolatalem pol dnia bez rury i stwierdzic musze jedno. Pie...le, zakladam ja spowrotem. Jak mnie prawe ucho od tego ryku nap...la to szkoda gadac. Poza tym wiocha jak nie wiem. Wszyscy sie ogladaja i patrza jak na nie do konca normalnego czlowieka. Nie polecam

gdzie można kupić włókno weglowe?misiopajur pisze:SIEMA
1. wylot ma średnice 50 mm i raczej na pewno to zmodyfikuje na 80-90 mm - tak jak mam u siebie w 929 - ta 50 jednak go dławi i na dłużśżą mete mogą pójść spoiny![]()
jakbym chcial owinac stary wydech carbonem mialo by to sens? jak wyglada to cenowo?
[ Dodano: Nie Wrz 29, 2013 9:21 pm ]
gdzie można kupić włókno weglowe?misiopajur pisze:SIEMA
1. wylot ma średnice 50 mm i raczej na pewno to zmodyfikuje na 80-90 mm - tak jak mam u siebie w 929 - ta 50 jednak go dławi i na dłużśżą mete mogą pójść spoiny![]()
jakbym chcial owinac stary wydech carbonem mialo by to sens? jak wyglada to cenowo?
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
do owinięcia potrzebujesz płytę carbonową o grubości 0.5mm
ewentualnie można samemu zrobic taką płytę, laminując carbon na szybie .
do Laminowania trzeba użyć żywicy epoxydowej, która wytrzyma minimu 70'c -EPIDIAN 52,LH 160, L285
http://www.youtube.com/watch?v=k-YRPEksdRY

ewentualnie można samemu zrobic taką płytę, laminując carbon na szybie .
do Laminowania trzeba użyć żywicy epoxydowej, która wytrzyma minimu 70'c -EPIDIAN 52,LH 160, L285
http://www.youtube.com/watch?v=k-YRPEksdRY