Jakie oponki do SC59
- Jacek Zgorzelec
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Fireblade
- Rok produkcji: 2008
- Guliver
- Motocykl: była sc50, jest sc57b
- Rok produkcji: 2007
Stary 550zł za nówkę to extra cena. Więc nie wiem o co chodzi? Ja za swoje Bridgestone BT016 Hypersport zapłaciłem za komplet 1050zł. Byłem 3 razy na torze (2x Lublin i raz Biłgoraj) i boki to znikają w oczach. Zużyły się już w 35%. Kupione miesiąc temu i przejechane 2000km. Po środku jak na razie nie zauważyłem większego zużycia (praktycznie żadnego) ale to może dlatego że z przodu jest dwumieszankowa a z tyłu trzymieszankowa zatem warstwa po środku opon jest znacznie twardsza. Właśnie dlatego się na nie zdecydowałem. Zobaczymy jaki przebieg na nich zrobię. Po prostej
W zakrętach trzyma się rewelacyjnie. Dosyć szybko się nagrzewają. Wcześniej jeździłem na Pilot power 2CT i tył był do wymiany po 8000km A przodu starczyło jeszcze na 2000km. Z tym że wtedy jeździłem mniej agresywnie. Na gumę rzadko stawiałem i na torze to byłem raz. Pilot power 2CT są jak dla mni najlepszymi oponami do szybkiej turystyki. W deszczu nie mają sobie równych. Na torze też można na nich polatać, ale BT016 lepiej trzymają się w zakrętach. Oczywiście mówię tu o suchej nawierzchni. Jak do szybkiej turystyki to polecam Pilot power 2CT. Można na nich polegać praktycznie w każdych warunkach pogodowych. Zwłaszcza w dszczu. A jak się w długie trasy lata to czasem nie uniknie się ulewy.
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000
Powiem jedno; NIE TESTUJCIE OPON NA MOKREJ NAWIERZCHNI W POLSCE !!! Nasz "asfalt" po desszczu jest tak sliski ze mozna na figurowych wymiatac tulupy. Brak odplywow, abstrakcyjne uksztaltowanie, slabe nagrysowanie etc. Test opon mozna robic tam, gdzie po opadach nawierzchnia jest matowa a nie swieci sie jak jaja fafika o kaluzach nie wspomne.
wciąż zajmuję się serwisem
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
- Jacek Zgorzelec
- Motocykl: Fireblade
-
szogun28
- Motocykl: kiedyś sc33
- Rok produkcji: 1999
cziken929 pisze:1.5 tys to moze D208 GP RACER o mieszance S i na torze... CENZURA takie CENZURA herezje ze caly swiat motocykli sie psi przez toszogun28 pisze:najlepszy kapeć to pirelli diablo strada spokojnie wytrzymuje 5 tys i kosztuje 100 funtow a dunlop d208 zjadło mi po 1,5 tys
ok to był dunlop sportmax d208 soRRy i ginał w oczach
-
rafalrach
- Motocykl: Byl SC 57, GIXXER K7 jest SC59 & BMW1200G
Ja zawsze stosowalem opony Bridgestone 015 lub 016
Wytrzymuja jednak okolo 4 tys km ale przyczepnosc posiadaja wzorowa na suchej nawierzchni. W moim nowym bladym mam oem gumy BT 015 niestety trwalosc niska, na mokrym niska przyczepnosc. Przejechalem 3.2Kkm i tylna jest ok 75% zuzyta
Rozwazam zakupu opon metzeler sportec 3 z racji ich doskonalych walorow trakcyjnych na suchym i mokrym cena kompletu to ok 980 zl + wysylka i wywazenie
rafal
Wytrzymuja jednak okolo 4 tys km ale przyczepnosc posiadaja wzorowa na suchej nawierzchni. W moim nowym bladym mam oem gumy BT 015 niestety trwalosc niska, na mokrym niska przyczepnosc. Przejechalem 3.2Kkm i tylna jest ok 75% zuzyta
Rozwazam zakupu opon metzeler sportec 3 z racji ich doskonalych walorow trakcyjnych na suchym i mokrym cena kompletu to ok 980 zl + wysylka i wywazenie
rafal
Raf >> Plan 4 the worse hope 4 the best