Odkopuję trochę po czasie ale pytanie do MORa - jak konfigurowałeś RX7? Full seria wyściółka Lki czy też grubsze policzki?
Mi po naradzie z wykwalifikowanym sprzedawcą wychodzi Lka przy obwodzie 58cm i chyba grubsze policzki 30-35mm (seria 25mm).
Viper GT został sprzedany , Mka uciskała mnie dokładnie tak jak pisałeś powyżej skroni symetrycznie , ból nie do zniesienia pojawiający sie pod godzinie jazdy.
Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Arai RX7 pytanie
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Re: Arai RX7 pytanie
Odkopie temat, może ktoś się podzieli jeszcze swoim obwodem głowy i rozmiarem kasku jaki kupił. Chodzi mi o Arai rx-7 Gp. Najpierw polowalem na x-spirit II przy moim obwodzie głowy 57,5cm M za luźna S policzki ok ale uciska na skroni, mam owalny typ głowy wiec podobno kaski arai są na mój typ głowy. Bylem w sklepie zakładam M mi wydaje się ok sprzedawca mówi mi żebym pokiwal głową troszkę się przesuwa i podobno jeszcze się rozbije, mierze S jest ciasno sprzedawca mi radzi żebym wziął S ale nie wiem jak będzie po 1h jazdy. Wie ktoś może czy jakiś salon z południa Polski udostępnia testowki.