Jaki rozmiar kombinezonu? POMOCY!
-
dupekcbr
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr954
- Rok produkcji: 3
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
- gczarkowski1
- Motocykl:
- EMEK
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2010
hej 
też uważam, że 4 stówki to za mało,
a co do rozmiarów - to niestety troszkę będziesz musiał poprzymierzać (moim zdaniem w zależności od firmy 46 lub 48),
mi poradzono, abym lekko przyciasnawy kupił i tak zrobiłem i obawiałem się czy dobrze zrobiłem, ale wystarczyła jedna traska kilkugodzinna i leży jak ulał
też uważam, że 4 stówki to za mało,
a co do rozmiarów - to niestety troszkę będziesz musiał poprzymierzać (moim zdaniem w zależności od firmy 46 lub 48),
mi poradzono, abym lekko przyciasnawy kupił i tak zrobiłem i obawiałem się czy dobrze zrobiłem, ale wystarczyła jedna traska kilkugodzinna i leży jak ulał
-
moton
- Motocykl: Honda CBR 954
- Rok produkcji: 2002
Hej:) Nie ukrywajmy że przy Twojej masie każdy męski kombiak będzie za duży, nie które firmy szyją 46 z męskiej rozmiarówki ale mimo tego będzie i tak luźny na Ciebie. Tak jak kolega napisał jeśli chcesz mieć dobrze dopasowany kombiak tak jak na niego przystało musisz niestety szukać z damskich albo mieć szyty pod swoje gabaryty ale to sie wiąże z 3 razy większym kosztem niż cena sklepowa danego kombiaka
Damskie kombiaki zaczynają sie od 34 do 44 i też przypuszczam ze na ciebie przy masie 49kg rozmiar 34-36 będzie pasował. Kombiaki damskie różnią sie na tomiast troche krojem w biodrach i klatce piersiowej. Natomiast te mniejsze rozmiary mają małe wcięcia na te miejsce wiec może i uda Ci sie coś spasować. No i damskie kombiaki zazwyczaj mają rózne ładne kolory oraz damskie wzorki
Najlepiej jedz do sklepu z kombiakami i niech Ci doradzą pomierzą i zobaczą co mogą Ci zaproponować. Co do ceny 400zł uważam że nic sensownego nie kupisz a o nowym to nie ma nawet mowy
Przy Twojej masie łatwiej niestety ale będzie Ci znaleźć ciuchy tekstylne i to raczej z dziecięcej rozmiarówki albo unisex. Pozdrawiam
-
rexa
- Motocykl: cebra
- Rok produkcji: 1999
MaciekM pisze:wg mnie tez 48 będzie za duży, przejedz sie do jakiegoś salonu i po przymierzaj, Proponuje poszukać też jakiegoś damskiego kombinezonu ( byle by nie miał jakichś kwiatków i ozdóbek) być może będzie dobry i będzie dobrze leżał a nikt nie zobaczy że to damski rozmiar.
no najlepiej samemu przymierzyć w salonie będzie najlepiej.
-
barrows
- Motocykl: CBR 600 rr
- Rok produkcji: 2006
Re: Jaki rozmiar kombinezonu? POMOCY!
Siemka,
Wiem, dogrzewam stary temat, ale o co Tworzyć nowy... Chodzi o kombinezon do CBRki 600, najlepiej jakiś skórzany do jazdy wiosna, lato, jesień.
Budżet to około 3 max 3,5 k zł... Co powiecie o tych tutaj: https://moto-tour.com.pl/pol_m_Dla-motocyklisty_Kombinezony-motocyklowe-12506.html
Pytanie co będzie lepszą opcją 1 czy 2 częściowy?
Wiem, dogrzewam stary temat, ale o co Tworzyć nowy... Chodzi o kombinezon do CBRki 600, najlepiej jakiś skórzany do jazdy wiosna, lato, jesień.
Budżet to około 3 max 3,5 k zł... Co powiecie o tych tutaj: https://moto-tour.com.pl/pol_m_Dla-motocyklisty_Kombinezony-motocyklowe-12506.html
Pytanie co będzie lepszą opcją 1 czy 2 częściowy?
- Damiangda
- Motocykl: SC57b
- Rok produkcji: 2006
Re: Jaki rozmiar kombinezonu? POMOCY!
Jak nie latasz po torze to dla mnie lepsza opcja 2 częściowy. Bo przy jedno nie zdejmiesz kurtki i jak gdzieś staniesz w lecie na trasie na kawkę to się cały czas w nim smażysz
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka