FOTORADARY - wszystko o nich ?

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)
Bombel
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Suzuki Gsx-r 1000 K9
Rok produkcji: 2009

Post autor: Bombel »

filmik pierwsza klasa a tablica to juz wogole :)
Awatar użytkownika
kubahsb
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2001

Post autor: kubahsb »

CO DO

MAPA SZUKACZ PL i radarow

to pomylilem sie. zeby miec pewnosc ze pokaze wszystko trzeba dac ZOOM 128 m
Boban
Motocykl: Sc33
Rok produkcji: 98

Post autor: Boban »

ale " Policjo cie ścigo" heheh

fajne fajne takie cośik

kubahsb-zawsze chailem miec moto w pokoju,normalnie bajka :D

Crazyduck jak mozesz to foto zapodaj ;)
Awatar użytkownika
orzech
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post autor: orzech »

Mój kumpel w Erłanie miał też cwacyk z chowaną tablicą - patent opierał się na silniku wycieraczki z Ładziory Samary (podobno najlepiej się nadawał). Wszystko działało szybko i sprawnie z tym że rejka chowała się pod zadupek (w przeciwnym kierunku niż na filmiku od Rudiusza). Tylko trzeba pamiętać żeby na parkingu "wyciągnąć", bo policja nie patrzy przychylnym okiem na takie wynalazki :P
Awatar użytkownika
daniello22
Motocykl: ******
Rok produkcji: 0

Post autor: daniello22 »

Z prostrzych rozwiazań jakie widziałem, to tablica mocowana na kawałku dość twardej gumy zamiast stelarza metalowego. Podczas jazdy pęd powietrza podnosi rejstracje do pionu, na postoju wraca do normalności. Patent może nie powala wyglądem, ale jest tani i skuteczny.
bladyfranek954
Motocykl: Honda cbr 954
Rok produkcji: 2003

Post autor: bladyfranek954 »

Witam. Ja na mam natomiast taki patent ze pryskam tablice smarem do łańcucha a potem zdmuchuje z ręki w jej kierunku ztarta szpachle a lbo jakis badrdzo drobny pył. bardzo ładnie zasłania tablice a w przypadku deszczu blacha jeszcze dodatkowo sie brudzi. Zawsze lepiej dostac mandat za brudną blache niz za 100km/h przekroczenia.
Awatar użytkownika
wuja
Motocykl: gazela, SC33 :)

Post autor: wuja »

U mnie radary robią zdjecia w obie strony, nie ma tak że muszą być nastawione na oddalanie się lub przybliżanie. Najgorsze, że ci skurkowańcy zaczynają już stawać w miejscach gdzie nie ma zagrożenia w ruchu (do tej pory stali najczęście na 40 przy szkole). :evil:
Awatar użytkownika
paweljaptak
Motocykl: honda cbr929rr sc 44

od tylu

Post autor: paweljaptak »

w łodzi (rzgow, jana pawla, pabianicka) w tym tygodniu poprzekrecali radary (te aktywne). teraz robia foty od tylu.
nie wiem jak inne, wiem ze zaladowane sa jeszcze na brzezinskiej i zgierskiej, ale tam narazie sie nie wypuszczalem
bedzie trzeba uwazac wiosna......
ptaku
Awatar użytkownika
marcin169
Motocykl: Honda CBR 954 RR, Silver Wing, CR250R
Rok produkcji: 2002

Post autor: marcin169 »

Od teraz dostanie się wezwanie do sądu, dopiero na miejscu będzie można obejrzeć fotę

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia ... cy,1756495
Awatar użytkownika
slamann
Motocykl: HONDA CBR 1000RR
Rok produkcji: 2004

Post autor: slamann »

Policja już nie posiada na stanie fotoradarów, bo od lipca 2011 roku przejęła je ITD tak więc oni teraz na gorąco zajmują się tematem zdjęć no i oczywiście Straż Miejska ;) Za zrobienie akurat zdjęcia tyłu pojazdu nie jest uzależnione od słupa i jego przestawiania tylko wewnątrz znajduje się aparat, który w ustawieniach czyli opcjach urządzenia ma możliwość robienia fotek przodu pojazdu jak i tyłu....A słup i tak pozostaje tylko w jednym położeniu i po zrobieniu potem zooma to naprawdę zdjęcia są bardzo czytelne :|
Awatar użytkownika
MaciekM
Motocykl: 954 RR
Rok produkcji: 2003

Post autor: MaciekM »

co do radarów to chyba najlepsza mapa ( z fotkami, jedną sam robiłem w rembertowie), oprócz tego pokazane są też wszystkie samochody z video rejestratorami w danej okolicy, a to chyba ważniejsze:)

http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/
Awatar użytkownika
adipaw
Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
Rok produkcji: 2001

Post autor: adipaw »

Co do zdjęć i dochodzenia po śrubce to wiem że nasza policja to nie CSI Warsaw ale gwarantuję wam że jeśli notorycznie ten sam motocykl będzie łamał przepisy to go znajdą!! Bo mimo wszystko potrafią!
Według mnie najlepszy sposób to brudna tablica bo inne wynalazki niestety coraz młodsi struże prawa mogą wypatrzeć! a już na pewno jak zobaczą cie raz z a raz bez tablicy to ci znajdą i będzie niewesoło
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne Dyskusje”