zawory

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001
Luki213
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33 '98
Rok produkcji: 0

Post autor: Luki213 »

150zl i co wymieniasz wszystkie na hot cams czy tylko te ktore potrzeba????
Yannkes
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Post autor: Yannkes »

Panowie a czy mogłby ktoś napisać jak sie reguluje zawory w 929? Luz to tam wiem jaki jest ale mi chodzi o ogólne rzeczy. Czy wałki rozrzadu musza być w wyznaczonych miejscach itp. Najlepiej by było tak jak by ktoś napisał doklłądnie od początku co trzeba robić. Prosze o powstrzymanie sie od odpowiedzi typu" jak sie nie znasz to lepiej nie pchaj tam łap tylko daj do mechanika" zdaje sobie sprawe z potencjalnego ryzyka ale tez chciałbym sie tego nauczyc. moze jakies fotki, gdzie trzeba pchac szczelinomierz itp
mirosik
Motocykl: sc44

Zassaj sobie serwisówkę - jest takowa na stronie głównej.

Post autor: mirosik »

Yannkes pisze:Panowie a czy mogłby ktoś napisać jak sie reguluje zawory w 929? Luz to tam wiem jaki jest ale mi chodzi o ogólne rzeczy. Czy wałki rozrzadu musza być w wyznaczonych miejscach itp. Najlepiej by było tak jak by ktoś napisał doklłądnie od początku co trzeba robić. Prosze o powstrzymanie sie od odpowiedzi typu" jak sie nie znasz to lepiej nie pchaj tam łap tylko daj do mechanika" zdaje sobie sprawe z potencjalnego ryzyka ale tez chciałbym sie tego nauczyc. moze jakies fotki, gdzie trzeba pchac szczelinomierz itp

[ Dodano: Sro Gru 17, 2008 5:46 pm ]
Serwisówka jest na stronie głównej a tam wszystko czarno na białym.
Yannkes

po angielsku:P
LOLO
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR

Post autor: LOLO »

Jak to w życiu TEORIA to jedno, a PRAKTYKA drugie!!!! Jeśli tak bardzo chcesz się nauczyć regulować zawory to najlepiej robić (uczyć) się pod okiem kogoś obcykanego w temacie, wtedy najlepiej i najszybciej zrozumiesz o co biega, bo jak sam weźmiesz się za regulacje i coś źle zrozumiesz z tego jak ktoś Ci opisze to będziesz szukał nie płytek na wymiane tylko całego pieca, a naprawde bardzo łatwo pomylić fazy rozrządu jak nie ma się o tym pojęcia!!!! Powodzenia !!!!
cziken929
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: w narzędziach to z 5x929

Post autor: cziken929 »

Nie wiem dlaczego wiekszość chce robić sama przy motocyklu tak odpowiedzialne rzeczy :roll:
wciąż zajmuję się serwisem
Yannkes

no ale ja chciałbym tego sie tu nauczyc bo wiem ze niektorzy potrafia sprawdzic luz i wymienic plyke.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR929RR SC44)”