Rozne ciekawe filmiki...
-
wiertło
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
Skucior
- Motocykl: Honda CBR929 FireBlade
- Rok produkcji: 2000
Shimma może wynikać z wielu czynników, nierówności asfaltu, gwałtowne przyśpieszanie jakiś defekt motocykla też pewnie może ją wywołać.. Zdarza się też przy lądowaniu z koła gdy przednie koło nagle styknie się z asfaltem. Sportowe motocykle mają taki kąt główki ramy że najlepiej wychodzą z tego same, jak już pomagać motocyklowi to nie "walczyć" z kierownicą, najlepiej (podobno
) się od kierownicy odwalić tzn nie szarpać się z nią. A najlepszy sposób walki z tym zjawiskiem to kupno amortyzatora skrętu
Mam nadzieję iż błysnąłem wiedzą i pomogłem 
- Czarny
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
wiertło ja juz wiem czym jest Shimma :)raz mało brakowało a byłaby pieczona skóra na asfalcie
(oczywiście z mojej winy),dowiedziałem się że mimo tego że posiadam amor skrętu to nie znaczy że już jestem chroniony w 100%przed tym zjawiskiem
oczywiście wyprostował to jakoś..a ja z tego co pamiętam to tylko ująłem gazu.
/przyczyna tej przygody-ostre pałowanie po nierównej nawiezchni.
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
z telepaniem ja tak mam zawsze przy wyjściu z winkla jak wcześnie odkręcam i przednie koło traci kontakt z podłożem a jestem jeszcze trochę złożony w zakręcie. Wtedy koło nie jest idealnie w kierunku jazdy i przy opadaniu telepie konkretnie.... Jedynie co można zrobić to odczekać 1-2 sek i mija (przy sprawnym amorze skrętu)