Moje SC57B i pare pytań...

Kupiłeś nowy motocykl, przerobiłeś moto ? tu możesz się tym pochwalić :)
juniorr80
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: była HONDA_CBR1000RR_SC57B_CANDY
Rok produkcji: 2006

Post autor: juniorr80 »

Nie ma tragedii z tym olejem. Ja od przelotu 25tysi do 32 wlałem 1000ml. Przy jeździe: miasto, trasa i tor raz na miesiąc). Tak z ciekawości ile złotówek wydałeś na tą sarenkę?
pozdro
Juniorr80
Laki
Motocykl: 1000rr
Rok produkcji: 2004

Post autor: Laki »

Piękny Szpej!!!Super się prezentuje!!
Awatar użytkownika
morfeusz126
Motocykl: CBR1000RR SC57B
Rok produkcji: 2006

Post autor: morfeusz126 »

Przy full syntetyku zawsze weźmie 50-150ml na ok 1000km to norma,ale jak jest półsyntetyk to niektóre w ogóle nie palą. Najlepiej niech się Chicken wypowie :one:
Awatar użytkownika
Grzester
Motocykl: SC57B
Rok produkcji: 2007

Post autor: Grzester »

No czytałem różne tematy o tym spalaniu innych użytkowników, sam nie wiem co o tym sądzić, trochę lipa że kopci na średnich obrotach jak stara F2 hehe. Napiszcie jaki olej mam wlać bo mam dylemat straszny. Wlany niby 300V i nie wiem czy przy nim zostać. Zastanawiam się też nad tym Agipem, co kolega polecał.

[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 8:00 pm ]
A zapomniałem, z 23.900 zbiłem na 22.700 i witaj blady. Gdyby tylko nie ten olej...
Awatar użytkownika
maciekx
Moderator
Moderator
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Post autor: maciekx »

kurde cuuudna jest i zajefajne gadzety brembo rizoma puig kurde wszystko co najdroższe i te czarne malowanie ehh miód malina. Z tym braniem oleju to jeszcze w normie pewnie zależy od stylu jazdy jakby jeździł wolniej to by pewnie nic nie brał hehe ale to jest jakaś loteria z tym braniem oleju albo ktoś źle dociera jako nowe albo ja nie wiem, do kupna mojej 929 też myślałem że każde moto ostro traktowane musi brać olej w rozsądnych ilościach ale kurde swoją 929 przelatałem dwa sezony no nie żałuje jej gumy na jedynce do odcięcia na gumie ciągne, to jakies parady nieszczęsne pałowanie do odcinki itp i ooo dziwo ani w tym ani w tamtym sezonie nie dolałem ani kropli oleju bo jak wlałem przy wymianie max to na koniec sezonu też jest max poziom :okulary2:

a co do twojego moto jeszcze to faktycznie czemu na zaciskach nie ma logo tokico ?
gregor919
Motocykl:

Post autor: gregor919 »

oleju moim zdaniem bieze duzo dam ci dobra rade spylaj ten motor komus poki jeszcze nie ma tragedi z tym braniem oleju,bo za niedlugo silnik do roboty,to jest wlasnie to wasze smiganie na kole pozniej sie dziwicie ze wam olej wciaga,tyle ode mnie

[ Dodano: Czw Lis 15, 2012 9:42 pm ]
jeszcze kopci,to juz wogole no ludzie wescie mu nie piszcie ze ten typ tak ma z tym olejem to nie bandit1200 albo gsx1400
gregor919
Awatar użytkownika
stashekcn
Motocykl: SC-57
Rok produkcji: 2004

Post autor: stashekcn »

Na ciepłym silniku też Ci kopci na biało? Dziwne... Co do Agipa, to mam w Cieszynie pewnego kolege i moge od niego w dobrej monecie zalatwić ten olej
Awatar użytkownika
RobKlim
Motocykl: było SC 57 B jest GIX 1000
Rok produkcji: 2008

Post autor: RobKlim »

gregor dobrze pisze, jakim cudem tyle oleju bierze przecież to nie SC 59. i jeszcze kopci a wy pocieszanie kolegę że tak mam być? bez przesady.
Awatar użytkownika
marcinSC33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)

Post autor: marcinSC33 »

Jak kopci to niezbyt fajnie ale zużycie 200ml oleju to nie jest tragedia nie róbcie jaj tym bardziej jak gość śmiga na gumie do odciny.
Z tego co pisze jakichś wielkich pionów nie wali ale wchodzi też opcja, że coś tam wywala odmą i inne tego typu pierdoły. Wyluzujcie się trochę a właściciel niech jeszcze pozagląda do airboxu itd. Najlepsza rada sprzedaj sprzęta :D gratuluję pomysłowości. Szczególnie,że jeszcze tak naprawdę nic nie wiadomo bo przez posta na forum to sobie można diagnozować stan silnika...Panowie nieco dystansu ;-)

Więcej wolę się nie udzielać a żeby coś doradzać to wolałbym zobaczyć jak to wygląda ten temat niż radzić coś w ciemno. Moja rada niech Ci obejrzy maszynę jakiś kumaty człowiek.
cziken929
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post autor: cziken929 »

a ujj z motocyklem... fajna dziewczyna ;)
wciąż zajmuję się serwisem
Awatar użytkownika
Grzester
Motocykl: SC57B

Post autor: Grzester »

jeszcze raz piszę, że nie gumuje nałogowo, sporadycznie zdarza się jakieś małe power wheelie albo z klamki z 2jki a nie non stop i nie przez 2km tylko max 100m, tym bardziej, że mam go dopiero kilka miesięcy i nie mam jeszcze pełnej wprawy. Po zakupie siągałem plastiki i podnosiłem zbiornik, nie widać było żadnych wycieków. Kapać też nie kapie bo stoi w suchym garażu i żadnych szczyn po sobie nie zostawia. Dla pewności jeszcze któregoś dnia poodkręcam wszystko i zobacze jeszcze raz. Cziken napisz co byś zalał na moim miejscu?
gregor919
Motocykl:

Post autor: gregor919 »

napisales ze latasz sporadycznie na gumie to sobie teraz pomysl przez tyle lat jak poprzedniwlascicel(jesli oczywiscie tez latall) ile to jest razy ten motor na tej gumie w sezonie tak ze wychodzi przez ten caly okres ze duzo,wiec sam powinienes wiedziec co to moze byc,napisales ze sie nie poci i nie cieknie,wiec cos ten olej musi zrzerac,a masz chociaz zrobiona przegrode w misce?bo jak nie to tak to juz wogole lipa,moim zdaniem tu zaden olej inny nie pomoze,ale to tylko takie moje zdanie,
gregor919
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój Fireblade, nasze motocykle, nowe nabytki”