ok zaraz podesle namiary na gg
Regulator czy Alternator ??
- Puciaty
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda cbr 929 rr
- Rok produkcji: 2000
Witam, chyba też mam ten problem tylko nie jestem pewien czy regulator czy alternator, postaram się opisać, na początku sezonu kupiłem nowy akumulator firmy m-line, i do tej pory wszystko było ok, od miesiąca coraz częściej muszę ładować akumulator, doszło do tego stopnia że po naładowaniu aku, zrobiłem 10 km i gasną światła. aż licznik podczas jazdy od zera zaczyna liczyć, z mocą silnika raczej wszystko ok, ale nie jestem pewien bo trzymałem go bardziej na obrotach jak zgaszę już nie odpala, jak myślicie co to może być?
Silnik, dwa koła i mina wesoła
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
Jestem nowicjuszem wiec nie wiem za bardzo gdzie co sprawdzać, czy można trochę jasniej? Prąd na wolnych obrotach z światłami z tego co patrzyłem to ok 13, ale patrzyłem na aku. Gdzie się znajduje regulator napięcia? Czy jak odkrece dekiel alternatora to trzeba zmieniać uszczelkę? Z góry dzięki wszystkim za podpowiedzi. Pozdrawiam!
Silnik, dwa koła i mina wesoła
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
Panowie czy tak wyglada spalony alternator??
zadne druty nie sa przepalone tylko w paru miejscach jest ta tasma czy izolacja lekko czrna i ztopiona.
zadne druty nie sa przepalone tylko w paru miejscach jest ta tasma czy izolacja lekko czrna i ztopiona.
Ostatnio zmieniony 05 czerwca 2013, 21:15 przez mikkel, łącznie zmieniany 1 raz.
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Niestety już po altku !!! własnie jestem na bieżąco z tym tematem, bo miałem tak samo wyglądający alternator...tylko do przewinięcia się nadaję....akurat ja kupiłem za 370zł w Głogowa woj. Śląskie. Sprzedający jak i naprawiający te padła jest w temacie i zna się na rzeczy a przede wszystkim jak będziesz dawał do przewinięcia to sie dwa razy zastanów...bo ja
niestety piec wymieniłem przez przewinięcie altka przez pseudofachowca 
Niebawem wrzucę foty jak taki przewinięty altek skomplikował mi życie i zarazem posłał piec oryginalny na złom
Niebawem wrzucę foty jak taki przewinięty altek skomplikował mi życie i zarazem posłał piec oryginalny na złom