LCD zegray - problem
-
witek26
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
LCD zegray - problem
wczoraj myłem moto i jak zwykle starałem sie nie lac n a przód, ale cos musiało sie tam dostać.. Objawy jak u autora postu, diody kierunków itd dziłaja, podswietlenie zegarów ok, ale wyswietlacz lcd i wskazówka nic. Bezpieczniki sprawdzilem sa ok. Co dalej? pomocy. moja kostka taka szeroka od głownego komuptra jest jakas poklejona jak sie ja rozepnie to az w srodku na stykach klej widac koloru cielistego jasny nie wiem co za substancja ja tam tego jie mazełam. Jakies rady?
tak tylko że to jest brudne na mokro nie na sucho, poza tym to nie wiem czy myslisz o tej samej wtyczce z bodajże 16 pinami naćkanymi 1 na drugi:) Co zauważylem ze jak wracałem z mycia ze 2 razy licznik sie właczyl, najpierw kierunki nie przerywały - swieciły cały czas teraz juz normalnie migaja. gdzies dostała sie woda i zrobilo sie spiecie, tylko nie wiem jak zlokalizowac gdzie jest zrodlo problemu. Mam nadzieje ze ten caly blat nie padł:> On sam nawet nie zaparował wiec raczej dostanie sie wody dol liczników wykluczam.
byłem u mechanika samochodowego po sąsiedzku dzisiaji tak:
wtyczka jest wysmarowana smarem i to nic nie szkodzi
wstepne ogledziny wtyczek zewnetrznych rozłaczalismy je sparwdzalismy - brak oznak wody
w koncu odkecilismy licznik rozkrecilismy go i widac jakis slad po wodzie ktora mogla sie dostac podczas mycia..
Zostawilem licznik i ma go sprawdzac jakis elektronik, ale najlepsze co można zrobic to podłaczyc licznik do innego moto że y sprawdzic gdzie jest usterka - licznik czy przewody/ komputer. Założe odzielny post z prosba do ludzi z waw i okolic, czy ktos móglby podjechac, albo czy ja mógłbym odjechac.
[ Dodano: Sro Maj 30, 2012 3:00 pm ]
tak z ciekawości napisałem do hondy , oto odpowiedź:
"Dzień dobry
Nie naprawiamy liczników, koszt nowego 3468,00zł
Pozdrawiam
Grzegorz Federowicz
Specjalista ds.Sprzedaży Części Zamiennych"
Honda Plaza
[ Dodano: Czw Maj 31, 2012 8:42 am ]
wow, właśnie wróciłem od elektryka!
ZROBIŁ TO:D za 50 zł w jedno popołudnie, jeśli ktoś by chciał swoje naprawić to pisać priv lub mail, dam namiar, ewentualnie mogę pomoc przysyłając do mnie licznik i ja mu zaniosę:)
Rada na przyszłość: dobrze zabezpieczcie wtyczkę od licznika, jeśli guma jest nieszczelna to płytka jest na wierzchu i woda z łatwością tam się może dostać!
Pozdrawiam temat zamknięty:)
wtyczka jest wysmarowana smarem i to nic nie szkodzi
wstepne ogledziny wtyczek zewnetrznych rozłaczalismy je sparwdzalismy - brak oznak wody
w koncu odkecilismy licznik rozkrecilismy go i widac jakis slad po wodzie ktora mogla sie dostac podczas mycia..
Zostawilem licznik i ma go sprawdzac jakis elektronik, ale najlepsze co można zrobic to podłaczyc licznik do innego moto że y sprawdzic gdzie jest usterka - licznik czy przewody/ komputer. Założe odzielny post z prosba do ludzi z waw i okolic, czy ktos móglby podjechac, albo czy ja mógłbym odjechac.
[ Dodano: Sro Maj 30, 2012 3:00 pm ]
tak z ciekawości napisałem do hondy , oto odpowiedź:
"Dzień dobry
Nie naprawiamy liczników, koszt nowego 3468,00zł
Pozdrawiam
Grzegorz Federowicz
Specjalista ds.Sprzedaży Części Zamiennych"
Honda Plaza
[ Dodano: Czw Maj 31, 2012 8:42 am ]
wow, właśnie wróciłem od elektryka!
ZROBIŁ TO:D za 50 zł w jedno popołudnie, jeśli ktoś by chciał swoje naprawić to pisać priv lub mail, dam namiar, ewentualnie mogę pomoc przysyłając do mnie licznik i ja mu zaniosę:)
Rada na przyszłość: dobrze zabezpieczcie wtyczkę od licznika, jeśli guma jest nieszczelna to płytka jest na wierzchu i woda z łatwością tam się może dostać!
Pozdrawiam temat zamknięty:)