Wymiana łożysk kół CBR 954
- MaciekM
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Jak najbardziej sie nadają
KOYO bardzo dobry producent, duzo lozysk na pierwszy montaz dawał i chyba nadal daje...
2rs - obustronne uszczelnenie gumowe
c3 - powiekszony luz promieniowy
fg - koszyk z tworzywa sztucznego (poliamidu)
sr - smar do szerokiego zakresu temperatur
co to jeszcze jedno "g" oznacza nie wiem.
Osobiscie stosuje uszczelnione blaszkami, maja mniejszy opor dzieki czemu troche mniej sie grzeja i bez luzu c3, ale znaczenie tego jest marginalne, twoje tez beda zaeebyste.
KOYO bardzo dobry producent, duzo lozysk na pierwszy montaz dawał i chyba nadal daje...
2rs - obustronne uszczelnenie gumowe
c3 - powiekszony luz promieniowy
fg - koszyk z tworzywa sztucznego (poliamidu)
sr - smar do szerokiego zakresu temperatur
co to jeszcze jedno "g" oznacza nie wiem.
Osobiscie stosuje uszczelnione blaszkami, maja mniejszy opor dzieki czemu troche mniej sie grzeja i bez luzu c3, ale znaczenie tego jest marginalne, twoje tez beda zaeebyste.
- MaciekM
- MaciekM
no właśnie podejrzenia sa na oponę też bo jak ją zakładałem to miałem problem z wyważeniem. w końcu udało się że było dobrze ale teraz juz po roku znowu nie jest dobrze. wymieniłem łozysko bo wydaje mi się ze tez miałem luzy ( na niektórych nierównościach było czuć) jeśli nie pomoże to znowu spróbuje oddać do wyważania opone ( ale podjade gdzie indziej niż do tej pory) jeśłi nie pomoze to narazie zostawie i dojade oponę i zobaczymy czy po zmianie nadal bedzie coś nie tak
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Jak mocno targa to nie warto tego zostawiac, pomijajac komfort jazdy i bezpieczenstwo..... przednie zawieszenie dostaje od takiej jazdy troszke po pupie, lozyska kol i gl. ramy , uszczelniacze i panewki w lagach. Oczywscie maszyna nie rozleci sie po 14 metrach ale negatywny wplyw ma. Zerknij na felge czy nie jest podbita, moze ktos ja wczesniej naprawial i srednio mu wyszlo.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
- MaciekM
jakoś bardzo nie telepie. opona wygląda ok, kupiłem ja (jaka jedyną w moim zyciu) w sklepie a nie na allegro a że ostatnio zawsze jeżdze z dziewczyną więc nie za szybko bardzo mi to nie przeszkadza. ale lubie jak wszystko jest ok więc dlatego wymieniłm sobie łożysko:) w weekend zobacze czy pomogło a jak nei to znaczy ze opona, bo felga tez jest w pożądku:)
-
Michał86
- Motocykl: Honda 954
- Rok produkcji: 0
mam podobnie jak Ty Maciek tylko że ja po zakupie nowej opony aa zrobiłem na niej z 600 km ii teraz po czasie zaczęło mi sie tak dziać...;/ przy rozpędzaniu powyżej 130 km dostaje szimy delikatnej aa przy hamowaniu mam bicie aa potem dopiero hamulec normalnie łapie..;/ nie wydaje mi sie żeby to była opona bo nowa chyba ze jakis feler ma;/