przy ilu stopniach na wyświetlaczu można zaczynać jazdę?
- DaroCBR
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
przy ilu stopniach na wyświetlaczu można zaczynać jazdę?
witam! interesuje mnie ile stopni musi osiągnąć olej w silniku, aby z czystym sumieniem (bez obawy ze za szybko na zimnym iwg) ruszyć ??? około 40 stopni ?? prosze o wypowiedzi
Honda 4ever <3
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
- Rok produkcji: 0
I ja też tak robię i tak polecam.Tytus pisze:Ja tam czekam do ok 75-80 stopni, odpalam sprzeta i ubieram sieza ten czas temperatura jest juz w okolicach 60-70st
Wole by silniczek byl dobrze zagrzany przed odjazdem, mnie nie zbawi minuta wiecej w jedna czy druga
Wyprowadzić moto, odpalić i iść się ubierać.
I będziesz Pan zadowolony
- Max_929
- Moderator

- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2000
to tak z ciekawości , takie pytanko mam
ja też tak jak większość z nas wyprowadzam moto odpalam i się ubieram ,buty,kask itp.
moto chodzi na ssaniu na postoju a jesli jestem juz ubrany wsiadam odpalam i od razu ruszam i sobie jade nie dodając gazu bo na ssaniu spokojnie 1-2-3 pociągnie
pytanie jaka jest różnica miedzy grzaniem na postoju a podczas takiej jazdy ? jedene co mi przychodzi do głowy to chyba to ze silnik jest pod obciążeniem .
[ Dodano: Czw Kwi 19, 2012 11:02 pm ]
albo auto (benzyna) czy ktos z was grzeje przed ruszeniem ?
ja też tak jak większość z nas wyprowadzam moto odpalam i się ubieram ,buty,kask itp.
moto chodzi na ssaniu na postoju a jesli jestem juz ubrany wsiadam odpalam i od razu ruszam i sobie jade nie dodając gazu bo na ssaniu spokojnie 1-2-3 pociągnie
pytanie jaka jest różnica miedzy grzaniem na postoju a podczas takiej jazdy ? jedene co mi przychodzi do głowy to chyba to ze silnik jest pod obciążeniem .
[ Dodano: Czw Kwi 19, 2012 11:02 pm ]
albo auto (benzyna) czy ktos z was grzeje przed ruszeniem ?