filtr powietrza sc 57b
-
wiertło
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
Nie musisz co sezon wymieniać jeśli robisz w sezonie 5 tyś km np. więc nie piszcie bzdur.wiertło pisze:..a z papierem nic nie zrobisz i musisz co sezon wymienić
Właśnie zaczynam 3 sezon na filtrach papierowych, bo przez dwa sezony nawinąłem tylko 10 tyś. Silnik chodzi normalnie, pali mało w stosunku do innych, o których tutaj czytam, idzie koło w górę przy przyspieszaniu na 2-ce, a to, że nic nie zrobisz z papierowymi to raczej zaleta bo nie musisz tracić czasu na mycie.
Zgodzę się, że K&N dobry, ale tylko jak robisz kupę tysięcy rocznie, wtedy się filtry zwrócą, bo w moim wypadku musiałbym czekać kupę lat zanim by się zwróciły.
Taka złota myśl mnie naszła: skoro większość sprzętów w Polsce robi góra 2 tyś rocznie to wkładanie K&N i przepłacanie jest co najmniej głupie, bo szybciej jeździć nie będziesz co najwyżej możesz więcej paliwa wlewać.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- jony
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
ja wczoraj kumplowi czyściłem K&N w R6, w zyciu takie syfu nie widziałem. Pytam go czy zaglądał do niego, a on ze od 3 sezonów nie... Bo nie miał czasu i nie bardzo sie zna. Wypłynęło z niego błoto po prostu, owady, kurz, i wszystko co mozliwe. założylismy po wszystkim filterek, przejechał sie i mówił ze mu jakoś dziwnie lepiej moto śmiga:)
szanujmy sprzęty, to one bedą dbać o nas:)
pzdr
szanujmy sprzęty, to one bedą dbać o nas:)
pzdr
-
wiertło
- Staly Bywalec

- chanbord
- Motocykl: był zawsze moim marzeniem
- Rok produkcji: 2018
Wiertło oczywiście też masz rację, bo to gdzie się jeździ również ma znaczenie. Ja kilka dni temu wyjąłem moje dwu-sezonowe filtry i szkoda że fotki nie zrobiłem. Fakt, było kilka muszek i innych paproszków, ale poza tym były czyściutkie po stokroć czystsze od filtra samochodowego, który wymieniam co roku. Postanowiłem ich nie wymieniać i dopiero za rok to zrobię, czyli po 3 sezonach i gwarantuję, że silnik mniej ucierpi niż z filtrami K&N, bo nie trzeba być znawcą, żeby wiedzieć, że bawełniany filtr K&N przepuści więcej brudków niż papierowy.
Kupiłem moje moto, które jeździło po drogach tylko dwa sezony z kawałkiem, ale jak wyjąłem filtry i zobaczyłem jak mocno są uj...bane to się za głowę złapałem. Normalnie szok. Do dziś nie wiem jak i gdzie trzeba jeździć, żeby tak zabrudzić filtry?! Dodam, że były fabryczne z przebiegiem ponad 20 tyś. Dlatego warto zaglądać przynajmniej do nich i wzrokowo oceniać ich stan.
Kupiłem moje moto, które jeździło po drogach tylko dwa sezony z kawałkiem, ale jak wyjąłem filtry i zobaczyłem jak mocno są uj...bane to się za głowę złapałem. Normalnie szok. Do dziś nie wiem jak i gdzie trzeba jeździć, żeby tak zabrudzić filtry?! Dodam, że były fabryczne z przebiegiem ponad 20 tyś. Dlatego warto zaglądać przynajmniej do nich i wzrokowo oceniać ich stan.
-
wiertło
- Staly Bywalec

- jony
- Motocykl: SC28,SC33,SC57b,CR250, SC59/08, SC59/2012
- Rok produkcji: 2012
- Samochód: A5
- LENAR
- Motocykl: 1000RR Repsol
Też mam u siebie K&N, już od czterech lat.
Po nieco ponad roku od ich wstawienia moto przestało jechać powyżej 6-7 tys obr.
Gdy odkręcałem pełną łychę to było tylko "buuu" i totalny zamuł silnika, wręcz hamował.
Na początku nie zaczaiłem, że nie było zaglądane do "płuc" od 15ooo km, ale to co zobaczyłem gdy je wyjąłem to
. Gdy się w nie puknęło to się sypało. Tylna ścianka, na którą atakuje powietrze była nadziewana praktycznie na gładko. Oczywiście po czyszczeniu i nasączeniu moto ożyło (i ja też).
Od tamtej pory zaglądam do filtrów co sezon na początku.
Niestety, ale doładowanie działa jak odkurzacz...
W tym roku już po robocie.

Po nieco ponad roku od ich wstawienia moto przestało jechać powyżej 6-7 tys obr.
Na początku nie zaczaiłem, że nie było zaglądane do "płuc" od 15ooo km, ale to co zobaczyłem gdy je wyjąłem to
Od tamtej pory zaglądam do filtrów co sezon na początku.
Niestety, ale doładowanie działa jak odkurzacz...
W tym roku już po robocie.
-
luis954
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008