moto nie chce pędzic pomocy
-
maxx1488
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: honda cbr 900 rr
- Rok produkcji: 1999
moto nie chce pędzic pomocy
witam panowie kłopot mam duzy, moto odebrałem po regulacjach i synchronizacji.
1. jadąc na 5,6 biegu przy niskich obrotach odkręcając manetke gwałtownie do oporu moto dławi sie
2. jadac dzisiaj na 6 biegu przy 150km/h odkręciłem gaz do oporu ,przyspieszyłem do 160 i tak sie zachowywał jakby ciągnał za sobą furmanke z węglem, delikatnie sie dławił,w pewnym momencie tak na pół sek. zerwał sie i znów nie chciał dalej ciagnać.
gdyby ktoś zapytał czy było paliwo odpowiadam tak było
pomocy
1. jadąc na 5,6 biegu przy niskich obrotach odkręcając manetke gwałtownie do oporu moto dławi sie
2. jadac dzisiaj na 6 biegu przy 150km/h odkręciłem gaz do oporu ,przyspieszyłem do 160 i tak sie zachowywał jakby ciągnał za sobą furmanke z węglem, delikatnie sie dławił,w pewnym momencie tak na pół sek. zerwał sie i znów nie chciał dalej ciagnać.
gdyby ktoś zapytał czy było paliwo odpowiadam tak było
pomocy
-
Mapet
- Motocykl: SC57B Custom Paint
- Rok produkcji: 2006
jak dla mnie zepsuł się transgeniczny kaksonomutator który połączony jest z wziernikiem benzynowym który magnesuje jony ujemne paliwa i współpracuję z piezotransformatorem energii spalanej i... tak naprawdę oddałeś do lichego mechanika który nie umie wyregulować i sam się gubi w tym co robi to masz jak masz...
- january
- Motocykl: sc33
- Rok produkcji: 1998
Siwy00 pisze: Powinno dac Ci trochę do myślenia ale pewnie i tak nie da
A co do Twojego problemu maxx1488 , może być cała długa lista przyczyn i każdy powie że to coś innego, ale domniemam że Twój "mechanik" ogólnie dobrze złorzył wszystko i poustawiał, więc sprawdź wontek podłączenia i sprawności działania czujnika położenia przepustnic (miałem taki przypadek i Twój opis usterki jest zgodny z moim przypadkiem) , acha i jeszcze powiedz czy przed działaniami "mechanika" moto nie miało takich problemów?
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Oj kolegomaxx1488 pisze:pisze po to bo moze ktoś miał podobny problem ,a jesli chodzi o mechanika to już zna temat i odnosze wrazenie ze jest zagubiony i po trzecie jezeli nie masz wiedzy w tym temacie kolezko to nie udzielaj sie niepotrzebnie
- ledzep
- Motocykl: CBR 900 RR sc 33 była, jest GSX 1200
- Rok produkcji: 0
Stawiam na filtr powietrza. Prawdopodobnie twój "mechanik" przedmuchał brudny, papierowy filtr, zapychając go jeszcze bardziej. Wymień filtr na nowy papierowy. Możesz również zainwestować w K&N bądź Pipercross ale wtedy potrzebna będzie regulacja/wymiana dysz (na forum jest o tym temat).
Z czikenem929 to pojechałeś ostro ale myśle, że on tak łatwo się nie obraża
.
Z czikenem929 to pojechałeś ostro ale myśle, że on tak łatwo się nie obraża