SC57B vs GSXR K8
-
godlefas
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Yamaha RN19
- Rok produkcji: 0
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
Wiem ze jestem raczej nieobiektywny
ale Ja tam wolalbym sc57b niz k8, jezdzilem na tym moto i strasznie duze moto w porownania do franka - taka lokomotywa, mi to nie pasowalo, fakt ze moc wieksza i wkreca sie szybciej ale ja nie przepadam za suzuki (nie podoba mi sie design)
a moto ma byc zgrabne i podreczne a tym w zakretach prawie jak hayabusa sie jezdzilo

Tak jak ktos wspomnial wczesniej porownywac mozna k8 z sc59 a nie z sc57 ale wtedy tez franek zwycieza w moim rankingu ale z jeszcze wieksza przewaga
Problemy tez sa z ramami w suzuki i nie mowie tu o opowiadaniach w necie tylko w realu, jak widzialem na wlasne oczy co zostalo z k7 vs r1 to nie moglem uwierzyc ze moto moze sie tak pooskladac - rama w 3 czesciach, rozewrana w najszerszym miejscu jak konserwa
Tak jak ktos wspomnial wczesniej porownywac mozna k8 z sc59 a nie z sc57 ale wtedy tez franek zwycieza w moim rankingu ale z jeszcze wieksza przewaga
Problemy tez sa z ramami w suzuki i nie mowie tu o opowiadaniach w necie tylko w realu, jak widzialem na wlasne oczy co zostalo z k7 vs r1 to nie moglem uwierzyc ze moto moze sie tak pooskladac - rama w 3 czesciach, rozewrana w najszerszym miejscu jak konserwa
- Lodzia
- Motocykl: GIXER 1000 K7
- Rok produkcji: 2007
-
Marek760i
- Motocykl: S1000RR
- Rok produkcji: 2012
- piotr dzimira
- Motocykl: RN19
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Tytus nie jest obiektywnypiotr dzimira pisze:Tytus, nie mozesz bys obiektywny skoro jestes administratorem strony fireblade.pl i wlascicielem sc57 wiec szkoda Twoich literackich wypocin![]()
- piotr dzimira
- Motocykl: RN19
slamann, bez stresu kolego to byl zart
smigalem sc57b dwa sezony sprzet rewelacyjny zmienilem po testach wlasnie na k8 nie dlatego ze jest lepszy czy nie lecz dlatego ze mi odpowiada
wniosek z tego taki ze trzeba dobrac konia pod jezca
- Ci użytkownicy podziękowali piotr dzimira za ten post:
- godlefas
Jimi
- MarioSC33
- Motocykl: CBR SC59 '10 Torowa:)
Ja tam osobiście też wolał bym Honde motocykle wytrzymałe i co najważniejsze Honada wybaczy Ci więcej błędów niż zapewne ta K8. Sam pierwsze szlify kolanem i jazdy na torze zaliczałem właśnie na SC33 , która urzekła mnie swoja przewidywalnością , potem rzuciłem się na głęboką wodę i w 2004 r zaraz po premierze kupiłem ZX 10 R i mimo , że w na SC33 świetnie szło mi w jeździe na torze to Kawą nie mogłem sobie poradzić w żaden sposób , dlatego zamieniłem się potem po pół roku na SC57 ... Także SC57 jest według mnie idealne dla kierowcy ze średnim stażem . Na pewno do jazdy w mieście bardziej spodoba Ci się praca Hondy . No chyba , że oceniamy tu kategorie typu kto zostanie królem prostej i ma najmocniejszy sprzęt na osiedlu 
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
Nie jestem obiektywny dlatego to napisalempiotr dzimira pisze:Tytus, nie mozesz bys obiektywny skoro jestes administratorem strony fireblade.pl i wlascicielem sc57 wiec szkoda Twoich literackich wypocin![]()
ps. sc57b juz nie mam od kwietnia 2011
Co do gustu/wygladu to sie nie dyskutuje wiec jednemu bedzie pasowac suza innemu kawa a jeszcze innemu fajer... Mi z innych sportowych motocykli to wygladem podoba sie R1, Ducati 1198 i fajer 2012 , za to gsxr i zx10 sa brzydkie i masywne