Jakie opony założyć do 929
-
zbir
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc50
- Rok produkcji: 0
-
Jacek
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 0
Jesli chodzi o wyzszy profil, czyli nie 190/50/17 a 190/55/17 to roznica polega na tym ,ze na wyzszym profilu duzo latwiej sie bedziesz skladal w zakret i samo skladanie motocykla bedzie jakby bardziej naturalne . W tym sezonie zjezdzilem Metzelera Raceteca K2 własnie o profilu 190/55/17 i bardzo pozytywnie mnie zaskoczyl . O przyczepnosci na suchym nie bede sie rozpisywal bo keil sie rewelacyjnie ale zakrety to sam miód , momentami az jakby nawet za łatwo . Trzeba jednak pamietac ,ze wszystkie opony z wyzszym profilem sa produkowany w mieszance typowo torowej wiec duzo szybciej beda sie zuzywały ale trzeba takze pamietac o koniecznosci dogrzania przed winklowaniem no po postoju tez koniecznie dogrzac , inaczej uslizgi gwarantowane .
Zreszta popytaj Czikena , On zdaje sie pomyka tylko na wyzszym profilu .
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
Zreszta popytaj Czikena , On zdaje sie pomyka tylko na wyzszym profilu .
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
Jacek
- AndyPl
- Motocykl: Honda CBR 954
- Rok produkcji: 2003
NIe zakładałem nowego tematu bo jest pełno A ten nadaje sie w sam raz moim zdaniem
Zamierzam kupić tylnia oponę do mojego moto Honda CBR900 w rozmiarze 190/50 ZR17. Po googlowaniu i przeszukaniu forum moimi typami są.
METZELER ROADTEC Z6 - jak narazie moj faworyt dobrze trzyma wytrzymała wiec troche tys monza wykrecic na niej
METZELER SPORTEC M1 -- ??
MICHELIN Pilot sport - duza osób uważa ta opone za dobrą ale jak wygladaja na niej przebiegi ??
MICHELIN Power race -- ??
MICHELIN Pilot Road - tak samo zachwalana ale jak wygladaja na niej przebiegi ??
MICHELIN Pilot Power - co wyczytałem to dosc szybko schodzą ok4-5tys i nima
Oczekuje od opony żeby była dość wytrzymała na ścieranie oraz była przyczepna na suchej na wierzchni, opona głownie do jazdy po trasach nie na TOR, z tego się dowiedziałem to dużo osób polecało METZELER ROADTEC Z6 jaka jest wasza opinia którą byście polecili z tych opon chyba ze są jeszcze jakieś warte uwagi
Wczesniej smigałem na PIRELLI DRAGON SUPERCORSA PRO opona załozona po przejazdach na torze , zrobilem na niej ok 4tys.
Zamierzam kupić tylnia oponę do mojego moto Honda CBR900 w rozmiarze 190/50 ZR17. Po googlowaniu i przeszukaniu forum moimi typami są.
METZELER ROADTEC Z6 - jak narazie moj faworyt dobrze trzyma wytrzymała wiec troche tys monza wykrecic na niej
METZELER SPORTEC M1 -- ??
MICHELIN Pilot sport - duza osób uważa ta opone za dobrą ale jak wygladaja na niej przebiegi ??
MICHELIN Power race -- ??
MICHELIN Pilot Road - tak samo zachwalana ale jak wygladaja na niej przebiegi ??
MICHELIN Pilot Power - co wyczytałem to dosc szybko schodzą ok4-5tys i nima
Oczekuje od opony żeby była dość wytrzymała na ścieranie oraz była przyczepna na suchej na wierzchni, opona głownie do jazdy po trasach nie na TOR, z tego się dowiedziałem to dużo osób polecało METZELER ROADTEC Z6 jaka jest wasza opinia którą byście polecili z tych opon chyba ze są jeszcze jakieś warte uwagi
Wczesniej smigałem na PIRELLI DRAGON SUPERCORSA PRO opona załozona po przejazdach na torze , zrobilem na niej ok 4tys.
Wkoncu spotkalem swoja milość CBR 954
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Pozwoliłem sobie odświerzyć temat oponek, gdyż przymierzam się do zakupienia takiego kompletu:
http://www.moto.allegro.pl/item53810324 ... wys_0.html
Czy ktoś z was śmigał na takich gumach? Jaka opinia?
Dodam, że nie jestem jakimś specjalnym wymiataczem ale lubie sobie pośmigać po winklach. Ponadto byłbym szczęśliwy gdyby nie znikły po 4tys. km
.
Pzdr
http://www.moto.allegro.pl/item53810324 ... wys_0.html
Czy ktoś z was śmigał na takich gumach? Jaka opinia?
Dodam, że nie jestem jakimś specjalnym wymiataczem ale lubie sobie pośmigać po winklach. Ponadto byłbym szczęśliwy gdyby nie znikły po 4tys. km
Pzdr
-
tomo21kawa
- Motocykl: HONDA 954 poraz drugi
- Rok produkcji: 2003