Ilość oleju oraz pomiar jego poziomu.
- Marenio
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC28 NH1F
- Rok produkcji: 1992
Ilość oleju oraz pomiar jego poziomu.
Hej wszystkim, wczoraj wymieniłem olej wraz z filtrem (motul 5100 10W40) w moim Bladym. Zgodnie z serwisówką powinno wejść wraz z filtrem 3,2L i tyle wlałem. Lecz niestety gdy wkręcam bagnet do końca gdy motocykl jest na stópce bocznej, wskaźnik wskazuje jakby oleju nie było, gdy wkręce go ponownie i postawie do pionu, to zamacza się na 2-3mm.
Jak się powinno poprawnie badać stan tego oleju ?
Jak się powinno poprawnie badać stan tego oleju ?
- TasmaN
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 1998
- Kontakt:
Ja robie w ten sposob, ze naciskam przedni hamulec, ciagne moto na siebie i proboje wyczuc pion (moment w ktorym moto waha sie raz na 1 raz na 2 strone).
Wtedy patrze w okienko i sprawdzam poziom oleju. Tak samo mozesz z bagnetem zrobic.
P.S.
A co do oleju, to do SC33 zalalem cale 4 l. i jest spokoj.
Wtedy patrze w okienko i sprawdzam poziom oleju. Tak samo mozesz z bagnetem zrobic.
P.S.
A co do oleju, to do SC33 zalalem cale 4 l. i jest spokoj.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt:
Re: Ilość oleju oraz pomiar jego poziomu.
Dobrze mówisz tyle zaleca pdf jak się zmienia z filtrem 93-94 .3,6 l mają od 95r.Marenio pisze: Zgodnie z serwisówką powinno wejść wraz z filtrem 3,2L i tyle wlałem.
Ale oleju najlepiej nalać pod max a ,że sc28 nie ma oczka to na bagnecie daj pod max nic się nie stanie.
- Martin.B.M.
- Motocykl: Komar
- Rok produkcji: 0
- Kontakt: