Skoro mamy dział SM więc zapytam TU:
w tym sezonie przymierzam się do przesiadki na SM, konkretnie upatrzyłem sobie DRZ400 SM i tu mam pytanie do ludzi którzy tym śmigali:
Jak się tym jeździ czy nie jest to za słabe (40KM na wale), no i prośba o ogólne wrażenia.
Jesli jest ktoś lub zna ktoś kogoś kto w okolicy Katowic-Gliwic ma takie cudo i pozwoliłby się do tego przysiąść i pogadać na żywo byłbym wdzięczny.
Domyślam się że ni jak można to porównywać do litrowego sporta, ale chce po prostu zakosztować SM, nie pakując się od razu w wymianę tłoka co 60mth itp czynności serwisowe. W tej chwili nie mam czasu za bardzo latać na moto - jedynie co to dojazdy do pracy 15km i ewentualnie pozałatwianie spraw na mieście. Do wyszalenia się na mieście SM wydaje mi się optymalne dla tego myślę o przesiadce...
Za wszelkie odpowiedzi z góry dzieki
DRZ 400 SM
- orzech
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
siema
drz 400 to najlepszy motocykl świata
kup drz 400 ale nie SM
KUP wersję E-50KM na kołach enduro--Jest o niebo mocniejszy od sm
sprzedaj duze koła-nie bedzie problemu-pójdą w 2 dni-inny gaźnik -keihin
kup koła SM-są w tej samej cenie co koła enduro--SAM mam z 2 komplety kól SM-do DRZ 400 na sprzedanie
chętnie też się zamienie -koła enduro za koła sm....
WERSJA SM jest słaba ale silnik w wersji E to mistrzostwo-zjada 929
jezdze od 2 lat i wymieniam tylko olej -a w terenie wale co weeckend po kilka godzin
Zrób jak pisze a będziesz zadowolony
drz 400 to najlepszy motocykl świata
kup drz 400 ale nie SM
KUP wersję E-50KM na kołach enduro--Jest o niebo mocniejszy od sm
sprzedaj duze koła-nie bedzie problemu-pójdą w 2 dni-inny gaźnik -keihin
kup koła SM-są w tej samej cenie co koła enduro--SAM mam z 2 komplety kól SM-do DRZ 400 na sprzedanie
chętnie też się zamienie -koła enduro za koła sm....
WERSJA SM jest słaba ale silnik w wersji E to mistrzostwo-zjada 929
jezdze od 2 lat i wymieniam tylko olej -a w terenie wale co weeckend po kilka godzin
Zrób jak pisze a będziesz zadowolony
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Ja miałem okazję potestować z godzinkę DR-Z400 SM a pózniej za kilka tygodni KTM LC4 640 Supermoto.
Porównując jeden sprzęt do drugiego w moim odczuciu DRZ w wersji SM był mocno zamulony.
Zaznaczam , że ten DRZ był bardzo świeży i w fabrycznej konfiguracji przełożenia, wydech itd całość seria. Nie wiem jak jezdzi wersja E ale SM mnie mocno rozczarował - najsłabszy motocykl w tym nurcie na jakim jezdziłem (z Enduro , Cross i SM miałem jeszcze okazję polatać WR-ką , KX250 , RM125 , BMW HP2 Supermoto , LC4 640 , DR650 ).
KTM LC4 640 Supermoto zrobiłem jakieś 400km i o niebo lepiej mi się jezdziło tym sprzętem, dużo żywiej silnik reagował i ogólnie jako całokształt dużo lepiej mi leżał.
U Was na Śląsku raczej dużo tego lata to nie powinieneś mieć problemu z poproszeniem kogoś o karniaka a najlepiej samemu potestować bo każdy z nas ma swoje wymagania i odczucia (tego KTMa zawoziłem nawet na kołach z Rzeszowa do Będzina - zamieniliśmy na CBR600RR).
Porównując jeden sprzęt do drugiego w moim odczuciu DRZ w wersji SM był mocno zamulony.
Zaznaczam , że ten DRZ był bardzo świeży i w fabrycznej konfiguracji przełożenia, wydech itd całość seria. Nie wiem jak jezdzi wersja E ale SM mnie mocno rozczarował - najsłabszy motocykl w tym nurcie na jakim jezdziłem (z Enduro , Cross i SM miałem jeszcze okazję polatać WR-ką , KX250 , RM125 , BMW HP2 Supermoto , LC4 640 , DR650 ).
KTM LC4 640 Supermoto zrobiłem jakieś 400km i o niebo lepiej mi się jezdziło tym sprzętem, dużo żywiej silnik reagował i ogólnie jako całokształt dużo lepiej mi leżał.
U Was na Śląsku raczej dużo tego lata to nie powinieneś mieć problemu z poproszeniem kogoś o karniaka a najlepiej samemu potestować bo każdy z nas ma swoje wymagania i odczucia (tego KTMa zawoziłem nawet na kołach z Rzeszowa do Będzina - zamieniliśmy na CBR600RR).
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
Czy wersje SM i E różnią się tylko gaźnikiem czy czymś jeszcze? ogólnie wersja SM bardziej mi się widzi ze względu na zawieszenie.
Co do LC4 też się nad nim zastanawiam, z tego co doczytałem jest mocniejszy ale i cięższy od DRZ więc sam niem wiem, poza tym w tej chwili nie ma nic ciekawego na allegro w cenie do 13tys.
Najchętniej rzeczywiście bym się przysiadł do jednego i drugiego, supermoto już od jakiegoś czasu strasznie mnie kręci ale nie miałem okazji spróbować na takim czymś polatać. SM wydaje się lekkie i poręczne no i z pierd***ięciem - i tego własnie bym oczekiwał. Więc większe motocykle typy XT660X wstępnie odrzuciłem
Co do LC4 też się nad nim zastanawiam, z tego co doczytałem jest mocniejszy ale i cięższy od DRZ więc sam niem wiem, poza tym w tej chwili nie ma nic ciekawego na allegro w cenie do 13tys.
Najchętniej rzeczywiście bym się przysiadł do jednego i drugiego, supermoto już od jakiegoś czasu strasznie mnie kręci ale nie miałem okazji spróbować na takim czymś polatać. SM wydaje się lekkie i poręczne no i z pierd***ięciem - i tego własnie bym oczekiwał. Więc większe motocykle typy XT660X wstępnie odrzuciłem
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- Kontakt:
użyj mózgu!
jak CENZURA chłodnice w LC 4-tylko nówka używki nie znajdziesz ---2tys zł
chłodnie do drz ma na allegro z 4 oferty-od 100zł
rozrząd do drz 400 -200zł
do lc 4 -700
reszty nie musze pisać
DRZ 400 SM -to gówno
jedyna opcja to E + koła SM
a zawiecha ci sie podoba ale 10 kg jest więcej i 10 KM mniej--wybieraj co lepsze
jak CENZURA chłodnice w LC 4-tylko nówka używki nie znajdziesz ---2tys zł
chłodnie do drz ma na allegro z 4 oferty-od 100zł
rozrząd do drz 400 -200zł
do lc 4 -700
reszty nie musze pisać
DRZ 400 SM -to gówno
jedyna opcja to E + koła SM
a zawiecha ci sie podoba ale 10 kg jest więcej i 10 KM mniej--wybieraj co lepsze
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
- Rok produkcji: 0
ktm bedzie cie o wiele wiecej kosztowal w utrzymaniu jak drz. Rowniez polecam drz E, s-to gówno kolega ma ciezko mu postawic na kolo z gazu malo co kierownicy nie urwie. Praktycznie DRZ nie wymaga żadnego serwisu, a ktm juz nie koniecznie, ale ja bym na twoim miejscu wlasnie kupil na kolach enduro i zakupil sm i bedziesz mial uniwersalne moto, fakt ze drz na sm to w sumie nie bedzie szatan max jakies 160,
sisi to jest gość
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
- Rok produkcji: 0
http://www.youtube.com/watch?v=rAxz94gn ... re=related
czikas husabergi daja rade czy jeszcze wieksze koszty jak KTM?
czikas husabergi daja rade czy jeszcze wieksze koszty jak KTM?
sisi to jest gość