Mam Vertigo Air od jakiś 3 lat. Przeżyły ze mną szlifa przy około 80 km/h i nadal spisują się świetnie.
W moich butach nie zaobserwowałem zjawiska takiego jak u kolegów powyżej. Typu odkręcające się śrubki czy problem z otworami wentylacji. Jedyne co się zgadza to szybko schodząca podeszwa, do reszty nie mam najmniejszych zastrzeżeń.
Buty w wersji Air świetnie spisują się latem, wentylacja moim zdaniem wzorowa. No i jak na buty motocyklowe całkiem wygodne do chodzenia.
Gdybym miał kupować drugi raz buty to z pewnością kupiłbym drugi raz Vertigo Air.
Buty SIDI VERTIGO - opinie
-
Kubcyś
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: GSXR 1000
- Rok produkcji: 0
-
PS BXL
- Staly Bywalec

- Motocykl: sc33 98r. CZARNA
zastanawiam sie tez na kupnem butow i mam dylemat,
SIDI VERTIGO ,
ALPINESTARS SMX 5
czy troche osczedzic i moze SMX 4
czy moze warto dolozyc i wtedy SMX PLUS
SIDI VERTIGO widze za sa w roznych wersjach AIR , zwykla i wyczytalem ze jest tez RAIN, i niewiem jakie naijlepsze
no i CZY SIDI CZY ALPINESTARS "OTO JEST PYTANIE"
SIDI VERTIGO ,
ALPINESTARS SMX 5
czy troche osczedzic i moze SMX 4
czy moze warto dolozyc i wtedy SMX PLUS
SIDI VERTIGO widze za sa w roznych wersjach AIR , zwykla i wyczytalem ze jest tez RAIN, i niewiem jakie naijlepsze
no i CZY SIDI CZY ALPINESTARS "OTO JEST PYTANIE"
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
jak masz jakąś niestandardową łydkę czyli albo chudą albo grubą to tylko sidi z regulacją grubosci lydki, i ja bym nie kombinował z air czy rain bo air to pewnie w chlodne dni bedzie zimno albo wode bedą puszczać, a rain to pewnie jak gumaki hehehe i bedzie za cieplo latem, naprawde polecam zwykle vertigo z wywietrznikami otwieranymi z boku na lato jest ok i w chlodne dni jakos tez nie marzne +5st C i nie zakladam dzianych skarpet 
-
PS BXL
- Staly Bywalec

- Motocykl: sc33 98r. CZARNA
bylem dzis w sklepie (w Belgii) i przymierzalem SMX 5 (rozm 44) i musze przyznac ze byly bardzo wygodne i lekkie SIDI VERTIGO i VERTICE ni bylo w rozmiarze 44 a 43 nawet noga nie weszla, przymierzylem jedynie SIDI chyba Cobra rozmiar 44 i nie lezaly tak wygodnie jak ALPINESTARS-y ,
(a cena podobna SIDI COBRA 189euro , SMX 5 199 a SIDI VERTIGO GORE TEX 359)
dla mnie SIDI to wygladaja tak jakby mialy byl bardzo "zbajerowane z wygladu" przynajmniej w porownaniu do ALPINESTARS,
ALPINESTARS prostsze z wygladu ale tez bardzo mi sie podobaja
(a cena podobna SIDI COBRA 189euro , SMX 5 199 a SIDI VERTIGO GORE TEX 359)
dla mnie SIDI to wygladaja tak jakby mialy byl bardzo "zbajerowane z wygladu" przynajmniej w porownaniu do ALPINESTARS,
ALPINESTARS prostsze z wygladu ale tez bardzo mi sie podobaja