Cześć,
Mam podejrzenie co do sprawnosci dzialania regulatora napiecia. Wydaje mi sie, ze akumulator chodzi coraz gorzej, a jest nowy.
Od czego zaczac? Pradu ladowania?
sprawdzenie prądów
-
Yogi
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
Piotrek
- Motocykl: Piechota
- Rok produkcji: 0
-
LOLO
- Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Zmierz ładowanie jak napisał Piotrek!!! Jeśli z ładowaniem wszystko okaże się wporządku to akumulator do reklamacji jeśli jest na gwarancji. Ja kupiłem nowy akumulator M LINE który trzymał prąd, moto paliło , ale nie magazynował pełnej ilości prądu ( po krótkiej jeździe na długich światłach brakowało prądu na odpalenie). Akumulator był nowy, więc oddałem, a w zamian za dopłatą wziąłem YUASE i problem zniknął!!! Jeśli natomiast okaże się , że coś nie tak z ładowaniem to pozostają dalsze pomiary, by wyeliminowac sprawny regulator lub alternator lub niepoprawne działanie instalacji elektrycznej!!! Życze szybkiego usunięcia usterki!!! Pozdrawiam!!!
-
RosA
- Motocykl: CBR 1000 RR
no normalnie podłaczasz woltomierz po akumulator przy odpalonym motorze. Mi własnie wychodzi ze jest 12,5 ze swiatłami i 13 V bez swiateł na malych obrotach, czyli chyba cos nie ładuje. sprawdzalem bo ostatnio nie chcial mi odpalic bo padl aku, mialem nadzieje ze to tylko wina akumulatora, ale moze cos byc z ładowaniem
-
cziken929
- Staly Bywalec

- Motocykl: w narzędziach to z 5x929
- Rok produkcji: 2000