NA PSA UROK CZYLI KOLIZJA Z PSEM :(

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001
Awatar użytkownika
marcinkus
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: 1000 RR sc57B. Nareszcie :)
Rok produkcji: 2006

Post autor: marcinkus »

A faktycznie!Powinno ale zawsze może się zapierać ale jak już napisał oświadczenie to ma lipe i niech płaci!
Byle do Wiosny :)
Awatar użytkownika
adipaw
Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
Rok produkcji: 2001

Post autor: adipaw »

Gadaliśmy bardzo grzecznie bo przyszedłem po paru dniach z dzielnicowym! Może się wypierać ale wtedy to cywilny i po kłopocie. Ale powinno obejść się bez. Dam znać bo dopiero na 6.09 mam rzeczoznawcę.
lipa27
Motocykl: honda cbr
Rok produkcji: 2008

Post autor: lipa27 »

jeszcze trzeba psa przesluchac jak to bylo.w koncu to glowny swiadek wydarzenia.i jak by nie bylo odjechales z miejsca wypadku i nie zainteresowales sie poszkodowanym.dobrze ze pies nie zdechl a wlasciciel nie ma grubych pieniedzy bo bys mial przechlapane.
jedno serce jedno zycie fireblade ponad zycie
Awatar użytkownika
sasza_19
Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
Rok produkcji: 2014

Post autor: sasza_19 »

tez raz mi pies wielki wylecial nagle neispodziewanie malo sie nie wyrabalem ;/ zatrzymalem sie nawrocilem i do wlasciciela grzecznie zeby se pilnowal psa a pies dostał z buta i dalej latał heh
Awatar użytkownika
adipaw

Coś drgnęło w temacie.
Mam wycenę oczywiście zaniżoną! Policzyli mi tylko jedną tarczę i zaniżyli koszt wymiany i badania zbieżności. Już się odwołałem i czekam na odpowiedź.
Trochę faktów:

WYCENA WYGLĄDA NA ZASADZIE OBLICZENIA WARTOŚCI USZKODZONYCH CZĘŚCI PO POMNIEJSZENIU ICH O ZUŻYCIE (POJ. POWYŻEJ 8 LAT ODEJMUJE SIĘ 50%) I DOLICZENIE ROBOCIZNY ZA WYMIANĘ.

cd nastąpi jak dostanę odpowiedź na odwołanie.
Rossavu
Motocykl: szybki
Rok produkcji: 95

Post autor: Rossavu »

adipaw pisze:Coś drgnęło w temacie.
Mam wycenę oczywiście zaniżoną! Policzyli mi tylko jedną tarczę i zaniżyli koszt wymiany i badania zbieżności. Już się odwołałem i czekam na odpowiedź.
Trochę faktów:

WYCENA WYGLĄDA NA ZASADZIE OBLICZENIA WARTOŚCI USZKODZONYCH CZĘŚCI PO POMNIEJSZENIU ICH O ZUŻYCIE (POJ. POWYŻEJ 8 LAT ODEJMUJE SIĘ 50%) I DOLICZENIE ROBOCIZNY ZA WYMIANĘ.

cd nastąpi jak dostanę odpowiedź na odwołanie.
Przeciez motocykl moze miec nawet 15 lat ale tarcze mozesz miec np roczne, praktycznie nie zuzyte.
Someday, somehow my bike will beat me
Awatar użytkownika
adipaw

mogę wymienić części na nowe na fakturę i dostanę 100% zwrot a jak płacą gotówkę to tak jak wyżej pisałem.

[ Dodano: Pią Wrz 10, 2010 9:53 am ]
KASA WYPŁACONA! na razie zgodnie z wyceną a co do odwołania to cofnąłem na razie bo muszę moto uruchomić i sprawdzić w serwisie czy na lagach nie ruszona. jak tak to wtedy inaczej napiszę odwołanie i jak zaakceptują to dopłacą! Kwoty i szczegóły niech pozostaną tajemnicą bo nie chcę żeby wszystko było napisane ale na tarczę nową (nie używaną) z serwisu hondy starczy spokojnie :) ale po co nową kupować jak można doposażyć moto :) wkrótce pochwalę się dodatkami :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR929RR SC44)”