Swierzak kilka pytaN
- Kamil929
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda 929
- Rok produkcji: 2000
- kubahsb
- Motocykl: CBR929
- Rok produkcji: 2001
a wiec tak,
to niby logiczne ale zauwazylem ze jesienia i wiosna MOTO LYKA DUZO WIECEJ jak jezdzisz po miescie.
Jesienia gdy troche naciskam mocniej po miescie to 13.
Jesienia przy spokojnej jezdziez na miescie 10.5- 11l.
na 100 km moze 10 km dam w CENZURA a reszte b spokojnie, z punktu a do punktu b .
PRZY TAKIEJ SAMEJ JEZDZIE w Lato potrafi byc 8.5 !!!!
W lato przy zakorkowanym wroclawiu gdzie caly czas sie przeciskam spalanie 9,5-do 10,2 powiedzmy.
Teraz trasa.
Wiosna Jesien w trasie przy 155-160 spala mi 9,5
W lato przy 155-160 spala mi 8.5-9
W lato przy 120 spala mi 7.
Raz jeden udalo mi sie zejsc do 6,4 tak przy 115 w lato na Krajowej jedynce tez.
Natomiast przy 200, 220 , 240 moto zre dosc ladnie.
Ogolnie to przestalem juz w ogole sie tym przejmowac, czasem sprawdzam zeby zobaczyc czy wszystko jest jak zwykle.
to niby logiczne ale zauwazylem ze jesienia i wiosna MOTO LYKA DUZO WIECEJ jak jezdzisz po miescie.
Jesienia gdy troche naciskam mocniej po miescie to 13.
Jesienia przy spokojnej jezdziez na miescie 10.5- 11l.
na 100 km moze 10 km dam w CENZURA a reszte b spokojnie, z punktu a do punktu b .
PRZY TAKIEJ SAMEJ JEZDZIE w Lato potrafi byc 8.5 !!!!
W lato przy zakorkowanym wroclawiu gdzie caly czas sie przeciskam spalanie 9,5-do 10,2 powiedzmy.
Teraz trasa.
Wiosna Jesien w trasie przy 155-160 spala mi 9,5
W lato przy 155-160 spala mi 8.5-9
W lato przy 120 spala mi 7.
Raz jeden udalo mi sie zejsc do 6,4 tak przy 115 w lato na Krajowej jedynce tez.
Natomiast przy 200, 220 , 240 moto zre dosc ladnie.
Ogolnie to przestalem juz w ogole sie tym przejmowac, czasem sprawdzam zeby zobaczyc czy wszystko jest jak zwykle.
- jacko
- Motocykl: CBR929RR
- Rok produkcji: 0
Bartek_929 nie zamierzam polemizować z Tobą na ten temat. Jak Twoja pali 5-7 l/100km to się ciesz. Ja jestem realistą i wiem że jak człek da w palnik to na pewno spalanie będzie większe.Bartek_929 pisze:Chyba jednobiegowegojacko pisze:Bartek_929 napisał/a:
Nie mam pojęcia skąd Wam się bierze takie spalanie...
Z życia Bartek_929, z życia![]()
![]()
[ Dodano: Wto Lip 27, 2010 8:52 am ]
kubahsb, też napisał chyba jasno i wyraźnie.
-
Wariat79
- Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
- Rok produkcji: 2002
Kamil929 nikt ci nie określi w jakiej kwocie się zamkniesz z serwisem bo to zależy co masz do zrobienia, jakiś podstawowy od 200 - 400 i to też zależy czy twoje płyny, oleje, filtry, do tego regulacje itd. Najlepiej podjedź i zapytaj co i ile kosztuje w twojej okolicy
Jedno jest pewne to nie jest tanie chobby ale część prac przy moto można wykonać samemu jeśli masz choć trochę pojęcia
Jedno jest pewne to nie jest tanie chobby ale część prac przy moto można wykonać samemu jeśli masz choć trochę pojęcia
- adipaw
- Motocykl: aprilia sl falco 1000/ yamaha xt600
- Rok produkcji: 2001
Re: Swierzak kilka pytaN
I ja wtrące swoje 3 grosze:Kamil929 pisze:Witam od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem 929 z 2000roku przebieg 55tys.
Teraz tak, czy taki przebieg to dużo na ten motocykl? Zauważyłem ze jak na postoju odkręciłem manetkę do odcięcia zaczoł sie lać płyn z pompy wody to normlne czy cos popsułem ? Jakie klocki możecie polecić na przód ? Ile to moto spala przy spokojnej jezdzie ? Wszyscy mi mówią ze 6l ale takiego spalania nie udalo mi sie uzyskać. I ile mozna zrobić na rezerwie ?
-tak jak koledzy pisali nie odkręcaj mocno na postoju! tak się nie robi i tyle
-co do cieknącej pompy to zapewne strzeliła uszczelka (da się zrobić )
-co do spalania to kiedyś mój mechanik mi powiedział jak jest z zarażonymi motocyklami! jak takiego zapytasz "ile pali?" to ci powie "tyle ile wleje
-co do serwisu to zawory można zrobić u jakiegoś speca w okolicy a koszty nie tragiczne;olej i filtry dasz radę sam, zajrzyj do manuala i odrobina chęci!
-jaka oliwa to przeczytasz na forum
-wtryski to niestety serwis bo do tego to komp.
No i tak na koniec wywodu to gratki bo rr to wdzięczny i trwały sprzęt! tylko pilnuj oliwy i jak na gumę to przegroda do miski (najczęstsze awarie to panewki nie do smarowane z powodu gumowania bez przegrody! )
[ Dodano: Pią Lip 30, 2010 7:48 am ]
A zapomniałem dodać żebyś sprawdził czy jak się moto rozgrzeje to ci się w czasie wolnej jazdy nie zapala olej!! jak nie to polatasz.