Spalanie oleju w CBR 1000 RR SC59
- Mor
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
-
lipa27
- Motocykl: honda cbr
- Rok produkcji: 2008
gdy odbieralem pierwszy raz motor od kolegi uprzedzil mnie zebym sprawdzal olej.po przyjechaniu do debicy okolo 450 km sprawdzam olej a na bagnecie nic nie widac normalnie minimum z bidusia bylo.dzwonie do kumpla jak to sie sprawdza olej bo na bagnecie nic nie widac myslalem ze moze trzeba przednie kolo podniesc.kolega mowi ze na prosto i na odkreconym bagnecie sie sprawdza.a wiec na tym odcinku wychlala okolo pol litra oleju
jedno serce jedno zycie fireblade ponad zycie
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
Castrol też jest hydrakrakowany, a nie syntetyczny. To właśnie Castrola pozwał Mobil swego czasu, że dla hydrakrakowanych minerałów podaje nazwę syntetyczny. Niestety przegrali i dopuszczono powszechnie nazwenictwo syntetyczny dla przerobionych minerałów. Nie wiem jak jest z Elfem? Dlatego m.in. wybrałem LM, że jak na razie dają "prawdziwy" syntetyk.tazzman pisze: (...)Goscie polecaja mi prawdziwe syntetyki Elf albo Castrol, ktore sa w 100% syntetyczne (...)
-
fajera
Ema,
Dawno mnie tu nie było.
Dla przypomnienia, mój Fajerek brał ponad litr oleum na 1000km
Pod koniec roku oddałem go na wymianę pierścieni na gwarancji.
Teraz z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że wymiana pierścieni chu.j daje
Jak brał olej tak dalej bierze
nie wiem co teraz robić.
Latam na Castrol Power Racing 1 10w40 pełen syntetyk.
Pozdr
Dawno mnie tu nie było.
Dla przypomnienia, mój Fajerek brał ponad litr oleum na 1000km
Pod koniec roku oddałem go na wymianę pierścieni na gwarancji.
Teraz z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że wymiana pierścieni chu.j daje
Jak brał olej tak dalej bierze
Latam na Castrol Power Racing 1 10w40 pełen syntetyk.
Pozdr
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
Tazzman teraz wymienil olej na polsyntetyk motula i zobaczymy czy w jego wypadku to pomoze... przed wymiana troche lykal tego oleju
to troche domotywujace jak takie rzeczy sie dzieja ale rekompensuje to prowadzenie moto i latanie na gumie
Mialaem okazje posmigac ostatnio na moto Tazza i dla mnie kosmos w porownaniu do sc57b
a o gumach nic nie mowie bo on z gazu na trojce idzie lepiej niz moj na drugim biegu 
-
tony_montana
- Motocykl: Honda CBR 1000RR / CR125
- Rok produkcji: 2008
witam Panowie
ja dolewam jakies 200ml na 1000km, w zeszły weekend polecialem na Hamburg i z hamburga przez Swinoujscie do Poznania. Zrobilem jakies 1200km przy czym srednia predkosc wynosila jakies 150km/h(oczywiscie na autobanie odwinalem pare razy na 299)mielismy jedego marudera wiec stad ta srednia.dolalem na tym dystansie 100ml. Wnioskuje,ze na trasie gdy sie leci ze stala predkoscia motocykl wciagnie mniej oleju wiec tu info dla tych co sie chca wybrac gdzies dalej- NIE ZABIERAJCIE PIĄTKI KANISTRA DO PLECAKA
Zrobie tak jak MOR i zobacze co sie bedzie działo
ja dolewam jakies 200ml na 1000km, w zeszły weekend polecialem na Hamburg i z hamburga przez Swinoujscie do Poznania. Zrobilem jakies 1200km przy czym srednia predkosc wynosila jakies 150km/h(oczywiscie na autobanie odwinalem pare razy na 299)mielismy jedego marudera wiec stad ta srednia.dolalem na tym dystansie 100ml. Wnioskuje,ze na trasie gdy sie leci ze stala predkoscia motocykl wciagnie mniej oleju wiec tu info dla tych co sie chca wybrac gdzies dalej- NIE ZABIERAJCIE PIĄTKI KANISTRA DO PLECAKA
Zrobie tak jak MOR i zobacze co sie bedzie działo