Temperatura silnika - jaką macie ???
- makanaky
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC 33
- Rok produkcji: 99
u mnie chyba sie tez szykuje wymiana termostatu. Motocykl już zimuje ale odpalalem go juz pare razy i strasznie cięzko łapie temperature. Przy 12 st.C podczas jazdy trzyma temperature 45-55 co raczej nie jest normalne. Taka temperatura na dworze nie powinna przeszkadzac osiągnąć przynajmniej te 75 stopni.
- makanaky
- Motocykl: SC 33
no tak własnie przypuszczałem. Jeszcze zrobie podmianke od kolegi z fajera i sprawdze na 100% czy to termostat.
[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 11:02 pm ]
gacekgru w jaki sposób wymiana termostatu zajeła ci 15 minut???
nie zdejmowałes nawet baku ???
[ Dodano: Czw Lis 26, 2009 11:02 pm ]
gacekgru pisze:Witam ponownie,
Termostat wymieniony, czas operacyjny 15 minutzero zdejmowania nawet owiewek
Teraz trzyma temperaturę przy normalnej jeździe od 72 do 75 przy ostrzejszej ponad 80, na postoju do 104 i włącza się wentylator...
Czyli wszystko wygląda ok
gacekgru w jaki sposób wymiana termostatu zajeła ci 15 minut???
- Honda
- Motocykl: Były dwie SC33
- Rok produkcji: 1999
Mialem 2 sytuacje ze temperatura wzrosla do 116 stopniGrzesku pisze:Witam.
Dzisiaj troszkę się zmartwiłem, bo pośmigałem więcej po mieście i przeciskając się przez korek temp. silnika wzrosła mi do 107 stopni i utrzymywała się cały czas podczas jazdy w korku. Skakała od 103-107 stopni. Podczas normalnej jazdy jest około 80 stopni, czyli w normie. Wiem, że sc33 nie lubi korków .... Co będzie gdy temperatura powietrza będzie około 30 stopni i trzeba będzie się przeciskać w korku ? Czy termostat może być walnięty ? Jak jest u Was ? Macie takie wzrosty temperatur w swoich fajerach ? Proszę o pomoc.
Pozdrawiam serdecznie.
1. Na poczatku sezonu 2009 Bezpiecznik sie spalil, zauwazylem na swiatlach w miescie wiec szybko dyla na jakas prostą zeby go schlodzic i do garazu.
2. Pod koniec seoznu 2009 podczas drogi na zlot kilka razy postawilem na kolo i przewod zasilania chlodnicy sie odczepil. Akurat trafilem na parade i sie tak turlam ze wszystkimi az tu patrze 116 stopni
Wszystko dziala jak nalezy jak narazie
-
Marko
- Motocykl: Honda CBR 900 RR sc33
- Rok produkcji: 1999
Witam trafiłem na aukcji taką ofertę http://allegro.pl/item885718588_ir_term ... 98_99.html
jeśli jest to oryginał to jest w dobrej cenie. Pomyślałem że może się to komuś przydać
PS. ja kupiłem w Hondzie taki termostat za 198 zł
jeśli jest to oryginał to jest w dobrej cenie. Pomyślałem że może się to komuś przydać
PS. ja kupiłem w Hondzie taki termostat za 198 zł
Pozdrawiam Marek
- trauma
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
Mógłby ktoś ocenić czy mój termostat działa jak należy? Jadąc dzisiaj rano w trasie tak do 140km/h . temp silnika pokazywała 75C. Teraz wracając i jadąc 80km/h temp osiągnęła 85C i rosła, jadąć 100km/h osiągnęła 81C, a jadąc 120km/h osiągnęła 78C. Czy wszystko jest w normie? Czy może jednak inwestować w nowy termostat?
- trauma
- Motocykl: CBR 929 RR
- Rok produkcji: 2000
Odświeżam co by zapytać. Zrobiło sie znacznie chłodniej i jak to jest u was z tem. Np wczoraj w nocy tem na dworze 6-7C fajera w miescie radzi sobie świetnie 80-85C trzyma. Jednakże jak wracam do domu trasa ok 20km przy jeździe do 120km/h na 3 biegu i ok 6tys. obr/min temperatura trzyma sie w przedziale 65-68C. Wystarczy na chwile zejsc do 1 biegu i tem rośnie dosyć szybko. Czy jak stane np przed przejazdem kolejowym po niecałej minucie mam ok 80C. I jak waszym fachowy okiem oceniacie wszystko ok z układem chłodzenia? Dodam ,ze przy jeździe do 80km/h 1-2bieg tem trzyma sie w ok 72C.
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
Objawy wskazuja że termostat jest cały czas lekko uchylony, przy sprawnym płyn trzyma temperature powyzej 70 stopni non stop. U mnie jak juz złapie 73 stopnie to nie zchodzi niżej. Wymontuj termostat - robota dosłownie na 30 minut lajtowego dłubania i zobacz jak on wygląda, na zmino powinien byc calkowicie zamknięty.trauma pisze:Odświeżam co by zapytać. Zrobiło sie znacznie chłodniej i jak to jest u was z tem. Np wczoraj w nocy tem na dworze 6-7C fajera w miescie radzi sobie świetnie 80-85C trzyma. Jednakże jak wracam do domu trasa ok 20km przy jeździe do 120km/h na 3 biegu i ok 6tys. obr/min temperatura trzyma sie w przedziale 65-68C. Wystarczy na chwile zejsc do 1 biegu i tem rośnie dosyć szybko. Czy jak stane np przed przejazdem kolejowym po niecałej minucie mam ok 80C. I jak waszym fachowy okiem oceniacie wszystko ok z układem chłodzenia? Dodam ,ze przy jeździe do 80km/h 1-2bieg tem trzyma sie w ok 72C.