Kupno czesci z USA
-
jarek25
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr900rr
- Rok produkcji: 0
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Ja tam może się nie znam, ale jak kupowałem swoją Yoshi z PC i IM, to za całość dałem 1604 dolce z wysyłką 1$ był po 2,4). A u nasz sam wydech kosztował wtedy coś koło 7kpln.jarek25 pisze:Tytus ale kupowałeś przez E-bay , i wyszło cie cos taniej ???
To samo było później z podnóżkami i innymi bajerami. Nawet wyroby Rizomy ciągnę z Włoch (ebay.it), bo u nas chcą mieć na jednych podnóżkach drugie zarobku.
Raz miałem problem z ciciem z USA, bo chciał mnie wyciąć, ale płaciłem przez Paypal. Paypal wziął go za d*pę i ściągnęli od niego kasę.
-
nnmmrr
- Motocykl: erłanka
- Rok produkcji: 7
Witam!
Postanowiłem troche odkopać temat, bo mam mały problem i mam nadzieje, ze ktos mi tu pomoze. W sumie ten problem nie jest taki maly, bo ok. 300$
- ile to śmigania..., chodzi oczywiscie o cło, a raczej o VAT. Sprawa wyglada tak, ze kupilem za tym duzym bajorem Yoshimurke do mojej maszynki. Paczka doszla juz do znajomka do domu - Chicago, jesli ma to znaczenie, i teraz trudno wyczuc co robic. Polamer lotnicza ok. 50$, morska ok. 30. Wybralbym lotnicza, bo szybciej, ale bol jest taki, ze znajomka matka przylatuje pod koniec marca do PL i ew. moglaby wziac te puszki do bagazu, koszt podobny (50$) bo bede musial zaplacic za nadbagaz... Nie wiem, czy czekac, czy puszczac to Polamerem. Nie chodzi juz nawet o ten czas, tylko VAT. Orientuje sie moze ktos jak to TERAZ wyglada? Czytalem, ze cos tam sie ostatnio pozmienialo...? Poza tym boje sie, ze jak przeswietla jej bagaz - na bank, to zainteresują sie takimi "bazukami"
, a paczka moze jakos sie "prześlizgnie", chociaz mala nie jest ok. 1,2m/0,4m/0,4m....
Z gory dzieki za wszystkie pomysly.
Pozdrawiam wszystkich motonitów i motonitki, oczywiście
.
Postanowiłem troche odkopać temat, bo mam mały problem i mam nadzieje, ze ktos mi tu pomoze. W sumie ten problem nie jest taki maly, bo ok. 300$
Z gory dzieki za wszystkie pomysly.
Pozdrawiam wszystkich motonitów i motonitki, oczywiście
- RudiszRR
- Motocykl: 1000 RR HRC
- Rok produkcji: 2007
- Kontakt:
Ja robie paczke do pl w sumie jedna juz poszla a druga bedzie niedlugo szla i tez tam mam wydech. Zeby przeszlo bez cla wyciagnij go z org pudla sciagnij jakies metki anklejki CENZURA muje owin jakas folia i wyslij polamerem najlepiej statkiem, nie powinni sie przyczepic jak nie bedzie widac ze to nowy i jak bedize wyslany jako gift.
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- Kontakt:
mi jakies 3 tygodnie temu przyszla paczka z usa przez polamer (morska - ponad 2 miesiace szla) wszytsko pieknie ladnie (podalem warosc 90$ a wartosc byla 1000$ heh)
oczywiscei odbylo sie bez cla ale przed przyslaniem polamer dostarczyl mi papiery bym je wypelnil jezeli chce by to oni zrobili odprawe (na dole pisalo: zobowiazuje sie do uregulowania oplat celnych + vat i kosztow odprawy w wysokosci od 130 do 270zl w zaleznosci od wagi przesylki + oplata za przelew 20zl ) i oczywiscie przy dostarczeniu oplata wynosila 270zl - i dalej nie mam pojecia za co oni ta kase wzieli jak cla nie bylo...
a tak po za wyciaganiem kasy juz na miejscu to jestem zadowolony
oczywiscei odbylo sie bez cla ale przed przyslaniem polamer dostarczyl mi papiery bym je wypelnil jezeli chce by to oni zrobili odprawe (na dole pisalo: zobowiazuje sie do uregulowania oplat celnych + vat i kosztow odprawy w wysokosci od 130 do 270zl w zaleznosci od wagi przesylki + oplata za przelew 20zl ) i oczywiscie przy dostarczeniu oplata wynosila 270zl - i dalej nie mam pojecia za co oni ta kase wzieli jak cla nie bylo...
-
nnmmrr
- Motocykl: erłanka
- Rok produkcji: 7
Dzieki za odpowiedzi.
Wlasnie z tą morska jest problem z czasem, podobno w skrajnych przypadkach paczki ida nawet 12-15 tyg., jak masz pecha, a wiecie jak to jest jak widzialo sie juz puszki na skype, to az czlowieka skreca, ze nie moze wziac srubaka w lapki i montowac
.
A co myslicie o pomysle, zeby matka tego goscia wziela same puszki + y-pipe do bagazu glownoge, a reszte, czyli instrukcje, jakies naklejki i reszte papierow do podrecznego - w jakiejs ksiazce, czy cos?? W sumie laptopa kiedys mi tak przywiozla i bylo spooko
.
Wlasnie z tą morska jest problem z czasem, podobno w skrajnych przypadkach paczki ida nawet 12-15 tyg., jak masz pecha, a wiecie jak to jest jak widzialo sie juz puszki na skype, to az czlowieka skreca, ze nie moze wziac srubaka w lapki i montowac
A co myslicie o pomysle, zeby matka tego goscia wziela same puszki + y-pipe do bagazu glownoge, a reszte, czyli instrukcje, jakies naklejki i reszte papierow do podrecznego - w jakiejs ksiazce, czy cos?? W sumie laptopa kiedys mi tak przywiozla i bylo spooko
- sc-xxx
- Motocykl: HONDA 954
- Rok produkcji: 2002
no jesli chodzi o transport morski to fakt chyba na to oko przymykają bo miałem paczki i po ponad 10k $ i cła nigdy nie dostałem a lotnicze miałem 3 razy po pare stów i 2 razy cło dostałem. Zawsze wysyłam poprzez POLONEZ PARCEL. Paczka idzie 6-8 tyg ale z doswiaczenia wiem ze paczka nigdy nie przyszła po wiecej niz 7 tyg. Ale wiem takze ze paczke przywożą mi do domu w godzinach 2-5 rano. Ale to sie da znieść
. Apopo zabierania do samolotu to mozna spróbowac ale podczas przeswietlania nie wiadomo co im moze przyjśc do głowy wsumie. Ja brałem gitare z pokrowcem i nawet sie słowem nie odezwali. Niektórym udaje sie naprawde cuda przewozić a inni za pierdoły wpadają. Zalezy od widzimisie urzędnika
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM
tytus no to pochwal się co sobie zakupiłeś i za jakie pieniądze??Tytus pisze:mi jakies 3 tygodnie temu przyszla paczka z usa przez polamer (morska - ponad 2 miesiace szla) wszytsko pieknie ladnie (podalem warosc 90$ a wartosc byla 1000$ heh)
-
motobandyta
- Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM