Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
oglądałem ją około miesiąc temu,
nie sądzę, żeby gość coś z nią zrobił, telefonicznie powiedział mi, że nie trzeba nic w niej regulować, bo to już jest na wtrysku, więc full automat
podjedź i zobacz, każdy w końcu ma swoje wyobrażenie ładnego motocykla, może się tobie spodoba,
Dzisiaj byłem, zobaczyłem, i powiem, ze wizualnie sprzęt wyglada fajnie, faktycznie ma po bokach podłamany przedni błotnik, ale bez tragedii, z przednich lag cos tam sie wydostaje, wiec do wymiany simmeringi, jak go zapytałem czy wymianiałl olej w lagach to zrobil wielkie oczy i zapytał "a to sie wymienia?"(ale nie kazdy musi byc mechanikiem), klocki do wymiany, brak drugiego kluczyka i serwisówki i po chwili postoju zapalic nie chccial zpowodu aku i pchnac go musielismy. Pozatym sprzęt godny zainteresowania, skonczylismy na 12,5k , a i olej mial wymieniany przed sezonem. Jutro wyjazd nasatępny ogladac, a co do tego sprzetu to mimo kilku niedociągnięc które mozna wyeliminować poważnie zastanowie sie nad zakupem
caly czas sie dziwie dlaczego nie jestescie zainteresowani np oferta kolegi z forum kubashab ? sprzedaje motocykl pewny koles jest wiarygodny na forum mozna sprawdzic prawie cala historie jego uzytkowania poprzez jego pisane wiadomosci. Klari juz kupil igle w ktora inwestuje teraz kolejny szuka samych superlatywow w motocyklu zniszczonym !! kupujcie dalej pozniej sa kolejne posty kupilem okazyjnie a za 2 tyg sprzedaje OKAZJA!! ja bym chyba nie kupil motocykla z cieknaca laga (niby takie banalne) jednak co wtedy jesli zrobisz uszczelniacz a dalej bedzie cieklo? wymienisz lagi ? moze felge itd itp jak bym kupowal to rozgladam sie w najblizszym okregu na koniec allegro !!! choc i tak napewno na tym forum sa ludzie ktorzy by wcisneli gowno koledze z forum:)
kubahsb
sory ze tak wyszło ze nie przyjechałem. Prawde mowiac (piszac) szukam moto dla szwagra .Jezeli o mnie chodzi to nawet dzis był bym u ciebie bo niema dla mnie moto ponad fireblada
On sie napalił na R1 . Ale po dzisiejszych ogledzinach 60 km od lodzi , gdzie yamaha nawet nie odpaliła sadze ze niebawem zawitamy u ciebie
A jesli mu sie nie odwidzi to ja wymienie swoje sc33 na 929
jesli chodzi o mnie to i tak jestem skazany na autobus albo pociag wiec rozgladam sie w okolicy bo w razie jakbym sie na cos zdecydował to trzeba jakos wrocic, a gdyby pogoda nie dopisala to 300 km to troche sporo przy tem zblizonej do 0.
Dla wszystkich którzy chca idealnego sprzeta a drobne niedociagniecia od razu dyskwalifikuja wszystkie sprzety i najchetniej wyrzucili by je na złom.
Ostatnio jeżdzilem thunderacem, ktory swiadomie kupilem wiedzac ze byl po conajmniej nie jednym szlifie, byl pomalowany calkiem inaczej, troche nie rownosci na plastikach a nigdy sie na nim nie zawiodlem, po zimowym postoju odpalał bez najmniejszego problemu bez wyciagania aku i doaldowywania go, raz tylko sprzeglo mi sie zapowietrzylo. Wiec jak ktos niema pojecia o uzywanych sprzetach to niech wogole nie zabiera glosu i niepytany nie odpowiada.
phehe i znów dyskusja nad tym jak powinna wyglądać używka temat chyba najczęściej wałkowany na tym forum A odpowiedź jest banalna: adekwatnie do ceny
Ktoś chce banana kupuje za połowę ceny - klepie w garażu i się cieszy sprzętem po taniości (później sprzedaje jako "po glebie parkingowej" ), kto inny za to chce egzemplarz iście kolekcjonerski - to płaci 130% ceny rynkowej i się cieszy że zanabył ideał w cenie nowszego modelu P R O S T E !!
PS. Najczęściej gotowa umowa kupna-sprzedaży ma pkt "Kupujący oświadcza, że znany jest mu stan techniczny pojazdu" - tak przypominam żeby później nikt nie płakał że go oszukali i mine mu sprzedali
orzech pisze: ...kto inny za to chce egzemplarz iście kolekcjonerski - to płaci 130% ceny rynkowej i się cieszy że zanabył ideał w cenie nowszego modelu P R O S T E !!
*nowego modelu klepanego w garażu po glebie parkingowej