Kombinezon skórzany

Akcesoria, ubrania, kaski i inne rzeczy związane z motocyklami - ogłoszenia dziale GIEŁDA!
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004
Kontakt:

Post autor: blazej33 »

Moim zdaniem pomiędzy drogim kombi a tanim jest znaczna różnica w:
- certyfikowanych protektorach
- wentylacji !!!
- podszewce (najlepiej wypinanej)
- jakości szwów i suwaków
Więc nie dziw się że zapłacisz około 1300 zł za kombi i pocisz się jak ... protektory masz wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba, a po sezonie trzeba wszywać od nowa suwaki :028:
Brak kasy ?!, szukaj dobrej używki :one:
Awatar użytkownika
miki
Motocykl: sc 44
Rok produkcji: 2001

Post autor: miki »

wuja, nie, no nie pisałem żeby komus dopiec czy urazic, to moje subiektywne spostrzeżenia i ew powtorzone opinie uzytkowników wymienionych marek....generalnie wypowidałem sie na temat swojego kombi...
mam już motocykl-myślę nad podpisem ;)
Awatar użytkownika
wuja
Motocykl: gazela, SC33 :)
Rok produkcji: 0

Post autor: wuja »

Spoko loko nie uraziłem się ani nic także luuuz chodzi mi tylko o to żeby opinie w sieci były na prawdę rzetelne a nie jakieś plotki :)

hmm a co do FLM (Diabolo) to wg listy
"- certyfikowanych protektorach" - nie mam pojęcia czy w FLM mają certyfikaty w każdym razie w moim kombi spisały się wzorowo!
"- wentylacji" - w FLM Diabolo jest niezła na prawdę (perforacja skóry)
"- podszewce (najlepiej wypinanej)" - w tym FLM co mam jest wypinana, z kieszeniami, protektory są trzymane rzepami do podszewki i razem z nią wchodzą w specjalne wgłębienia w skórze kombi. protektory możesz tak ustawić że będzie ci wygodnie, do tego nie przesuwają się podczas gleby - zresztą raczej to zasługa dobrze dobranego kombi,
"- jakości szwów i suwaków" - przy szlifie nic się nie popruło ani nie padł suwak, zamki na prawdę mocne i solidne zwłaszcza że muszą czsami wytrzymywać spore naprężenia,

"Więc nie dziw się że zapłacisz około 1300 zł... " - koszt takiego diabolo z FLM to chyba 400 czy 500E, dałem za niego u gościa wymienionego wyżej jakieś 1200, przymierzałem dainese (w którym nie miałem niestety przyjemności jeździć) i krój bardzo podobny i z tego co pamiętam to Dainese nie miał odpinanej podszewki, a przydaje się to bardzo (tylko że był to jakiś niższy model za ~2800 :P czy jakoś tak).

Owszem warto kupić superkombi tylko że kwota jaką musisz za niego dać jest niewspółmiernie wysoka do tego co może dać w zamian.

Jeśli cię stać to bierz w łapę 3-4k i leć przymierzać dainese, a jeśli nie to nie ma się co spinać, bo taniej też można wyrwać dobrą rzecz, tyle że nie zrobisz wtedy takiego wrażenia na kolegach ;)

Dodam jeszcze że cała moja opinia jest o jednym modelu FLM - Diabolo, nie wiem jak zachowują się inne produkty tej marki, natomiast z mojego kombi jestem w 100% zadowolony. Z początku ciężko było mi się w nim poruszać ale teraz jest już wszytko git, a z kombi nie zrobiła się szmata, wytrzymał szlif przy ok 70km/h i szczerze nawet mocno nie widać tego po nim i nadal go używam).

Jeśli to ma być twoje 1 kombi to też nie ma co się spinać, bo może okazać się że nie trawisz np zakładania go co chwilę i będziesz chciał co innego.

Tylko niestety musisz przymierzyć, kroje różnych producentów są na prawdę zróżnicowane i ciężko kupić na odległość coś co będzie pasowało.
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004
Kontakt:

Post autor: blazej33 »

za 2800 pln to owszem, kupisz Dainese, ale najniższy model i pewnie tylko po to żeby mieć napis na plecach hihi:
Za tą samą kwotę można mieć super kombik Arlena, Berika, Spidi itp. ale oscylując już wokół górnych modeli, lub najwyższy model FLM, Tshule, ze wszystkim co napisał Wuja.
Awatar użytkownika
cupone
Motocykl: cbr 929 rr sc44
Rok produkcji: 2000
Kontakt:

ALPINESTAR WYMIARÓWKA

Post autor: cupone »

mam okazje kupić ALPINESTAR OCTANE/SG-1 (w dobrej kasie) mam 189, ok 86kg klatka-109 pas-93 bidro-105 nogawka(od wew)86 rękaw(od wew)63

a po necie widzę ze wymiary są bardzo różne,

http://www.alpinestars.com/sizechartmtnumber.htm
http://sportbiketrackgear2.homestead.co ... CHART.html

czy ktoś ma tej marki kombi - i może podać swoje wymiary i odpowiednio rozmiar kombi? (EU/UK czy inny?)

http://www.motogio.com/store/product.ph ... 321&page=1
http://stores.sportbiketrackgear.com/Detail.bok?no=2756
Piotrek
Motocykl: Piechota

Re: ALPINESTAR WYMIARÓWKA

Post autor: Piotrek »

cupone pisze:mam okazje kupić ALPINESTAR OCTANE/SG-1 (w dobrej kasie) mam 189, ok 86kg klatka-109 pas-93 bidro-105 nogawka(od wew)86 rękaw(od wew)63
Kupilem dzis jednoczesciowy czarny Octane rozmiar 52, potrzebuje go tylko do 18 sierpnia, potem bede chcial go sprzedac za ok 2 tys zl. Wymiary mamy raczej podobne, no moze nogi mam dluzsze:)

Taki:
https://www.i-bike.com/images/102/alpin ... lack_l.jpg
Awatar użytkownika
cupone
Kontakt:

kupiełem kombi- 2 częściowe na takim mi zależało - SG-1 rozmiar 54EUR 44USA - wg zaleceń mniejszy o rozmiar..
po pierwszej przymiarce - kurtki wydawało mi się ze jest za mała, rękawy przed nadgarstki, pas za wysoko, ale o dziwo wygodnie a wszystkie protektory idealnie w miejscach przeznaczenia.

Po założeniu spodni okazało się, że leży idealnie- tylko te rękawki ;) wygląda na to że w samej kurtce nie pojeżdżę.

Wrzucę parę fotek, jeśli macie garniaka to też tak wygląda?
Podejrzałem chłopaków z plakatów w Daines i podobnie -

kombi jest sprowadzony za pośrednictwem TOMKA - "sc-xxx" - polecam szczerze, pomoże Ci się ubrać w dobrej kasie!
osobiście planuje jeszcze u kolegi zamówić buty, rękawice, kask. :)

foty robione tel.
Załączniki
diness.jpg
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
www.cupone.pl
cupone garnitur
cupone garnitur
Awatar użytkownika
Bartek_929
Motocykl: Honda CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post autor: Bartek_929 »

Jeśli chodzi o te rękawy to mam tak samo w Arlen Ness-ie i w Suomy (do sprzedania :P ). Tak ma być poprostu, więc do stroju tylko wysokie rękawice :D Generalnie kombinezon ma jak najbardziej przylegać do ciała jednocześnie nie ograniczając ruchów, dlatego każda kurtka z dwuczęściowego kombinezonu jest taka mała. :)
Awatar użytkownika
Zoltar
Motocykl: 929 2000r.

Post autor: Zoltar »

Cupone, fajne te kombi. Jaki koszt?
Awatar użytkownika
cupone
Kontakt:

z wysyłką prawie 1700 + parę tygodni czekania - w Polsze ok 3200 ~!!
teraz można jeszcze taniej ja brałem za 499$ a widzę na necie po 447$
brałem z http://stores.sportbiketrackgear.com
tu jest np

http://bargainriders.motosport.com/outl ... ger-outlet

powiem tak - chciałem 2 częściowy - myślałem, że będę mógł go używać, jako osobnych części, a od nowości ani raz nie rozsunąłem zasuwaka łączącego górę z dołem i wątpię bym to robił..

(choć mam go nie długo)

tak jak pisałem piszcie do sc-xxx - może wam pomóc w sprawie GARNITURU I RESZTY ODZIEŻY :)

a to mój wymarzony !!! DWUCZĘŚCIOWY KOMBINEZON ARLEN NESS LS2 - 7871 AN
Załączniki
ARLEN NESS LS2 - 7871 AN.jpg
fesk
Motocykl: 954rr
Rok produkcji: 2002

Post autor: fesk »

podłącze się do tematu by nie zakładać nowego :)
Jaki polecicie kombinezon PRZECIWDESZCZOWY ??
Bo w sumie w zeszłym roku pare razy dopadł mnie deszcz i nie jest to przyjemne :)
W sumie to nie chce kupować czegoś co ma fajne logo. Chce żeby kombi wytrzymało warunki deszczowe i juz :)
Z góry dzieki za sugestie i rady :)
Awatar użytkownika
miazga
Motocykl: gixx k7

Post autor: miazga »

ODPOWIEDZ

Wróć do „Akcesoria, gadżety, odzież, narzędzia (bez ogłoszeń)”