miękka klamka hamulca
-
synek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: sc57 04'
- Rok produkcji: 0
miękka klamka hamulca
mam pytanie: czy u was klamka przedniego hamulca jest twarda i moto hamuje praktycznie jak się dotknie klamkę czy jest taka bardziej miękka?? u mnie właśnie jest miękka jakby układ był zapowietrzony ale niedawno wymieniłem płyn, odpowietrzyłem wszędzię (także przy pompie) i nadal jest miękka... brat ma cb 1300 i tam jest zwykła pompa (nie radialna) i praktycznie wystarczy dotknąć klamkę i moto staje no i wogóle klamka jest o wiele twardsza. CB hamuje lepiej niż moje sc57, a przecież sc57 ma radialną pompę i jest o wiele lżejsze niż cb1300.
-
ERNEST
- Motocykl:
-
synek
- Motocykl: sc57 04'
- A.S.
- Motocykl: ZX-10R
- Rok produkcji: 2007
Witam!!
U mnie tez jest miękka ... czasem jak by szybciej brała..... nie mam pojęcia od czego to zależy ... (odpowietrzone jest w 100% i wszytko gra w układzie) .. Kumpel w 954 ma tez tak jak pisał kolega że jak mucha siądzie na klamce to można przelecieć przez owiewkę ..... a u mnie bez problemu dognę hebel do manetki na postoju .. ale w czasie jazdy jest ok ... jak pare razy wcisłem hebel panicznie to mało jajecznicy nie miałem w gaciach
U mnie tez jest miękka ... czasem jak by szybciej brała..... nie mam pojęcia od czego to zależy ... (odpowietrzone jest w 100% i wszytko gra w układzie) .. Kumpel w 954 ma tez tak jak pisał kolega że jak mucha siądzie na klamce to można przelecieć przez owiewkę ..... a u mnie bez problemu dognę hebel do manetki na postoju .. ale w czasie jazdy jest ok ... jak pare razy wcisłem hebel panicznie to mało jajecznicy nie miałem w gaciach
- hiklif
- Motocykl: Honda CBR 1000rr SC59
- A.S.
- Motocykl: ZX-10R
- babyy82
- Motocykl: 1000 RR
- Rok produkcji: 7
1000 tak juz chyba maja z ta klamka. W porownaniu do innych moto wydaje sie miekka ale w czasien jazdy jest ok.
Polecam jeszcze jedna metode zeby byc pewnym odpowietrzenia. Bo u mnie po zmianie przewodow na oplot tez niby byla odpowietrzona a jednak nie do konca.
Trzeba podpompowac pare razy klamka i nastepnie wcicnac ja z calych sil i w tym polozeniu zablokowac np. trytytka (czyt jak to sie pisze) i zostawic tak na noc.
Rano po zwolnieniu klamki powinna byc juz duza roznica w twardosci. Ale dla pewnosci dobrze jest jeszcze raz odpowietrzyc. Po tym zabiegu sie nie przejmowac tylko przyzwyczaic do nieco miekszej klamki.
Polecam jeszcze jedna metode zeby byc pewnym odpowietrzenia. Bo u mnie po zmianie przewodow na oplot tez niby byla odpowietrzona a jednak nie do konca.
Trzeba podpompowac pare razy klamka i nastepnie wcicnac ja z calych sil i w tym polozeniu zablokowac np. trytytka (czyt jak to sie pisze) i zostawic tak na noc.
Rano po zwolnieniu klamki powinna byc juz duza roznica w twardosci. Ale dla pewnosci dobrze jest jeszcze raz odpowietrzyc. Po tym zabiegu sie nie przejmowac tylko przyzwyczaic do nieco miekszej klamki.
- gsxrlukasz
- Motocykl: było cbr954rr & sc59 jest sc57b i K4
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99