filtry powietrza K&N

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007
crazyduck
Staly Bywalec
Staly Bywalec
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Post autor: crazyduck »

Gdzies ktos mowil,pisal ze powinien chodzic,generalnie szkoda by miec k&n trzeba dynojet,pomysle o nich moze :D
Awatar użytkownika
Guliver
Motocykl: była sc50, jest sc57b
Rok produkcji: 2007

Post autor: Guliver »

A ja się muszę pochwalić boi teraz już wiem dlaczego filtr k&N mi nic nie dawał. Otóż przypadkiem kiedy to chciałem uszczelnić pastą do wydechów łączenie końcówka kolektorów-tłumik, ku mojemu zdziwieniu okazało się żę nie mam w Quill-u wolnego przelotu. Zatem u kumpla w warsztacie rozebraliśmy tłumik Quill-a na części pierwsze i (a nie było łatwo, w fabryce się postarali żeby nie można było się dostać do środka) wybebeszyliśmy ze środka zbędne rzeczy i powstał wolny przelot. Quill teraz gada pięknie ale nie to najważniejsze. Najważniejsze że mój blady wkręca się teraz jak głupi i Za....la jak szalony. Teraz to jest jazda :) Po co było pchać w dolot K&N jak nie było wolnego wylotu. Różnica niebagatelna. Aż się sam zdziwiłem Woooow ! ! !
spun
Motocykl: CBR1000rr
Rok produkcji: 2004

Post autor: spun »

ja jestem swiezo po wymianie filtra na K&N i rowniez zauwazylem szparke ..lecz zagladam po chwili do dolaczonej instrukcji zakladania filtra, ze tam jest wyraznie zaznaczona ta szparka ..wiec chyba tak ma byc i koniec no ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje i Tunning (CBR1000RR SC57)”