Przywitaj się tutaj!
-
Mat1991
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Fjr1300
- Rok produkcji: 2007
-
Grzecho1986
- Motocykl: Honda fireblade sc57a
- Rok produkcji: 2004
Witam wszystkich
Witam wszystkich posiadaczy bladych
Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze mianowicie mam problem z sc57a.
Jak jest zimny silnik i odpalę słychać stukanie jakby w pudełko kartonowe włożyć kamyki i potrząsnąć. Z upływem czasu jak silnik nabiera temperatury stukanie cichnie ale już nie zależnie od temperatury silnika pojawia się stukanie po osiągnięciu 2.5 tys obrotów. Po przekroczeniu tej wartości stukanie cichnie. Dodam że mechanik twierdzi że kosz jest ok sprężynę w napinacz wymienił rozrząd jest super zawory wyregulowane. Co może być ? Dziękuję z góry za podpowiedź.
Nie wiem czy w dobrym miejscu pisze mianowicie mam problem z sc57a.
Jak jest zimny silnik i odpalę słychać stukanie jakby w pudełko kartonowe włożyć kamyki i potrząsnąć. Z upływem czasu jak silnik nabiera temperatury stukanie cichnie ale już nie zależnie od temperatury silnika pojawia się stukanie po osiągnięciu 2.5 tys obrotów. Po przekroczeniu tej wartości stukanie cichnie. Dodam że mechanik twierdzi że kosz jest ok sprężynę w napinacz wymienił rozrząd jest super zawory wyregulowane. Co może być ? Dziękuję z góry za podpowiedź.
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
Re: Przywitaj się tutaj!
Hej, to raczej normalne na zimnym silniku w fajerach, nie przejmował bym się tym, ten typ tak ma 
-
Grzecho1986
- Motocykl: Honda fireblade sc57a
- Rok produkcji: 2004
Re: Przywitaj się tutaj!
Tylko że wcześniej kurcze tak nie miał i to mnie zastanawia. Dzieki za odpowiedź