Mój Franek 954
- maciekx
- Moderator

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Re: Mój Franek 954
odpryski to jedno a dwa ze jak zbyt mocno potraktujesz jakimś cleanerem czy cos to tez jest szansa ze sie lakier rozpuści a tym bardziej że chcesz na bialo je malowac wiec bedziesz czesto czyscic, do tego dodam że z tego co mi wiadomo to nie kupisz albo moze u mnie jest z tym problem, lakieru z utwardzaczem a ten zwykly w sprayu jest bardzo delikatny napewno nie nada sie do felg. wiec zrob jak kolega wyzej napisal pomaluj konkretnie proszkowo bedzie trzymac
-
marzaw91
- Motocykl: 929
- Rok produkcji: 2000
Tak się składa, że malowałem ostatnio proszkowo felgę tylną z 929, kosztowało mnie to 80zł, a felga wygląda jak milion dolarów!!
Ogólnie stan felgi przed malowaniem to był łuszczący się lakier, jakieś tam odpryski i utleniające się aluminium przy mocowaniu tarczy hamulcowej. Powiedzieli, że wypiaskowali, delikatnie zeszlofowali utlenienia, nałożyli podkład i na to proszek, felga idealna tylko przy oddawaniu powiedz ze muszą bardzo dokladnie zabezpieczyć miejsca, gdzie nie może dostać się farba, bo ja musiałem troche jeszcze sam szlifować gniazda łożysk. Felgę oddawałem w piątek, a odebrałem już we wtorek (malarnia w weekend nie pracowała)
Ogólnie stan felgi przed malowaniem to był łuszczący się lakier, jakieś tam odpryski i utleniające się aluminium przy mocowaniu tarczy hamulcowej. Powiedzieli, że wypiaskowali, delikatnie zeszlofowali utlenienia, nałożyli podkład i na to proszek, felga idealna tylko przy oddawaniu powiedz ze muszą bardzo dokladnie zabezpieczyć miejsca, gdzie nie może dostać się farba, bo ja musiałem troche jeszcze sam szlifować gniazda łożysk. Felgę oddawałem w piątek, a odebrałem już we wtorek (malarnia w weekend nie pracowała)
-
luis954
- Motocykl: była cbr 954 jest ZX10R
- Rok produkcji: 2008
Daj sobie spokój ze sprayami i tego typu jeśli ma to być zrobione dobrze i żebyś był zadowolony to tylko proszek.Po drugie przed proszkowaniem musi być szkiełkowanie bo kto maluje proszek na starą farbę,chyba pan Henio w szopie. 
-
nihu ya
- Motocykl: CBR 954rr FireBlade
- Rok produkcji: 2002
Decyzja podjęta
w poniedziałek felgi jadą do piaskowania + malowania proszkowego.
Kolor oczywiście biały + naklejki na rant.

Powoli szykuję do malowania

w poniedziałek felgi jadą do piaskowania + malowania proszkowego.
Kolor oczywiście biały + naklejki na rant.
Powoli szykuję do malowania
-
nihu ya
Felgi odebrane i oklejone
dziś trafiły do mechanika na wymianę łożysk/ uszczelniaczy i założenie opon.

- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
-
nihu ya
Jutro pewnie odbiorę koła, ale do składania będę musiał poczekać bo pochorowałem się... Jak wyzdrowieje biorę się do roboty 
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
- Rok produkcji: 1999
Fajnie to wyszło , też robiłem felgi proszkowo i spece mówili że aluminium nie wolno piaskować bo będą ubytki czy coś tam i czyścili mi jakąś chemią do lakierów , zresztą teraz koledze golenie w lagach malowali i to samo tylko tym preparatem bez piasku .Daj znać jaka jest powłoka z bliska tej farby, czy na mocno widocznych elementach przejdzie taki lakier itp , bo za czyszczenie samych felg chemią kasują 140zł plus malowanie a piaskowanie to groszowe sprawy .... pozdro
-
nihu ya
U mnie piaskowane były + malowane proszkowo + piec 200 stopni. Żadnych skaz nie widać jedynie w przy dziurkach na wentylki. Ale to zamaluje sobie lakierem. Bo Przed malowaniem gdzieś musieli zaczepić hak. Na którym felga wisiała i pierw jechała do malowania a potem do pieca
Oczywiście wszytko maszynowo
gościu stoi tylko i wymienia kolory proszku itp zrobi element gdzieś coś klika i element wjeżdża do pieca
Co do elementów widocznych polecam z piaskowaniem bo ładnie to wygląda
Jak będziesz chciał mogę zrobić jakieś dokładniejsze zdjęcie felgi. 
- Kaczam3m
- Motocykl: S1000RR
- Rok produkcji: 2014
Malowanie proszkowe to nic zlego
byle bylo to zrobione z glowa i dobrze !
S1000RRRR Racing Red Alpine White 2014
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
- Rok produkcji: 1999
Wierze na słowo , dzisiaj już kilka aluminiowych elementów poszło do piaskowania i do pieca ,ciekawe jak wyjdzie 
-
nihu ya
Kółka już założone
w przyszłym tygodniu czeka mnie wymiana oleju, płyn hamulcowy z tyłu i powoli będę się zbierał do założenia owiewek