Oberwane mocowanie lampy
-
grzechucbr
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Oberwane mocowanie lampy
Witam, poszukuje informacji odnośnie klejenia, spawania bądź jakie są najlepsze metody na naprawę plastików. A konkretnie mam poobrywane mocowania na czasze w swoim fajerze sc50. Głównym problemem jest urwane( brak) mocowania lampy do czachy z prawej strony i mocowanie samej już czachy do stelaża(czy jak się to nazywa). Jeśli ktoś miał ten sam problem i naprawiał swoje moto to prosiłbym o jakieś wskazówki( jakimi metodami to zrobić żeby się trzymało itd). Czym można zastąpić takie mocowanie ( lampa-czacha). Za wszystkie podpowiedzi będę wdzięczny
-
grzechucbr
- Motocykl:
na yt widziałem te filmiki ale sam nie chce tego robić właśnie, gościu powiedział ze pospawa mi te plastiki(mocowania) bo to tylko z jednej strony. W miejscu gdzie pękła owiewka ( element drżał ze względu na brak mocowania lampy do owiewki) wtopi mi siatkę i powinno być git. Muszę tylko wykąbinować coś żeby zrobić to mocowanie lampy do owiewki, którego właśnie w ogóle nie ma żeby sytuacja się nie powtarzała. Tylko z czego to zrobić ?...
-
grzechucbr
- Motocykl:
tak to wygląda na zdjęciach ( jakość nie jest szałowa, robiłem telefonem bo aparat u dziewczyny został). Wydaje mi się że problemu nie będzie z pospawaniem, tak jak kolega wyżej napisał wezmę czache, lampę i stelaż ewentualnie żeby elegancko to złożyć aby nic nie odstawało. Na zdjęciu widać też że brakuje tego mocowania lampa-czacha co jest na lampie, trzeba będzie coś pokąbinować bo w przeciwnym razie to pęknięcie na czasze będzie chyba znowu wychodzić. Chociaż wzmocnione siatkę może się będzie trzymać
-
grzechucbr
- Motocykl:
AdamSsS byłbym bardzo wdzięczny gdybyś rzucił okiem jak te mocowania wyglądają w 929 i czy uda się coś z tego wymodzić na Twoje oko, wtedy będziemy się dogadywać co dalej. Luis954 a ten gość w Kaliszu to rozumiem że Ty?
pytałem tu u siebie i mówił mi tak jak pisałem wcześniej że wtopi sitake w owiewke i pospawa bądź zaklei, ale nie znam opinii jak wychodzi mu to na motocyklach. gościu z serwisu powiedział mi ze to ogarnie ale nie wiem...co do tych bolców w lampie-nie bardzo wiem o co chodzi...ogólnie to tylko ta prawa strona jest nadruszona, cała reszta jest w porządku
reszta mocowania jest dobra to te bolce chyba też, dzięki chłopaki za zaangażowanie w moją sprawę