Witam Szanowną brać. Pojawił się u mnie problem z HISS. Sprawa wygląda tak: wkładam kluczyk, przekręcam na zapłon, następnie prawy przyciskna rozruch i w tym momencie dzieje się taka akcja że nie słychać pracy pompki paliwa oraz nie gaśnie kontrolka HISS (albo się nie zapala, nie pamiętam...). Pomaga wyłączenie prawego przycisku i jego ponowne włączenie. Dzieje się tak raz na 6-7 startów motocykla. Czy ktoś może mi pomóc i doradzić gdzie szukać przyczyny?
Serdecznie pozdrawiam,
Immobilizer SC57a
-
tata_jerzyka
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
Re: Immobilizer SC57a
może gdzieś nie łączyć dobrze na jakiejś kostce i masz takie cuda lub jakis kabelek nie teges.tata_jerzyka pisze:Witam Szanowną brać. Pojawił się u mnie problem z HISS. Sprawa wygląda tak: wkładam kluczyk, przekręcam na zapłon, następnie prawy przyciskna rozruch i w tym momencie dzieje się taka akcja że nie słychać pracy pompki paliwa oraz nie gaśnie kontrolka HISS (albo się nie zapala, nie pamiętam...). Pomaga wyłączenie prawego przycisku i jego ponowne włączenie. Dzieje się tak raz na 6-7 startów motocykla. Czy ktoś może mi pomóc i doradzić gdzie szukać przyczyny?
Serdecznie pozdrawiam,
Idz od anteny po przewodzie i zobacz tam na kostce cos siedzi
Oddam nerkę za cbr :)
-
tata_jerzyka
- Motocykl:
- stashekcn
- Motocykl: SC-57
- Rok produkcji: 2004
Rozepnij kostki Hissa przy amorze skrętu, przeczyść, psiknij kontaktem. Sprawdź tez przekaźnik pompy paliwa (pod siedzeniem bodajże). Miałem podobny problem kiedyś, po tym zabiegu 1.5 roku spokój
- Ci użytkownicy podziękowali stashekcn za ten post:
- tata_jerzyka
-
Adam1000rr
- Motocykl:
-
tata_jerzyka
- Motocykl:
-
Adam1000rr
- Motocykl:
Hmmm.. wiem że jest możliwość kupienia tzw. czystych transponderów np. z Ebaya i zaprogramowania ich z tym że do tej procedury potrzebny jest chyba sprawny kluczyk... Najlepiej byłoby założyć od innego moto drugi komplet stacja+kluczyk i komputer na próbę Pewnie jak pojedziesz do Hondy to Cie skoszą za nowy jak cygan za matkę... Nie masz możliwości założenia kompa od i nej fajery?
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
Jak chcesz programować kluczyk tu jest instrukcja:
http://www.fireblade.pl/programowanie_k ... a_hiss.php
http://www.fireblade.pl/programowanie_k ... a_hiss.php
- Ci użytkownicy podziękowali pit za ten post:
- Anonymous
Moto Psycho